Raina / Биография


Райна Кирилова Терзийска е родена на 30.09.1981г. в гр.Сандански.Майка й се казна Бояна, а баща й Кирил.Има брат - Огнян, който е с 4 години по-малък от нея. Кръстница й е пророчицата баба Ванга. Изборът на името на Райна става по-много интересен начин.След раждането й баща й отива при баба Ванга, с която имат предварителна уговорка.Той изпълнява заръката на пророчицата и занася поръчаните легенче, кукла и цветя.Баба Ванга взима карамфилите, избира един от тях и казва : "Райна ще се казва дедето, и така ще я наричате, няма да й преиначавате името."След един месец известната пророчица става кръстница на Райна. Райна е била буйно и палаво дете и добра ученичка.В 6-ти клас се записва за курсове за манекени, в същото време тренира и спортни танци.Малко по-късно се записва да тренира карате, учи народно пеене и тренира лека атлетика. Преди да започне кариерата си на певица, Райна е била 5 години професионален модел, в агенция "Интерсаунд".Участвала е на 27 конкурса и е печелила 7 от тях.През 2001г. обява на "Пайнер" за конкурс на нови таланти поставя началото на професионалната кариера на Райна.Започва работа с музикален продуцент Стефан Статев. Първите две песни, които записва са: "Наша е нощта" и "Топлина" включени в компилацията "Фолк Казино 4".В края на юни се появява първият й видеоклип "Наша е нощта". За първи път Райна излиза пред публика на промоцията на Тони Дачева.През септември 2001г. е първата й изява на фестивала "Пирин фолк".Песента "Вековно земьо", грабва първа награда на публиката, Райна печели и наградата на генералния спонсор. Баладата, която я изтрелва на върха е "Гасне пламък".С нея участва на фестивала "Златния мустанг" от там си тръгва с наградата "Мис златен мустанг".
През март 2002г. излиза дебютния албум на Райна със заглавие "Гасне пламък".Песните "Не бях ли", "По-добре", "Самодива" веднага печелят симпатиите на феновете. На годишните награди на списание "Нов фолк" Райна печели "Откритие на годината". На 16 април прави първата си промоция в к-с "Приказките".През май 2002г. пиринската самодива участва в Македония на фестивала "Фолк фест Валандово", класира се на финала и печели наградата на ТВ Планета. По-късно с Иван Дяков записват македонски песни и подготвят съвместен албум.През септември 2002г. Райна отвоно участва на фестивала Пирин Фолк.Десетото юбилейно издание е още по-успешно.Песента "Самодива", по текст на Георги Георгиев, музика и аранж.Светослав Лобошки й носи две награди.Първа награда на публиката и трета награда на журито.
В началото на 2003г. излиза дуетният албум на Райна и Иван Дяков "Майко една си на света", събрал 11 македонски песни. Месец март носи на Райна поредните награди.Читателите на списание "Нов фолк" я посочват, като най-достойна на две отличия.Райна печели "Дебют на годината" за албума "Гасне пламък", и другата награда е за приемственост между автентичен и нов фолк.В края на май 2003г. излиза вторият самостоятелен албум "Агресия". През юни отново има фестивал, а Райна отново си тръгва с награда.На 14 и 15 юни град Пловдив е домакин на възродения фестивал "Тракия фолк". Свежото лятно парче "Фреш от портокал", носи на младата певица наградата на ТВ Планета.През септември 2003г. на фестивала Пирин Фолк Райна изнася рецетал в гала вечерта.
В началото на 2004г. заминава за Канада, след завръщането си продължава работата по третия си самостоятелен албум.Може да се каже, че това е годината на Райна. В началото на 2004г. на огромен успех се радва клипът на песента "Ти ме лъжеш най-добре".На вторите награди на ТВ Планета Райна е обявена за "Мис Планета". По-късно Райна е сред осемте звезди, които ще участват в турнето "Планета Прима".През месец август в ефира на ТВ Планета е приемиерата на първата дуетна песен на Райна и Константин - "Тежка диагноза", която се превръща в тотален хит.През септември 2004г. Райна отново участва с песента "Горо ле", певицата е оценена за пореден път, получава наградата на публиката на тв зрителите и една специална награда.За нея е и наградата на сдружението на бизнесмените в България. На 4 декември 2004г. Райна заедно с Мария изнасят концерт в Лондон послучай рождения ден на ТВ Планета., а на 7 декември излиза четвъртият самостоятелен албум на Райна - "Добра новина".2004г. е много успешна за Райна.Певицата е на 4-то място в класацията за най-красива личност в България.В планета хит 100 намират място 4 нейни клипа - "Загуби всичко" е на 98 място, "Хиляди жени" - 30, "Тежка диагноза" - 25, "Ти ме лъжеш най-добре" - 6 място.Видеоклипа "Ти ме лъжеш най-добре" е обявен за "Златен фреш клип" за 2004г.
В началото на 2005г. Райна е обявена за една от най-стилните жени.14 февруари Райна и Константин празнут една година от началото на връзката им. На 22.02.2005г. на третите годишни награди на ТВ Планета, те печелят награда за дует на годината.На 3 юни е премиерата на новия клип на Райна и Константин - "И това е любов". Следващата клипирана песен е "Любов по скалата на Рихтер", една много нетипична песен дала името на новия албум на Райна.В него са включени 14 песни, 11 от които са авторски.
През 2006г. Райна прави клип на песента "Като летен грип" превърнал се в хит.През март Райна и Константин взимат участие в риалити шоуто VIP big Brother. Много хора не разбраха Райна, но тя беше истинска, държеше и отстояваше принципите си.Макар, че излезе първа след участието си в шоуто Райна има много участия и беше подкрепяна не само от верните си фенове.Последваха редица корици на списания, безброй интервюта.През лятото Райна участва в турнето "Планета Прима 2006" и напълно успява да премахне всички негативи от випа и да ги превърне в позитиви.Може би това турне е най-успешното, чудесна хореография, и танцувални умения демонстрира Райна, както и живо пеене на всички концерти.
2007г. започва много успешно за Райна.За 2-3 месеца тя излиза на 6-7 корици на списания, снима клип на песента "Цип на устата".Излиза поредния албум, носещ нейното име "Райна", той съдържа 12 песни.Не случайно той излиза на 14 февруари, защотото няма по-хубава дата за появяване на един албум, в който всички песни са родени от любов и основната им тема е любовта и различните й прояви.Клипирани песни от албума са : "Цип на устата", "От един инат", "Ние знаем как", "Думите не стигат", "Глезенета, гледаната".Предстои да се клипира песента "Двама". През лятото Райна е отново сред звездите на националното турне "Планета Дерби 2007", отново се представя много успешно.През септември отново се представя на фестивала "Пирин Фолк" и печели за четвърта година - Наградата на публиката.
Награди
II място на „Мис Сандански ‘96г.“
I място през 1997г.-титлата „Мис Червен бряг“
II място през 1998г. „Мис Тенис“ в Слънчев бряг
III място в Петрич на „Мис Божура’98г.“
II място на „Мис Божура’99г.“

Музикални Награди
2001 – Фестивал „Пирин фолк“ – Първа награда на публиката за песента „Вековна земьо“
2001 – Фестивал „Пирин фолк“ – Награда на генералния спонсор на фестивала
2001 – Фестивал „Златният Мустанг“ – Мис „Златен Мустанг“
2002 – Годишни награди на сп. „Нов фолк” – Откритие на годината
2002 – Фолк фест Валандово – Награда на ТВ „Планета“
2002 – Фестивал „Пирин фолк“ – Първа награда на публиката за песента „Самодива“
2002 – Фестивал „Пирин фолк“ – Трета награда на журито за песента „Самодива“
2003 – Годишни награди на сп. „Нов фолк” -Дебют на годината
2003 – Годишни награди на сп. „Нов фолк” – Награда за приемственост между автентичен и нов фолк
2003 – Фестивал „Тракия Фолк“ – Награда на ТВ „Планета“
2004 – Годишни награди на сп. „Нов фолк” – Вокална формация на годината /с Константин/
2004 – Годишни награди на ТВ „Планета” – Мис Планета
2005 – Годишни награди на ТВ „Планета” – Дует на годината /с Константин/
2006 – Годишни награди на ТВ „Планета” – Дует на годината /с Константин/
2006 – Годишни награди на сп. „Нов фолк” – Дует на годината /с Константин
2007 – Награда на радио „Веселина“ за най-любовна песен , дует с Константин
2007 – Годишни награди на ТВ „Планета” – Мис Планета
2007 – Годишни награди на сп. „Нов фолк” – Оригинално медийно присъствие
2007 – Фестивал „Пирин фолк“ – Първа награда на публиката за песента „Послание“
2008 – Годишни награди на ТВ „Планета” – Мис Планета
2008 – Награда на Радио „Сигнал +“ за народна песен на 2007 г. – “ Кога падна над Пирина“

Последна редакция от FryT - 19.12.2010, 17:39

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Raina

Администратори

Страницата се администрира от:

/nevvytu /gumus_ /get_rich_or_die_try

Фенове

hriska_piska

hriska_...

H2O
violeta73

violeta73

Celine Dion
danipetrova1971

danipet...

Shania Twain
maneto

maneto

vondy
radito_8888

radito_...

Деми Ловато
simeon11

simeon11

Raina
ludmila_24

ludmila_24

Камелия
mishlenceto99

mishlen...

toygar isikli
rozalinaa

rozalinaa

Jencarlos Canela
ivka1981

ivka1981

Илиян
  • Посещения:99628
  • Редакции:33583
  • Коментари:16

Най-слушана музика

Най-активни

gerit

gerit

Последно редактирани: brayan adams , d 2 , silviq kacarova

Последно слушани: Ricky Nelson , silviq kacarova

eru

eru

Последно редактирани: Lionel Richie , Elvis Presley , Neil Sedaka

qq

qq

Последно редактирани: Richard Marx , Barry Manilow , Ирина Флорин

Последно слушани: Dead Can Dance

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg