Dream Evil / БиографияСъстав в момента:

- Nick Night (Niklas Isfeldt) - vocals
- Pete Pain (Peter Stalfors) - bass
- Dannee Demon (Daniel Varghamne) - lead guitars
- Ritchie Rainbow (Fredrik Nordstrom) - rhythm guitars
- Pat Power (The Power) - drums

 

Фредерик Нордсторм (Fredrik Nordströм) имал една мечта - да създаде собствена метъл група и да пише и издава свои албуми.
През лятото на 1999, докато бил на почивка с приятелката си, той се натъкнал на млад обещаващ китарист на име Гъс Г. Фредрик(Gus G. Fredrik).Нордсторм му разказал за мечтата си и Гъс веднага се съгласил че тази мечта трябва да бъде постигната.
По-късно тази година Гъс посетил Швеция по други въпроси и тогава планирал посещение до Готенбург,или по точно студио Фредман(Fredman),където Фредерик и Гъс започнали да работят върху нови идеи.Било записано демо без вокал и бас.

 
През 1996 Питър и Joacim Канс (Joacim Cans) написали песента "I belive" която по-късно влезла в албума на Hammerfall "Glory to the Brave".Докато Hammerfall записвали дебютния си албум в студио Фредман,Питър бил помолен от Joacim да доведе приятеля си Никлас (Niklas) за да може той да стане втори вокал.Питър и Никлас се познавали много добре понеже били в една и съща група - The Jerico Brothers.Така Питър,Никлас и Фредрик се срещнали за първи път.


През 1999, когато Фредрик и Гъс търсели вокал, Фредрик се сетил за Никлас от записа с Hammerfall през 1996 и се свързал с него за да го проверят.Незабавно Фредрик и Гъс разбрали, че Нилас е точния човек за работата.
Все още в групата липсвали двама човека.Никлас веднага предложил Питър за мястото на басист и го помолил да дойде на проверка на същите песни.Нямало възражения и Питър станал четвъртия член на групата.
През пролетта на 2000та година тези четири момчета създали нова песен и записали ново демо с три песни, които били разпратени на няколко звукозаписни компании.След почти година и много написани песни, те решили, че е време да издадат цялостен албум.След като Сенчъри Медия Рекордс (Century Media Records) подготвили сделката, записването започнало през пролетта на 2001 година.


Но възникнал проблем: в групата нямало барабанист.Фредрик познавал един феноменален барабанист - Сноуи Шау(Snowy Shaw).Нордсторм го помолил да запише барабаните за сесията и той се съгласил.Албумът DragonSlayer беше роден.
Но все още групата не беше заявила име за Сенчъри Медия. Много странни предложения били дадени,докато Фредрик не вдигнал един диск който бил на масата и не казал "А защо не Dream Evil?"...Всички се съгласили.
Албумът бил издаден през април 2002 и групата направила своята първа изява на живо в Готенбург.След наколко такива изяви Сноуи сменил своя статус на постоянен член на групата.Сега вече групата била пълна.


След като обиколили Япония момчетата решили. че вече е време за влезат отново в студиото за да запишат следващия си албум."Evilized"
бил записан само за 3 седмици през ноември 2002.През 2003 обикаляли света и записали видеото на "Children of the Night" по време на Лисебергшален (Lisebergshallen) в Готенбург.
Следващият им албум, "The Book of Heavy Metal", бил записан за почти 2 месеца през 2004. Видеото за песента "Тhe Book of Heavy Metal" било заснето през март същата година.По същото време Гъс имал и своя отделна група "Firewind". Той решил да напусне Dream Evil и да отдаде цялото си време на Freewind.

 
Започнало кратко търсене за нов китарист. Марк Блек(Mark Black) бил забелязан докато свирел със своята група Kung Diamant.Вкарването му в групата и репетирането на песните станало много бързо.
Дошло време да запишат четвъртия си албум,но Сноуи решил че трябва да продължи със свои проекти и напуснал групата през 2006.
Отново започнало търсене,но този път за нов барабанист.Както предишното и това търсене се оказало много кратко.Пат Пауър (Pat Power) бил помолен да се присъедини.Той бил познат на групата тъй като проектирал и копродуцирал всичките им албуми.Той работел в Фредман откакто се формирала групата.Неговите умения нямали нужда от тестване.


Датата за записване била уговорена за началото на април 2006.Албумът "United" бил завършен за месец и половина и бил издаден през октомври същата година.
След няколко турнета във Швеция, Великобритания и САЩ, дошла нова фаза за групата...
През началото на 2007 Марк усетил че има проблеми със семейството и решил да напусне групата и да даде повече време на най-близките си хора.
След доста прослушвания момчетата най-накрая намерили чудесен майстор на китарата - Даний Диймън(Dannee Demon) който веднага приел мястото на водещ китарист и бил покръстен с огън пред 3000 зрители на първота му изява с Dream Evil.

Дори и да не сте се сблъсквали с творчеството на Dream Evil, лесно можете да придобиете представа какво да очаквате - бандата е кръстена на албум на Дио, звучните прякори на членовете и са доста показателни, а ако това още не е достатъчно - тук и там из текстовете може да се дочуе нещо от типа на "metal forever!". Да не пропуснем, бандата иде не от другаде, а от Швеция.

С други думи речено, класически пауър, поднесен на места със здравословна доза хумор - без обаче да стига чак до отявлен шарж, като при капии от типа на Наноуор или Стийл Пантър. Иначе, самите Dream Evil всъщност съвсем не са на сцена от вчера. Формирани са още през 1999 г., под крилото на далеч не безизвестния по метъл ширините Фредрик Нордстрьом, поне като продуцент врял и кипял с десетки банди, сред които имена от калибъра на Опет, Ин Флеймс, Синерджи, Диму Боргир, и - естествено - ХамърФол, накъде без тях. От тогава насам, скандинавците имат вече пет студийни албума, както и концертно dvd, радвайки се на доста прилична популярност.Това, разбира се, далеч не се дължи само на географското местоположение и името на фронтмена - шведите се нареждат сред групите, които не само съумяват да произведат едновременно мелодичен и здрав звук, но и да го направят достатъчно качествено.

Източници
http://www.sivosten.com/...-night-2010 и http://heroes.yoo7.com/f...ic-t351.htm

Последна редакция от c0LLiDe - 24.08.2010, 07:32

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Dream Evil

Администратори

Страницата се администрира от:

/pavel199

Фенове

bat_iosko

bat_iosko

Dream Evil
c0LLiDe

c0LLiDe

Project Arcadia
VRock

VRock

Xandria
AVANTASIA

AVANTASIA

Epica
  • Посещения:28463
  • Редакции:11718
  • Коментари:1

Най-слушана музика

Най-активни

kimandini

kimandini

Последно редактирани: Edith Piaf , Scorpions

Последно слушани: Scorpions

lilia

lilia

Последно редактирани: The Beach Boys , Bruce Springsteen , Elvis Presley

danipetrova1971

danipetrova1971

Последно редактирани: Alphaville , Raina , BackStreet Boys

Последно слушани: Shania Twain , Doris Dragovic

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg