Rebelde / Биография


Да бъдеш REBELDE (непокорен) е:
1.Да имаш волята да кажеш на страховете си FUERA (вън).
2.Да признаеш грешките си и да кажеш на приятел ЕNSENAME (научи ме).
3.Когато се нуждаеш от помощ да кажеш SALVAME (спаси ме).
4.Да можеш да кежеш във всяка ситуация Me voy (тръгвам си).
5.Да не преставаш да казваш ASY SOY YO (това съм аз).
6.Да пожелаеш FELIZ CUMPEANOS (ЧРД) на твой приятел винаги по различен начин.
7.Да даваш UN POCO DE TU AMOR (малко от любовта ти) на всички.
8.Да знаеш,че не всичко е SOLO PARA TI (само за теб)
9.Да усетиш,че когато всичко е свършило AUN HAY ALGO (все още има нeщо).
10.Да не се страхуваш да си признаеш, когато си ENAMORADO (влюбен)!
11. Да не се предаваш, дори ако се наложи да кажеш на най-скъпия си човек ADIOS (сбогом)!
12. Да можеш да отговориш на въпроса SER O PARECER (да бъдеш или да не бъдеш)!
13. Да забравиш миналото и да осъзнаеш, че има OTRO DIA QUE VA (друг ден, който идва)!
14. Когато мислиш, че всичко е тъга и страдание, да разбереш, че на този свят има и нещо CELESTIAL (божествено) !
15. Когато истински обичаш някого да можеш да му кажеш BESAME SIN MIEDO (целуни ме без страх) !
и най-вжното:
16. Да бъдеш сигурен дали наистина искаш да бъдеш REBELDE (непокорен) !

Аз съм непокорен/а
и не следвам другите.
Аз съм непокорен/а
и те обичам лудо.
Аз съм непокорен/а
и не мисля както вчера.
Аз съм непокорен/а
и рискувам кожата си.

1. Rebelde (2004)
2. Nuestro Amor (2005)
3. Celestial (2006)
4. RBD La Familia (2007)
5. Empezar desde cero (2007)

Албуми – английски език
1. Rebels (2006)

Албуми – португалски език
1. Rebelde (Edicao Brasil) – португалска версия на Rebelde (2005)
2. Nosso Amor Rebelde – португалска версия на Nuestro Amor (2006)
3. Celestial (Versao Brasil) – португалска версия на Celestial (2006)

Live Албуми/DVD-та
1. Tour Generacion RBD en Vivo (2005)
2. Live in Hollywood (2006)
3. Live in Rio (2007)
4. Hecho en Madrid (2007)

Компилации:
1. RBD: La Familia (2007)
20."El Club de Gaby" (1993

Непокорните” е историята на четири тинейджъри, които отиват в „Elite Way School” , известно международно частно училище. В това училище срещаме Мигел. Той учи в това училище, благодарение на това, че получава стипендия. Целта на живота му е да забогатее и да отмъсти на мъжа, който е разрушил живота на баща му и го е тласнал към самоубийство. По време на плана му за отмъщение той осъзнава, че мъжа, който най-много мрази, е бащата на момичето на живота му, Миа. Тя е дъщерята на Франко Колучи, богат и властен мъж. Миа е най-популярното момиче в училището и винаги е щастлива. Тя ненавижда факта, че баща й е с певицата Алма Рей, майка на Роберта. Роберта е момиче, което винаги е живяло в сянката на известната си майка. Ето защо винаги се съмнява в красотата й таланта си. Тогава се появява Диего, момче, отраснало с мисълта, че съдбата му е в политиката. Моделът му за подръжание е баща му, стиснат студен мъж. Заради това Диего също е студен и стиснат. В училището четиримата младежи срещат Енрике, млад учител, който ще промени живота им завинаги.

МОМИЧЕТА

Миа Колучи (Анахи)
Същинско момиченце на татко. Много сюжетни линии проследяват любовния й живот. Миа е лудо влюбена в Мигел, въпреки че и двамата не могат да се понасят в началото на сериала. Тя е единствената дъщеря на Франко Колучи, международен моден дизайнер-магнат. Винаги е вярвала, че майка й е мъртва и е отраснала без такава. Голяма приятелка е с Алма Рей, майката на Роберта. В „Elite Way School” тя е популярно момиче; тази, с която всички искат да дружат. Тя живее в кристална кутия, построена за нея от баща й. Някои от цитатите й понякога звучат детски и незряло. Има силно чувство за справедливост (често я сравняват със Сейлър Муун). Разбира се, тя го приема. За кратко време, Миа е залепвала стикер с формата на звезда на челото си и това се е превърнало в голяма мода сред младите момичета. Тя и Роберта са големи съпернички, но дълбоко в себе си те се безспокоят една за друга. Накрая и двете осъзнават, че им е приятно да са заедно. Миа е една от най-чувствителните в целия сериал и пише песни за бандата RBD, на която също така е и член.

Роберта Пардо - Реверте (Дулсе Мария)
Най-непокорната ученичка в Elite Way School, Роберта е дъщеря на известната певица Алма Рей и нейния учител по изкуство Мартин Реверте. Любовта на живота й е съученика й Диего Бустаманте. Те имат противоречива връзка, тъй като един ден се мразят, а друг се обичат. Роберта винаги намира начин да поправи всеки проблем – независимо дали е нейн или на някой друг... на всяка цена. Има голямо отношение към различни теми и чувство за съчетаемост. Тя е красива и талантлива, но не вижда това в себе си, защото постоянно се сравнява с Миа Колучи и с майка си. Роберта се чувства обидена от това, че майка й винаги е работила докато тя е растяла и че я е излъгала за биологичния й баща. Най-добрите й приятелки са нейните съквартирантки Лупита Фернандес и Хосе Лухан. Постоянните й врагове са Диего и Миа. На края на сериала Роберта се сближава с Миа Колучи и се оказват доведени сестри, тъй като Алма Рей се омъжва за Франко Колучи, бащата на Миа. Роберта оправя отношенията си с родителите си и най-накрая има семейството, което винаги е искала. Също така печели и ново гадже, Диего, и той отдава сърцето си на Роберта завинаги. Тя също е много важен член на бандата RBD и е считана за любимка на групата. Тя е просто непокорната, която не крие отношението си към никого.

Лупита Фернандес (Майте Перони)
Смята се, че тя е доброто момиче в сериала, винаги се опитва да вземе вярното решение. Тя получава стипендия от училището и не е богата. Има отлични оценки и е харесвана от почти всички. Въпреки че понякога избухва, заради огромното напрежение, което е набрала в себе си, Лупита обича да помага на всеки, на когото може. Толкова скромна, а има много любовни интереси по време на сериала, но накрая се влюбва във вандала-рокер, новото момче Сантос. Има сестра, Лола, която много обича, въпреки че Лола постоянно я отблъсква. Най-добрите й приятели са Роберта. Лухан и Миа. Тя също е част от групата RBD.

Селина Ферер (Естефания Вияреал)
Момиче с наднормено тегло, което има хранителни смущения, и често се самосъжалява, понеже никога не е имала приятел. Тя е най-добрата приятелк на Вико и Миа. Дори отива до там, че иска да се сприятели със Сол де ла Рива, която е заклет враг на Миа, докато не разбира, че Сол иска да открадне момчето, от което се интересува, Макс. Селина е несигурна, въпреки че по сърце е добродушна. Майка й се срамува от нея, защото е дебела и защото Селина не престава да яде, а майка й иска да я спре. Тя твърди, че не е искала Селина да се ражда никога. Селина забременява и е на път да роди бебе от Макс, който го е приел и дори ще бъде отговорен за детето, защото обича и него, и Селина. Тогава Селина, заедно с Вико и Лухан създават бандата Цитрус.

Виктория „Вико” Пас (Анхелике Бойер)
Приятелка на Селина и Миа, има репутация на лесно момиче. Става гадже на Джовани и намира любовта. Връзката им обаче приключва, заради неразбиране от нейна страна. Вико идва от семейство, с объркано минало: майка й я е изоставила с баща й на млади години, което е тласнало баща й към алкохола. Като резултат, Вико е на ръба на физическата злоупотреба на баща й и псикологическа мъка. Докато в училище се чувства безпомощна и необичана, веднъж взема хапчета в опит да „прочисти” ума си, докато не се появява Миа и й казва да не се погубва, и че може да разчита на нея, винаги когато се нуждае от помощ. Благодарение на Роко и професор Мартин Реверте, успяват да вкарат бащата на Вико в рехабилитационен център, което издига Роко в друга светлина в очите на Вико, която не е можела да понася горделивото му държание преди. Накрая двамата започват да се срещат. Заради големия си опит с мъжете, Виктория обича да си играе с чувствата им.

Хосе Лухан Ландерос (Зорайда Гомес)
Истинска атлетка, израснала с внимание и грижи. Тя е сираче, защото майка й не я е искала, въпреки че е имала пари да издържа Хосе Лухан. Нейното обучение е платено от мистериозен анонимен благодетел. Имала е връзка с Тео. Тя е най-добрата приятелка на Роберта и Лупита, с Роберта споделят експлозивно отношение и обща грубост. Била е измъчвана от отговорника за дисциплината Гастон за известно време и това води до желанието и да разбере причината защо Гастон е озлобен срещу нея. Заради намесата й в тъмното минало на Гастон, той сега я иска извън пътя си. Лухан не само разбира, че Гастон е нейния благодетел, но и нещо като нейн професионален бодигард откакто е била малко момиче. Хосе Лухан оценява усилията на Гастон и дори оправдава строгите му методи и постоянната злоупотреба. Тяхното време заедно обаче е много кратко, тъй като Гастон умира слел тежка автомобилна катастрофа. Тогава Хосе Лухан се превръща във враг на Роберта, понеже тя има двама родители (Алма и Мартин) докато Лухан няма нито един. Това продължава докато Хосе не е осиновена от Алма и Франко. Накрая, разбира се, се събира с Тео.

Пилар Гандия (Карла Косио)
Дъщеря на директора на училището, нехаресвана от повечето ученици, защото е много бъбрива. В началото на сериала тя пише, анонимно, вестник, пълен с клюки, наречен „Анонимно”. Тя е студена и безмилостна, особено към Миа и приятелите й, заради това се съюзява със също толкова злобните Сол де ла Рива и Ракел Байрон. Заради развода на родителите си обаче и заради връзката й с Томас, тя започва да осъзнава, че трябва да общува повече. Тя перфектно пасва в категорията „презряна жена”, тъй като има навика да си го връща дори по драстичен начин когато мъжете я мамят. Обича да използва изречения на английски често.

Сол де ла Рива (Мария Фернанда Мало)
Иска да бъде топ модел. Мрази Миа и иска тя да се чувства по-нисша от нея на всяка цена. Цинична и лъжлива, Сол иска нещата да вървят както тя иска, може би тя е единствената ученичка в Elite Way School, чиито намерения не са благородни независимо от ситуацията. Способна е да разруши живота на хората, без да гледа професионалните им чувства, и умело успява да убеждава в лъжите си (почти винаги плановете й се обръщат). Може да я наречем „вълк в овча кожа”. С пълно основание мрази Миа, защото смята че тя я бута надолу. Баща й не подкрепя мечтата й да бъде топ модел. Някога е излизала с Диего. Увлечена е по пазарен символ на метал банда HIM, тъй като в една сцена показват как се бие с Миа Колучи. Мисли, че може да прави нещата по-добре от всяко момиче в училището. Често й се подиграват заради височината й. Мисли се за много слаба, но не осъзнава, че модните агенции не я харесват за модел.

Ракел Сендер-Байрон (Фернанда де лас Фиентес)
Новата съквартирантка на Роберта, Лупита и Хосе Лухан, която е много горда от английския си (от страна на пастрока си). Момичетата се забавляват за нейна сметка, защото тя постоянно се прави на кралска личност с английския си и се мисли за по-висша от другите. Много е модерна, тя е причината за раздялата на Тео и Хосе Лухан. Когато Тео е имал състезание, Хосе е отишла да му представи „принцесата” на Англия. По-късно Ракел се сприятелява със Сол де ла Рива и Пилар (както много от учениците).

Лола Фернандес (Вивиана Рамос)
По-малката сестра на Лупита. През целия й живот, родителите й са оказвали натиск върху нея, за да бъде като Лупита, което я е накарало да не харесва сестра си. Лола не изпуска възможност да обиди и да се присмее на сестра си при всяка възможност, както и да я вини за всичките си проблеми. Често използва приятелката си Бианка, за да прави мръсни номера на сестра си. Има краткотрайна връзка с Диего, която е приключила заради незрелостта на Лола. Тя си мисли, че е сама на света и никой не може да я обикне някога. Скоро се разкрива, че Лола е осиновено дете, ето защо няма никаква биологична връзка с Лупита или родителите й, което след дълъг разговор с Роберта, дава нова перспектива на живота й. И нови отношения със сестра й.

Бианка (Алисон Лосано)
Срамежливо момиче, което учи с Лола, нейна най-добра приятелка и винаги прави каквото каже Лола. Но започва да се променя и да става по-независима, заради факта, че й е омръзнало от лошото отношение на Лола към нея. Тя също има увлечение по Роко, но няма време за това.

Агустина (Хеорхина Салгадо)
Макар че не знаем много за нея, знаем че е обсебена от Джовани и му купува скъпи подаръци, за да го накара да я хареса (те се срещат известно време). Тя е добра приятелка на Лола и Бианка, и също като Бианка, оставя Лола да взема решенията в живота й. Баща й се меси в отношенията й с Джовани, което се превръща в комична ситуация. Тя е наивно момиче, което не знае, че Джовани е играч. Скоро започва да следва примера на Джовани и започва да флиртува с Инаки за смайване на Джовани.

Сабрина Гусман (Клаудия)
Дъщеря на продуцента на RBD, Джони Гусман. Много е обсебена от Мигел (гаджето на Миа). Прави всичко, за да раздели Мигел и Миа, дори ако трябва да лъже. Една нощ среща Мигел пиян и го кара да вярва, че е преспал с нея и по-късно казва, че е бременна от него. Казва на Сол какво се е случило и разпространява слуховете из училището. Миа и Мигел имат жестока кавга и скъсват (Мигел плаче, пислейки, че е изгубил любовта на живота си). По-късно разбира че не е спал с нея и й крещи, казва й че никога няма да я обича, защото обича само Миа. Накрая баща й я изпраща в Испания за това, което е причинила на цялата банда, включително на Миа и Мигел.

МОМЧЕТА

Мигел Аранго (Алфонсо Ерера)
Майка му и по-малката му сестра живеят в Монтерей, Нуево Леон (Мексико) и той не може да си позволи да ги посети, защото е на стипендия и семейството му не е никак заможно. Той е много привлекателен. И заради това е тормозен от тайна група студенти, позната под името "La Logia" - банда, организирана за да елиминира студентите-стипендианти. Той е в Elite Way за да отмъсти на семейство Колучи за това, което са причинили на семейството му без да знае , че си е паднал по дъщерята в семейството - Миа Колучи. Той си мисли, че бащата на Миа (Франко) е убил неговия баща, но всъщност е бил братът на Франко - Карлос. Когато Мигел разбира за това, той се чувства ужасно, защото е започнал вече да излиза с Миа и забравя за плановете си за отмъщение. Връзката на Миа и Мигел е на приливи и отливи, но те винаги са били лудо влюбени един в друг - още от първият път, когато се виждат, въпреки, че понякога си мислят, че се мразят един друг. Мигел е приятел на Роберта и винаги й е помагал, когато е имала нужда от това. Мигел е много горд и държи на достойнството си, което често го вкарва в пътя на здравия разум. Той има големи проблеми с Миа след лъжите на Сабрина Гусман, която е обсебена от Мигел и се опитва да ги раздели. Тя се преструва, че му е приятелка и след едно голямо запиване го убеждава, че са преспали заедно и тя е бременна от него. Това никога не се е случвало, но заради това, че Мигел е бил пият, той се поддава на лъжата на Сабрина. По-късно Мигел разбира от най-добрата приятелка на Сабрина, че те всъщност никога не са преспивали заедно. Сега вече Мигел отчаяно се опитва да си върне Миа. По-късно той изпада в кома, когато Гастон го удря по главата. Мигел се събужда от комата и изглежда, не може да си спомни никого другиго, освен Диего. След няколко дни той си спомня баща си благодарение на Роберта, която много му крещи и дълго разговарят, след като той се обърква и казва, че не Миа, а Сабрина е неговата приятелка, въпреки че Мигел харесва Миа без да знае нищо за тяхната история. След като чува това Миа да избяга далеч от Мигел. По-късно Мигел разбира от Роберта и Диего, че любовта на живота му е Миа и и се опитва да й каже, че най-накрая вече знае коя е тя и защо е изпитал такива чувства, когато я е видял за първи път (когато се събужда от комата). След време той си връща всичките спомени - по време на RBD концерта. И каква ирония- това става точно когато Миа пее тяхната песен. После Миа се връща при Мигел, защото знае, че Сабрина е излъгала , че между нея и Мигел е имало нещо, защото е влюбена в него. В последният епизод Мигел моли Миа да се омъжи за него и тя казва да.

Диего Бустаманте (Кристофър Укерман)

Диего е най-известният, богат и разглезен студент в училището Elite Way. Тръгнал е по грешния път. Що се отнася до отношенията с баща му, той е засенчен от по-големият си брат. Брат му и баща му са влиятелни предприемачи. Диего постоянно се опитва да спечели вниманието на баща си, но и постоянно се проваля и прецаква нещата. Той се възхищава и е зависим от шовинистичния си и деспотичен баща, който в неговите очи е човек, който е много запознат със света на бизнеса. Благодарение на външния му вид той е известен като голям женкар. Най-добрите му приятели са Джовани и Томас, които го следват винаги и по-скоро са част от бандата му, отколкото негови приятели. Той е малко надменен и понякога арогантен, но всъщност има чувствително сърце. Главният му проблем е Роберта и интересът му към нея. Роберта с бунтарския си и непреклонен манталитет го изкарва от Троянския му кон и го поставя на мястото му. Това запалва любопитството в него, но той се преструва, че я мрази. Те стават врагове и постоянно се наричат с различни имена. Тя го нарича "Момченцето на татко" и "Пластмасовия Кен". А той от своя страна "Наркоманка" или "Отрепка". Двамата водят война, но по-късно, заради облог с Томас, Диего се опитва и успява да флиртува и излиза на срещи с Роберта. Те бързо се влюбват, но щом Роберта разбира за облога, връзката им приключва. Той остава с разбито сърце и се опитва да си я върне, но след като си мисли, че майка му го е изоставила, Диего отново се изпълва с гняв и си го изкарва на Роберта, в последствие на което те отново са врагове. По време на сериала двамата водят битки, сдобряват се, стават приятели, на границата са пак да се съберат, все на косъм от целувката, а после пак стават врагове. Но при всички случаи Роберта се страхува да му повярва пак и не смее да го допусне до себе си като нещо повече от добър приятел. Докато прави опити да си върне Роберта, баща му забелязва това и заплашва да изхвърли Роберта от Elite Way, освен ако Диего не я остави намира. Хавиер Аланис, доведен брат на Диего се промъква между Роберта и Диего, защото той също проявява интерес към нея. Хавиер прави и невъзможното да спечели сърцето на Роберта и да изкара Диего от главата й. Отива толкова далече, че дори казва на Роберта, че Диего се е обзаложил пак, че ще успее да си я върне, докато всъщност той наистина я обича. Затова Роберта се обърква още повече и отказва да приеме Диего отново в сърцето си. Но на нея й пука за него. Накрая Диего казва на Роберта, че няма любов без доверие и това, което е било между тях е било много специално ще го помни завинаги. Въпреки това Роберта му помага да намери майка си, която е била принудена да изостави Диего заради Бустаманте и да избяга от баща му, за да може той да води живота, който е искал за себе си. Роберта тогава осъзнава какво има в сърцето на Диего и се събират отново. Този път завинаги.

Джовани Мендес (Кристиян Чавес)
Джовани Мендес, чието истинско име е Хуан, е хубав, общителен, самовлюбен и забавен младеж. Той е персонажът с най-много комични ситуации. Знае как да печели приятели, но има проблем с това как другите го възприемат, не знае как да взима собствени решения. Неговите най-добри приятели са Диего и Томас. Мендес боядисва косата си в различни цветове, но най-вече в светло русо. Идвайки от доста бедно семейство, Мендес усилено се опитва да прикрие произхода си. Поради тази причина той постоянно прави опити да спечели лесни пари. Родителите му са от скромен произход, но забогатяват след като бащата печели от лотарията. Но личният управител на имотите на семейството извършва измама и открадва имуществото им, което ги връща обратно към стария им начин на живот. Преди да спечелят от лотарията, родителите на Мендес преживяват като собственици на месарница. Мендес също е безнадежден женкар, неспособен да остане верен само на една жена, което обяснява провалът на връзката му с Вико. Той започва връзка с Агустина, богато момиче, което му прави скъпи подаръци за никакви пари и държи Джовани в краката си. Въпреки, че е с добро сърце, неговите приятели замислят измама, което разкъсва Джовани между предаността му към една жена и привързаността му към скъпите подаръци. Но напук на всичко той продължава да ходи на училище и се справя добре с личния си живот, семейството, приятелите, момичетата, забавленията и като член на RBD. Той също е член на "Logia", докато не ги предава, за да спаси Тео.

Тео Руис Паласиос (Еди Вилард)
Типичен нерд, податлив на панически пристъпи и често използва инхалатор. Трудно му е защото се измъчва , че брат му умира заради зависимостта му от наркотици и защото майка му обвинява него за смъртта на брат му и дори предпочита Тео да беше умрял, отколкото брат му. Има дълга връзка с Хосе Лухан, която му помага да преодолее нерд фазата. Има кратка връзка с Ракел Байрон, но той бива отхвърлен от строгия й нрав.

Томас Гойколеа (Джак Дуарте)
Въпреки, че е добър по сърце, той е парти-момче и прави неща без да се съобразява с последствията. Най-добрите му приятели са Диего и Джовани. Той идва от много богато семейство, с което няма силна връзка и дори прекарва почивните дни в училище, но семейството му не обръща внимание на това. Той първо се забърква с Вико, докато тя все още излиза с Диего, после с Лупита и накрая с Анита и Сол. Неговите приятели са против връзката му със Сол, защото тя пречи на плановете им да го свържат с Анита - момичето от училищното кафене, което е много умно и дори е спечелило стипендия, но работи, защото трябва да плаща другата половина от таксата си за обучение. След като Томас започва да излиза със Сол, Анита отказва да пише домашните на Диего и Джовани, защото тя вече не е приятелка на Томас и по този начин връзката й с Диего и Джовани също бива прекъсната. Тогава Джовани я кара да повярва, че Томас е влюбен в нея и тя склонява да им прави домашните, но при условие, че Диего и Джовани разделят Томас и Сол. Планът им успява, но след като Анита се премества Томас се впуска в сериозна връзка с Пилар.

Роко (Диего Гонсалес)
Ученик с високи обноски, който прекарва времето си в снимане на другите ученици с камера, което ги дразни. Роко започва да прави филми с Вико, спирайки репутацията й на „лесна”, но по-късно се влюбва в нея. Той прави всичко възможно да я измъкне от проблемните времена, въпреки непрекъснатите откази и отхвърляния на Вико. Изглежда усилията му най-после са възнаградени по време на пътуването до Пуерто Ваярта, където Вико отваря сърцето си за него. Роко има голям певчески потенциал.

Сантос (Дерик Джеймс)
Готин рокер, който е хвърлил око на Лупита. Знае, че тя също го харесва. Лола, сестрата на Лупита, го харесва, така че се оформя нещо като любовен триъгълник. Сантос е спокоен човек, никога не се разгневява. Той е лоялен съветник на приятеля си Мигел.

Нико Хюбер (Родриго Неме)
Еврейски ученик, който е притискан от родителите си да остави католическата си приятелка (Лупита) в името на любимата си от детинство. Нико е изпратен на програма за обмен на ученици в Израел, и контакта му с Лупита е загубен заради майка му. Връща се за да я види отново, но е изненадан да я види в компанията на Сантос. Той я обича, но тя него вече не. Нико иска да си върне Лупита, но тя го отблъсква заради Сантос. Тогава Нико се връща в Израел на пътувание, на което да търси себе си.

Данте (Марко Антонио Валдес)
Той е най-добрият приятел на Бианка и Лола. Крие увлечението си по Лола. Когато разкрива чувствата си е отблъснат и самотен. Но Лола го съжалява и се целуват. Когато Паскуал ги заварва, Робера ги избавя от положението и Данте става само приятел...

Леонардо Франсиско (Елеазар Гонсалес)
Братовчед на Томас. Той е от малък град, борец, Диего не го харесва. Харесва Лупита, но Лола си мисли, че той харсва нея. По-късно отива в училище да играе футбол.

Маурисио (Ернесто Диас)
Състезава се с Томас за любовта на Сол. Гордее се с това, че е богат и гледа презрително на хората, които не са.

Марселино (Дилан Обед)
Той е малко момче, което Роберта води в училището през първия сезон. Крие го в задната част на училището. Диего разбира това и казва че ще каже на директора, но после използва Марселино като начин да си върне Роберта. Пилар разбира за Марселино и пише за него в училищният вестник. По-късно Марселино е осиновен от жена, която работи за майката на Роберта.

Роджър (Карлос Хирон)
Лудо влюбен в Роберта. Хваща болест, за да спечели интереса й.

Хавиер (Мигел Анхел Биагио)
Злият доведен брат на Диего, който харесва Роберта и Хосе Лухан. Мрази Диего, защото Роберта го обича. Ще направи всичко, за да го хареса Роберта. Но нито тя, нито Хосе Лухан знаят, че той ги харесва. Накрая е изключен от Elite Way School заради баща си.

Хоакин Маскаро (Мишел Гурфинкиел)
В началото Миа и Роберта са му хвърлили око. Той излиза и с двете едновременно. Изгонен е от училищетп, заради продажба на дрога. Имал е романс с Пилар и са правили любов в офиса на баща й (директора).
ВЪЗРАСТНИ

Франко Колучи (Хуен Ферара)
Той е преуспял моден дизайнер и баща на Миа. Мигел работи за него, което поражда у Франко привързаност към него и се отнася към Мигел както със син, който никога не е имал. Франко има угризеня заради това, че е прекалено загрижен за Миа и че я глези постоянно. Алма и Франко често спорят разгорещено, тъй като Франко не харесва вида жени като Алма, но както винаги се случва, накрая те се влюбват. Франко споделя с Алма, че не е казал на дъщеря си Миа, че майка й е жива, докато Алма е крила истинската самоличност на бащата на Роберта. Накрая Франко се жени за Алма с трите им същери: Миа, Роберта и Хосе Лухан.

Алма Рей (Нинел Конде)
Известен модел и певица, която е много секси и грабва вниманието на учениците лесно. Това кара Роберта, дъщеря й, да ревнува, защото майка й получава повече внимание от нея. Тя е самотна майка, въпреки че е дала фамилията на един от любовниците си на Роберта. Прекалено много се грижи за Роберта, макар че както Миа, Роберта не е въодушевена от идеята майка й постоянно да е наоколо. Алма е крила истинското име на бащата на дъщеря си през цялото време (Мартин Реверте), и когато Роберта разбира, много се ядосва на Алма и решава да не й говори, което съсипва Алма. Тя е годеница на Франко Колучи, което я поставя пред дилема, защото Франко е баща на Миа (която много харесва Алма, но ревнува от жената, която се среща с баща й). Накрая Франко и Алма се женят и осиновяват Хосе Лухан, най-добрата приятелка на Роберта.

Леон Бустаманте (Енрике Роча)
Бащата на Диего и известен политик. Много студен, той е злодеят в историята. Не харесва Роберта, защото се среща с Диего, мисли, че тя е под нивото му. Стриктен мъж, който винаги иска да печели, на всяка цена. Дори плаща на проститутка да преспи с Диего, за да може той да загуби девствеността си, което го кара да се влюби в нея. Връзката им не продължава дълго, след като той разбира защо са се срещнали. Тогава Диего намразва баща си и прекратява взаимоотношенията си с него. Накрая осъзнава какво е направил. Забавлява се от това да измъчва Диего и да го засрамва при всеки удобен случай. Притежава половината от училище „Избраният път”.

Паскуал Гарандиа (Фелипе Нахера)
Директор на училището, който често се наслаждава на неуспехите на учениците. Има бедни познания по английски. Въпреки че се опитва да е авторитетна фигура, той се оказва лесно манипулиран не само от по-висшестоящите, но и от същите тези ученици, които се опитва да контролира. Баща е на Пилар. Преди време е имал връзка с Алма Рей. Сега се развежда с жена си Галя, тъй като тя го смята за слаб и лесно манипулиран от бащата на Диего (законният собственик на Elite Way School).

Гастон Диестро (Тони Далтон)
Новият префект, който е неприятен като Етебан. Много е влюбен в Миа, и накрая започват връзка с неудобрението на бащата й. Миа излиза с Гастон, за да накара Мигел, истинската й любов, да ревнува. Миналото му е много тъмно, както доказват проучванията на Хосе Лухан, която Гастон обича да унижава при всяка възможност. Лухан открадва лаптопа му и намира информазия, която я кара да вярва, че той е тайния й благодетел, но Гастон отрича. В действителност, бащата на Гастон се е грижил за Хосе Лухан, когато е била сираче на улицата, защото му е спасила живота, въпреки че как е снатало това не става ясно. Когато баща му е умрял в затвора, е накарал Гастон да се грижи за Хосе Лухан, като последно желание на баща му. Въпреки че Гастон се опитва да обвинява Хосе Лухан за мизерното си съществуване, той наистина я е обичал като сестра, както й признава в последния си дъх. Умира при автомобилен инцидент.

Майра Фернандес (Летисия Пердигон)
Леля на Лупита, работи в кафенето на Elite Way School. Харесва всички ученици и има добро чувство за хумор. Майката на Лупита не харесва това, защото мисли че Майра е лош пример за дъщеря й. Но Лупита обича, когато леля й е там, когато най-много има нужда от нея.

Енрике Мадариага (Патрисио Боргети)
Бохем, чуждестранен професор, който винаги се опитва да разреши проблемите на всички. Наистина е обичан от учениците, въпреки че в досието му пише, че е убиец. Изчезва от сюжета през втория сезон и се появява отново в края на трети. Излиза, че той и професор Хулия са имали нещо общо в миналото. Но не се знае дали ще останат заедно.

Заместник Директор
Изключително строг и стриктен директор, който управлява училището, докато Паскуал е в Ню Йорк. Уволнен е заради обвинение в детска порнография и тогава напуска училището. Изгонен е и заради неподходящите му рисунки на Сол.

Естебан (Аитор Итуриоз)
Префекта на училището. Много е стриктен, тормози Хосе Лухан и Вико. Лапнал е по Миа и Алма Рей. Може да се определи като бивш сериен убиец. На края на сезона е уволнен от учлището и напуска сериала (и никога не чуваме нищо за него повече).

Марина Касерес Колучи (Найлеа Норвинд)
Биологичната майка на Миа, която е безличен герой; живее в Ню Йорк като моден дизайнер, лицето й винаги е покрито от скулптора. Преди да я видим на летището, тя и Франко се гледат дълго в очите и той казва на Мия, че тя му е приятелка. Миа я прегръща и Марина се опитва да сдържи сълзите си. След като те си тръгват тя докосва тъжно раменете си. Има още няколко сцени с нея, но незначителни... Докато не я виждаме на концерт на RBD. Плаче, когато Миа изпява „Salvame” и накрая на сцената целува постер на групата. После иска да намери Миа и да й каже истината. Миа отново среща Марина когато е с Лупита и Сантос. Когато я пита дали е същата жена от летището, тя се преструва, че никога не са се срещали. Скоро Марина става все по-уверена да каже на Миа истината. Но Алма е бясна и няма да остави Франко сам. Марина й казва, че иска да се види с Миа; Франко казва на Миа истината. Миа иска да види майка си, без значение какво казва баща й. Миа и Марина се срещат в суши бар със само две изречени думи преди края на епизода. Миа:Мамо?. Марина: Дъще. Прегръщат се и се сближават. Миа скоро прощава на баща си. Когато Миа заминава за концерт на RBD, Марина няма намерение да ходи, но Алма й казва, че трябва да присъства. Марина се появява в последната минута да помаха за довиждане. На Големия Финал на филма тя целува Франко и Алма по бузите и така показва, че по един или друг начин са се сприятелили.ИНТЕРЕСНО: “Rebelde” е римейк на аржентинската теленовела „Rebelde Way”.Сериалът е с огромен световен успех и въпреки огромният брой на епизодите, интересът към него е голям. По време на снимките много от актьорите стават двойки в реалния живот, но нито една връзка не се оказва сериозна.

Последна редакция от titi_1999 - 21.08.2010, 12:17

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Rebelde

Администратори

Страницата се администрира от:

/naty66 /titi_1999

Фенове

Mims_Rebelde

Mims_Re...

Rebelde { RBD }
dulce_perroni

dulce_p...

I LOVE RBD
_Dulce_Maria_

_Dulce_...

Таисия Повалий
sis4oyyy

sis4oyyy

US5
lola1

lola1

Harry Styles
titi_1999

titi_1999

Roberta i Diego , Mia i Migel
ralo

ralo

RBD
val_mum

val_mum

Enrique Iglesias
dulce6

dulce6

Nikos Vertis
rbdruby

rbdruby

anahi
  • Посещения:20202
  • Редакции:7557
  • Коментари:1

Най-слушана музика

Най-активни

lotos30

lotos30

Последно редактирани: Камелия , Паша Христова , Amduskia

Последно слушани: Паша Христова , Amduskia

krisso

krisso

Последно редактирани: Rod Stewart , The Rolling Stones , Bobby Vinton

Последно слушани: Dead Can Dance , wardruna

videania1

videania1

Последно редактирани: ГРЪЦКА МУЗИКА , Любими балади , The Beatles

Последно слушани: ЕРАТО

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg