Тони Димитрова / Биография


Родена e на 10 януари 1963 г. в Бургас.  Живяла e в Звездец, в Сливен и сега пак в Бургас. Надява се да живеe винаги там. Истонското й име е Антоанета Димитрова Петкова. Но с времето ту й казват Ани, ту Тони и винаги е искала да е Димитрова - да е на баща й дъщерята. Фамилното име не я е е докосвало кой знае колко много.

Завършва гимназия в Бургас и това е моето образование. Не успява да завърши висше, защото не кандидатства. Голямата йи мечта е да завърши висше, но винаги е била много срамежлива и не намира силата, куража да кандидатства ВИТИЗ в София.

След като завършва гимназия, понеже няма специалност, решава, че трябва да се занимава с нещо, което няма да я натоварва, някаква неутрална професия. Решава да стане машинописка. Завършва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Започва работа като машинописка по чл.  64. Работи във военна болница, в окръжния съвет, районни съвети. Накрая я назначават на щат в районния съвет и става една много добра машинописка.Оценяват я и я изтеглят в общинския съвет, където я правят отговорник на цялото машинописно бюро.

Още от гимназията си посвирва на една китара. Решава, че може да пее, но чак певица не смятала да става. Но какво се случва? Върви по коридора във Военната болница, където работи, и си пее някаква песен на Тоника СВ. От една врата изскача момиче. Волнонаемна, ама пеела с групи по ресторанти. Трябвало да се жени и търсела заместничка. Станават приятелки с Роси и така тони заема нейното място в един полусамодеен оркестър. На приливи и отливи. Ту спира, ту пее, не е сигурна, че иска да се занимава с пеене. Продължавах да практикува машинописа. До 90-а година, когато пеейки вече по-сериозно по заведенията, решава, че трябва да се занимава с нещото, което обича.

Оказва се, че обича да пее! Взема решението, че наистина иска да пее. И така до 95-а година обикаля заведенията и вариететата на Бургас. През 95-а година се явява на един конкурс в Бургас - Фамилия Тоника търси кандидати за новите тоники. Конкурсът е организиран от Ева и Гого в големия ресторант на хотел “България”. Била чувала за този конкурс, но си казва: абсурд, не може да стане, как ще се явя на такова нещо? В журито - председател Стефан Диомов, въобще все хора, с които не съм мислила, че мога да общувам и познавам, а камо ли да работя. И в съня си не съм го помисляла. Тогава целта й е да стане програмна певица. По това време да пееш в програмата на баровете е върхът на сладоледа.

Так се явява на конкурса. Колегите я навиват. Но първата песен, която изпява, започва с гаф. Не зацепва касетата за синбека. Пита ги - можем ли да я върнем отначало? Ева стои в края на залата и пуши цигара. Гого стои до сцената. Тони започва със Сърдечна болка на Бони Тейлър. Песента е стара, но знае, че я пее много хубаво. Втората е на Джана Нанини - Едно италианско лято. Като изпява първата, гледа Ева идва от края на залата. Вика си: “Леле, тая ще ме направи на бан-бок ” Обаче тя идва и казва: “ Къде си била ти досега? Защо не си се явила? ” След два дена отива на репетиции и Гого й казва: “Ей там има един човек, който иска да говори с тебе”. Тони виждам само силуета на един човек до прозореца. Когато отива, гледа Стефан Диомов.

Така започва приказката на тони. И сега се чувства като в сбъдната приказка в професионално отношение.

Още на следващия ден й правят пробни записи в студио “Горещ пясък”, януари 1996г. е назначена за солистка на оркестъра.

Успехите не закъсняват. Лятото на 1996г. Тони участват на конкурса “Бургас и морето”, където й е присъдена 3- та награда за песента Ах, морето. Този бърз успех на песента и нарастващият успех на Тони, естествено води до реализирането на първия й албум Ах, морето през 1997г. Успехите на Тони вече са базспорни и през 1999г. се издава албумът Как си, Тони. От него се раждат хитовете Балкански синдром, За кой ли път, Старецът и морето и др.

2001г. се издава албумът Съмва се, безспорните хитове от него са дуетът с Орлин Горанов Още те обичам, Малка водка с портокалов сок, Бургас и момчето. В следващата 2002 са събрани вече записаните дуети с Тони, както и се реализират нови и се издава албумът Дуети - включва дуети с Васил Найденов, Орлин Горанов, Гого Найденов, Веселин Маринов, Пламен Ставрев.

2004 бе издаден албумът Made in Burgas. От него вече се радват на успех хитовете По пътя, Бавната река, Нито ден е, нито вечер.

Тони Димитрова има в дискографията си 6 албума, много от нейните хитове са познати в цялата страна, тя е една от певиците с най–много участия, ежегодно организира самостоятелни национални турнета.

Тони Димитрова има и завиден брой покани за концерти в чужбина, като вече е стъпвала на три континента.

Успехите на Тони се дължат както на безспорните й гласови качества, така и на човешките й достойнства - естественост, благородство и последователност.  

Източници
SmallKingSize

Последна редакция от smallkingsize - 21.07.2010, 15:56

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Тони Димитрова

Администратори

Страницата се администрира от:

/tina725 /lubov621 /gerit /102188 /dobrudganka43 /solun /1v2e3v

Фенове

sofi63

sofi63

Преслава
kmeta_bg

kmeta_bg

Celine Dion
lyubo_sl

lyubo_sl

Тони Димитрова
stefkos_61

stefkos_61

Христо Деянов - Доктора
snejana1001

snejana...

ЕВЪРГРИИНИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
vania-

vania-

Celine Dion
anigold

anigold

Eminem
vanya767

vanya767

1v2e3v

1v2e3v

Тони Димитрова
polikin

polikin

Тони Димитрова
  • Посещения:382846
  • Редакции:111566
  • Коментари:54

Най-слушана музика

Най-активни

allpetrov

allpetrov

Последно редактирани: Група Магазин , Danijela Martinovic , Adriano_Celentano

Последно слушани: Danijela Martinovic

krasi56

krasi56

Последно редактирани: hard rock , Rainbow , Любими песни

Последно слушани: galena , hard rock

nanculito

nanculito

Последно редактирани: Richard Marx , Gladys Knight & The Pips , Simon & Garfunkel

Последно слушани: Bobby Darin

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg