Dimana / Биография


Дими Костова е родена в Добрич на 30 юли 1984 година, зодия лъв.
Завършила е музикалното училище "Климент Охридски" също като Преслава, но една година след нея и в паралелка с поп пеене.
Димана от малка мечтае да пее, освен това е свирила осем години на цигулка-от първи до осми клас. Сега е студентка по специалността "Музикална педагогика" в Шумен. Заради кариерата си в "Пайнер" временно прекъсва следването, от тази учебна година ще продължи. Въпреки че е в специалност с поп пеене, Димана не остава встрани и от фолка. Любовта към попфолка започва в осми клас, когато си слуша песнички и се старае да прави характерните извивки. Стилът, на който ще залага, е модерен поп с етноелементи.
Любимите й изпълнители са Марая Кери и Лили Иванова, чиято песен "Камино" обожава и често пее на свои участия. Има награди от фестивали в Стара Загора, както и от "Сезони" в Бургас през 2000 година.През 2002г. печели Първа награда на международен фестивал в италианския град Фивициано с песента "Фортисимо" на Рита Павоне. Тогава Димана е единствената представителка на България на фестивала. В момента в репертоара си има песни на английски, италиански и френски език. В "Пайнер" попада след кастинг - явява се на "Планета търси супер звезда" през 2004г. Изпълнява 2 песни на своя колежка от фирмата, както е по регламент, и акапелно -класиката "Светът е за двама" на Орлин Горанов. Представянето й е повече от успешно и в началото на 2005 година подписва договор с "Пайнер".
Татуировката й е временна,бюстът-естествен!

Източници
Откритието на „Пайнер мюзик” за 2006-та година се казва Димана. Певицата, която се сдобива с артистичен псевдоним, измислен от читателите на в-к „24 часа” в началото на 2005 година, заявява отлични музикални способности още с първата си записана песен – „Към тебе тичам”. В това няма нищо случайно. Възпитаничката на музикалното училище в Добрич с профил естрадно пеене се класира в музикалната компания на кастинг „Планета търси суперзвезда”, в който преборва над 100 кандидати за слава. Към квалификацията си Димана добавя и обучение по музикална педагогика в Шуменския университет. От осем години свири на цигулка. Димана споделя, че винаги е мечтала да стане певица, да изпълнява модерен попфолк и поп. Около година младата певица работи в комплекс „Приказките”, където спечелва обичта и вниманието на многобройните посетители на „Меката на попфолка”. Натрупва богат музикален опит, независимо от крехката си възраст, което я прави готова за големи предизвикателства.

Издадени албуми:
2006 - „1000 градуса любов”

Награди:
2002 - Печели първа награда на международен фестивал в италианския град Фивициано с песента на Рита Павоне „Фортисимо”
2007 - Годишни награди на ТВ „Планета” - Награда за дебют на 2006 г.
2007 - Годишни награди на сп. „Нов фолк” - Откритие на 2006 г.

Мегаизяви:
Специален гост на концерта „Планета Мура Мега”, София

Хитове:
„Към тебе тичам”, „Сори”, „Пак ме преследваш”, „1000 градуса любов”, „Само тебе”

Последна редакция от kozi_rog - 21.06.2011, 08:29

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Dimana

Администратори

Страницата се администрира от:

/kozi_rog

Фенове

zigzag80

zigzag80

Радослав Гергов
  • Посещения:11450
  • Редакции:2556
  • Коментари:0

Най-слушана музика

Най-активни

VRock

VRock

Последно редактирани: Ozzy Osbourne , Dream Theater , Nightwish

Последно слушани: Xandria , Axel Rudi Pell

gerit

gerit

Последно редактирани: Eminem , Руши Видинлиев , Dragana Mirkovic

Последно слушани: Ricky Nelson , silviq kacarova

emil_antonov

emil_antonov

Последно редактирани: Константин (Konstantin) , Lambe Alabakovski , Mohombi - HITS

Последно слушани: Нервозни Пощар , Jencarlos Canela , Галин

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg