the offspring / БиографияОфспринг (на англ. The Offspring) са американска музикална пънк група от окръг Ориндж, Калифорния, която е основана през 1984 година. Състои се от членовете Декстър Холанд (вокалист, ритъм китара), Нуудълс (китара), Грег К. (баскитара) и Пете Парада (барабани).

До днешна дата, The Offspring имат издадени 7 албума, една компилация, три EPs и три DVD диска, с продажби от над 32 млн. копия по цял свят, те са една от най продаваните пънк групи за всички времена. Групата от много време подържа добри отношение с калифорниските пънк групи Green Day и Rancid. Заедно с тях The Offspring успяха да възвърнат популярността на пънк рока през средата на 90те години в САЩ.

Групата е създадена през 1984 от китариста Dexter (Bryan Holland) и басиста Greg K., които се запознават в гимназията. Doug Thompson се присъединява като вокалист, както и Noodles (Kevin Wasserman), училищния портиер, който е поканен в групата, както се твърди понеже е бил достатъчно голям за да купува алкохол за Holland and Kriesel, докато те са били все още малолетни и не са можели да пият легално алкохол. Бандата приема приятеля на Thompson, Jim Benton за техен барабанист. Thompson е принуден да напусне групата, след което и Benton напуска. Това принуждава Dexter Holland да стане вокалист, като продължава да свири на китара а James Lilja се присъединява като барабанист. Бандата сменя името си на The Offspring през 1985. През 1987, групата реализира техния първи сингъл "Blackball/I'll Be Waiting". Скоро барабаниста Lilja напуска и се захваща с медицина, с намерението да стане гинеколог. Барабанист на групата става Ron Welty, който е едва 16 годишен. След тези промени групата, придобива окончателен вид като 18 години свирят в този състав (до 2003). Dexter Hollad - вокалист и китара Noodles - китара Greg K. - басист Ron Welty - барабани

Промяна настъпва, едва през 2003 когато барабаниста Ron Welty напуска и е заменен от Atom Willard който свири едновременно и в (The Offspring и в Angels & Airwaves). През 2007 г. поради ангажименти Atom Willard напуска и отново групата се сдобива с нов барабанист - Pete Parada.

 

Членове на групата

Сегашни членове

Членове по време на турнетата

 • Крис „X-13“ Хигинс - беквокал, семпли и понякога ритъм китара
 • Ерик Серано - перкусионист
 • Рони Кинг - синтезатор при изпълнението на „Hit That“

Бивши членове

 • Дъг Томсън - Вокал (1984}
 • Джим Бентън - Барабани (1984)
 • Джеймс Лиля - Барабани (1984-1987)
 • Рон Уелти - Барабани (1987-2003)
 • Джош Фрийз - Барабани заSplinter, но не е бил официален член на групата (2003)

Последна редакция от music - 27.02.2010, 16:47

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница the offspring

Администратори

Страницата се администрира от:

/music

Фенове

metalheadpunx

metalhe...

Metallica
striker_

striker_

Red Hot Chili Peppers
MasterPlan

MasterPlan

Raina
bardokva0203

bardokv...

ЕВЪРГРИИНИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
 • Посещения:38133
 • Редакции:29498
 • Коментари:2

Най-слушана музика

Най-активни

kadrishen

kadrishen

Последно редактирани: Оркестър Козари

Последно слушани: Оркестър Козари

krisso

krisso

Последно редактирани: Marvin Gaye , Godsmack , Яница

Последно слушани: Dead Can Dance , wardruna

stelinkata

stelinkata

Последно редактирани: Miley Cyrus , Selena Gomez , luxeon

Последно слушани: Преслава , Disney Music

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg