Daqna / Биография


Артистичен псевдоним:Даяна

 

Имена: Даяна Димова
Родена в град: Благоевград
Музикална компания: "Real Enterprises"
Издадени албуми: 1

 

Родена съм на 22 септември в Благоевград. Цялото ми семейство са музикално надарени, но по една или друга причина, не са имали възможност да се развиват. Имам две сестри - Ани и Краси. Ани е по-голяма от мен - с нея сме пели заедно в хора на господин Александър Миракчийски в ДНА Благоевград, имали сме много соло и концертни участия. По-малката ми сестра - Краси също пее много добре и на 7 години спечели златен медал в Копривщица.

 

Още от ранна детска възраст, хората забелязаха таланта ми и не пропускаха да ме качат на сцена, на всякакви сватби, кръщенета, празненства... бях голяма атракция, защото бях много мъничка - едва на 4-5 годинки. Много от песните съм научила от своята баба и от леля ми Цецка.

 

До 4-ти клас съм свирила на акордеон, след което до 7-ми клас бях в музикална паралелка. След 7-ми клас реших твърдо, че искам да се занимавам професионално с музика и да развивам таланта си в Училището за фолклорни изкуства в Широка Лъка. Там научих много неща и се усъвършенствах като певица, запознавайки се с различни фолклорни песни от Странджа, Тракия, Родопи... Освен това мога да кажа, че се изградих като човек, научих се на самостоятелност - още от втори курс започнах да пея с оркестри и да се издържам сама. Пет години след като завърших Музикалното училище, кандидатствах в Музикалната Академия в Пловдив. Много бях щастлива, че ме приеха от раз, специалност "Инструментално изкуство". Учих две години, след което реших да замина за Швейцария - там научих много сръбски народни песни. Изкарах две години в чужбина, но за да не загубя студентските си права, се върнах. Преместих се в Софийския университет и завърших "Музикална педагогика".

 

Професионалната ми кариера на певица започва през 2006/2007 година, когато издадох първия си самостоятелен албум със "Сънни Мюзик" - "Право в целта". Като човек, занимаващ се с изкуство, не съм просто изпълнител, а и пиша текстове за песни. Имам свои авторски песни, които се надявам някой ден да намерят своето достойно място в някой от албумите ми.

 

Най-важните хора за мен са моето семейство. Не прощавам лъжата. Гордея се с това, което съм, защото знам, че в живота си нищо не съм получила даром, а е спечелено с много труд, хъс, постоянство и честност. Обичам точните и коректни хора, каквато съм и аз. Харесвам всякакъв стил музика, стига да не се прекалява - мисля, че във всеки стил има красота.

Последна редакция от kozi_rog - 23.06.2011, 07:22

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Daqna

Администратори

Страницата се администрира от:

/kozi_rog

Фенове

trilistnik5

trilist...

  • Посещения:9884
  • Редакции:4529
  • Коментари:1

Най-слушана музика

Най-активни

misti96

misti96

Последно редактирани: PLOUTARXOS GIANNIS , Nihad Alibegovic , Giannis Vardis

Последно слушани: Nihad Alibegovic

evelin1970

evelin1970

Последно редактирани: Мухарем Сербезовски , Синан Сакич , Бони

Последно слушани: Manowar , 20 Blues

stelinkata

stelinkata

Последно редактирани: Miley Cyrus , Selena Gomez , luxeon

Последно слушани: Преслава , Disney Music

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg