PLOUTARXOS GIANNIS / БиографияЯнис Плутархос /или Giannis Kakossaios както е истинското му име/ е роден на 18 декември 1970 г в малкото селце Маврогия. Там живее до 16-годишна възраст, когато решава да замине за Атина и осъществи мечтата си - да бъде певец.
Започва да пее професионално в малък музикален театър в Коридалос. Разочарован от реалностите в музикалния бизнес, той на два пъти се отказва и опитва да се реализира в други професии.
Но нещо все го кара да се връща обратно към музиката. Две години след първото си излизане на сцена, той пее в големия мюзик-хол “Родолфо” заедно с Янис Пулопулос, Рита Сакелариу, Темис Адамантидис, Стелиос Рокос и Йоргос Мазонакис.
Където и да пее, той печели сърцата на феновете и много истински приятели. Съдбата му се усмихва, когато среща Димитрис Кардагис и Илиас Филипу. Очаровани от таланта му, те го запознават с музикалния продуцент Йоргос Макракис. Той дава на младежа артистичния псевдоним “Плутархос”.
Така през 1998 се появява първият СД-сингъл от дискографията на бъдещата суперзвезда, включващ 3 песни . Месец и половина след това излиза и цял албум “Mono esy” с 15 песни. От тях “Mipos ertheis” и “Enas theos” стават много популярни и донасят известност на изпълнителя си.
След това Янис записва дуети с Константина “I kardia mou einai zalismeni” и със Стелиос Дионисиу “Orestiada”. Песните са включени в албумите на двамата му колеги.
Вторият албум “Ypirhan orkoi” със също 15 песни е реализиран през 2000г. Той дава силен тласък на кариерата му.
“Mikres fotografies” през 2001 със 16 песни прави истински фурор на гръцкия музикален пазар с продадени над 150000 копия. Следва “Den einai o erotas …paidi tis logikis ” през 2002 със 17 песни. С тези два проекта Янис Плутархос се превръща в безспорна звезда – обожаван от публиката и ласкан от музикалните критици.
Нещо повече – на гръцките музикални награди Арион 2002 с албума “Mikres fotografies” той печели наградите за най-добър изпълнител, най-добър видеоклип и албум на годината .
Успехът на “Den einai o erotas …paidi tis logikis” е толкова голям, че през 2003 албумът е преиздаден с една нова песен “Poio monopati” и бонус ДВД с 9 видеоклипа. Същата година Янис издава петият си албум “Paei ligos kairos” с 19 песни. И двата проекта стават тройно платинени.
През 2004 “Paei ligos kairos” също е преиздаден заедно с уникално изпълнената от Плутархос класика на Микис Теодоракис “An thymitheis t’oneiro mou”.
Янис Плутархос става първият певец в нощния живот на Атина, който пее цяла година в театър “Posidonio” без прекъсване. Всяка вечер феновете щедро засвидетелстват любовта си към своя идол.
От 1993 г Янис е щастливо женен за Мария и имат две чудесни деца-Катерина и Йоргос. Обича рисуването и негова мания са белите дрехи.
Най-новият диск на певеца с ангелски глас се нарича “Ola se sena ta vrika” и съдържа 14 песни. Беше издаден на 21 юни 2005 и вече достигна платинен статус. Плутархос се завърна, за да царува отново!

Източници
balkan music

Последна редакция от misti96 - 06.03.2010, 22:59

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

misti96 - 23:23:13 06.03.2010

misti96
Каквото и да кажеш за един Бог - думите ще са малко! Можеш само да го пуснеш в сърцето си и да се молиш - от удоволствие то да не стане на парчета...


tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg