Dead Can Dance / Биография


Dead Can Dance е група, в която участват Lisa Gerrard и Brendan Perry. Създадена в Мелбърн през 1981г., Dead Can Dance временно се разпада през 1998г. и отново се събира за световно турне през 2005г.

След като не не се радват на особена популярност в Австралия, Gerrard и Perry се местят в Лондон, където след година подписват договор с 4AD. Dead Can Dance Работят в тясно сътрудничество до края на 90-те, когато групата се разделя. Gerrard се връща в Австралия, а Perry се мести в Ирландия, където купува стара църква, в която живее и работи.

Стилът на Dead Can Dance първоначално се доближава до готик-музиката. Музиката им след The Serpent's Egg има за свое вдъхновение и източници древна или музика от целия свят. По-късните им албуми звучат съвсем различно от първите три. Счита се, че пеят ethereal goth или dark world music.

През 1998 е планирано да излезе следващия албум, но групата се разделя. Единствената изцяло завършена песен от него е The Lotus Eaters. Въпреки че албумът не е издаден, песента е включена в компилациите Dead Can Dance (1981-1998) и Wake.
Съществуват много неофициални записи на техни концерти и няколко песни, които са изпълнявани единствено по време на живи уастия. Въпреки че Toward the Within е единственият албум с техни живи изпълнения, Dead Can Dance издават ограничено количество записи на 13 концерта от турнето през 2005г., както и компилация, озаглавена Selections from Europe 2005. Концртите са записани и издадени от The Show.

Името на групата Dead Can Dance често е доста подвеждащо. Въпреки че групата е много популярна в goth средите, името се свързва с факта, че инструментите, които използват, са древни или отдавна отхвърлени от повечето музиканти.

Дискография
Албуми

• Dead Can Dance (1984)
• Spleen and Ideal (1985)
• Within the Realm of a Dying Sun (1987)
• The Serpent's Egg (1988)
• Aion (1990)
• Into the Labyrinth (1993)
• Toward the Within (1994)
• Spiritchaser (1996)

EP

• Garden of the Arcane Delights (1984)
Компилации
• A Passage in Time (1991)
• Dead Can Dance (1981-1998) (2001)
• Wake The Best of Dead Can Dance (2003)
• Memento The Very Best of Dead Can Dance (2005) (single-disc greatest hits)
Contributions
• It'll End in Tears (This Mortal Coil, 1984)
• Lonely Is an Eyesorе (4AD compilation, 1987)
• Baraka (Soundtrack, 1992)
• Sahara Blue (Hector Zazou, 1992)

Източници
http://music.pop.bg/person1104.html

Последна редакция от zev - 13.04.2010, 13:22

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Dead Can Dance

Администратори

Страницата се администрира от:

/zev

Фенове

evil_monkey

evil_mo...

Grace Jones
zev

zev

Dead Can Dance
toddhyski

toddhyski

PewDiePie
  • Посещения:32430
  • Редакции:8092
  • Коментари:0

Най-слушана музика

Най-активни

lubopitka76

lubopitka76

Последно редактирани: pop-folk -bg

Последно слушани: pop-folk -bg

r66

r66

Последно редактирани: Gloria , Тони Дачева , NASKO *STAR*

Последно слушани: Gloria

Izpovednic

Izpovednic

Последно редактирани: Hoagy Carmichael , Duke Ellington , Blind Willie McTell

Последно слушани: Anna Margaret





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg