Stoja / БиографияРодена на 04.06.1972 в Перлез, близо до Зренянин. Основно училище завършва в Перлез, а средно - в Зренянин. Като малка е била страшно буйна и изпълнена с енергия и душата на компанията. Желание да пее е изявявала още като малка, а таланта е наследила от баща си Милан. В училищния хор е била първи глас, освен това се е занимавала с фолклорно пеене.

Професионално е започнала да се занимава с пее, когато е била на 15 години, а като аматьор се изявява още на 11 годишна възраст. Още с появяването си на турбо-фолк сцената прави бум. Осанката и и автентичния и глас пленяват всички. Стоя не прилича на нито една изпълнителка до тогава.

Бързо след това издава втория си албум Ciki, Ciki който я изпраща в челните позиции между турбофолк изпълнителите. Следват албумите Samo и Evropa... И от тогава Стоя не слиза от върха! С нея работят най-добрите композитори и текстописци в бивша Югославия. Печелила е куп музикални награди и трофеи.

За нея казват, че е един от най-добрите и най-красивите гласове на Балканите. Въпреки това остава скромна и не е позволила известността да я замае. Винаги е лъчезарна и благоразположена за разговор и смях. Запазила е приятелите си от времената, когато никой не е чувал за певицата Стоя.

Винаги е емоционална и добронастроена към околните. В момента живее в къщата си в Белград.

През 2006 година издава последния си албум - Metak, а почти всички включени песни в него стават хитове - Metak, Nesto mi govori, дуетът със Sako Polumnta - Gde god podjem tebi idem

Източници
serbiq.bg

Последна редакция от misti96 - 21.03.2010, 00:58

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg