Румяна / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Румяна е родена на 12 декември 1965 г. в бургаското градче Камено. Завършва Музикалното училище в Котел, специалностите "кавал" и "пеене". Свири и на пиано. Известно време е работи като учителка по музика в село Антоново. След това се е отдава на кариерата си на певица. Тя е най-малката от трите дъщери на семейството. Своите певчески изяви започва като ученичка. После става солистка на Странджанския оркестър. След напускането му работи в заведения в Бургас, София и бивша Югославия. Румяна издава първия си албум още през 1991 г., а по-късно и втори, със сливенска фирма. За тези два албума обаче не обича да говори. Истинският успех идва с музикална компания "Милена рекърдс", която издава всичките й албуми. За най-големия си хит "Две очи разплакани" Румяна споделя, че е написала музика и текста на песента почти едновременно, в много тежък момент, когато е изживявала раздялата с първия си съпруг Руси Андролов. Нейна запазена марка са тежките балади, които изпълнява със завидно майсторство. Другата й "специалност" са веселите купонджийски песни. Румяна е известна и като най-дългокосата певица на Балканския полуостров. Буйната й грива стига 110 см. Споделя, че я наследила от баба си, която имала дълга и лъскава коса, растяща не с дни, а с часове. Певицата е ревностна християнка, през целия си житейски път вярва и се стреми към единение с Бога. Любимите й житейски максими: "Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти стори" и "Уважавай тези, които срещаш по пътя си нагоре защото на слизане ще ги видиш отново".
В дискографията си Румяна има седем самостоятелни албума. Последният е издаден посмъртно. На 30 юли 1999 г. в тежка автомобилна катастрофа изпълнителката загина и остави най-хубавите си песни да живеят завинаги в сърцата на феновете. За тях музикална компания "Милена рекърдс" преиздаде след смъртта на Румяна първите й два албума, записани в Сливен.
Румяна има две деца - Мариана и Илиян, които са наследили големия музикален талант на майка си и усилено вървят по нейните стъпки.

РУМЯНА ЗА СЕБЕ СИ

* Аз изповядвам християнските добродетели и морал, но смятам, че вярата дава свобода на човешкия дух, а религията го поставя в рамките на забраните. Затова е добре всеки сам да си избере своите морални норми и да се чувства конфортно с тях.
* Човек трябва да си остане земен, докъдето и да е стигнал. Познавам всички човешки потребности, разбирам хората и техните дребни радости.
Радвам се, когато срещам спокойни и усмихнати хора. Обичам да наблюдавам животните, защото те са чисти и благородни. Обичам птиците, обичам слънцето, обичам Бог и децата.
* Моето семейство ме възпита в много строг морал, затова обичам чистото в човека.
* Работата ми доставя удоволствие. Работя с голяма любов. Никога не съм била капризна, разглезена. Мога да си позволя някои удоволствия, защото много се трудя. Нищо не се получава даром. И аз много съм страдала от нямане, но мисл, че ще дойде ден всички да са задоволени.
* Поддържам се най-вече с добро настроение. Обграждам се с приятни хора, премахвам дразнителите, зареждам се само с положителни емоции.
* Баладите, които съм изпяла са моята душа. Няма случайна дума в моите текстове, всичко е излязло от сърцето ми.
* В музиката виждам картини. Тя е едно изживяване, което искам да споделя с хората.
* Образованието, музикалната култура помагат да осъществиш целите си. Но дарбата е нещо, което не може да се формулира.
* Не обичам завистта, тя ми е чужда. Неслучайно съм изпяла песента "Обичам да живея" - това е моето послание към всички. Искам хората да се обичат, да няма завист, да няма злоба, да не си създаваме взаимно неприятности. Да направим живота си хубав.

Последна редакция от bLaCk_RoSe_F - 19.03.2010, 11:53

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Румяна

Администратори

Страницата се администрира от:

/rumianaan /bLaCk_RoSe_F

Фенове

nafets07

nafets07

рок балади
violeta73

violeta73

Celine Dion
bani80

bani80

Гергана
stefan_kirov1969

stefan_...

cariba heine
MARIANA1313

MARIANA...

Michael Jackson
toni0303

toni0303

Duran Duran
hristos55

hristos55

Любими песни
mistarpropar

mistarp...

Iron Maiden
SvilenP

SvilenP

Faithless
barbi01

barbi01

Драгана Миркович
  • Посещения:145440
  • Редакции:40988
  • Коментари:9

Най-слушана музика

Най-активни

just_play

just_play

Последно редактирани: Diana Ross , Four Tops , The Temptations

Последно слушани: Metallica , Jamiroquai

lubopitka76

lubopitka76

Последно редактирани: pop-folk -bg

Последно слушани: pop-folk -bg

emizabata

emizabata

Последно редактирани: ENIGMA (ЕНИГМА) , Metallica , zz top

Последно слушани: Celine Dion

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg