Тони Дачева / Биография


БИОГРАФИЯ

Тони Дачева е родена на 6 февруари 1967 година в семейството на Веска и Дачо Дачеви. Майка й е певица, а баща й акордеонист. Има брат, Петър, с три години и половина по-малък от нея.
Първите си глътки въздух малката Тони поема в болницата в село Блатец, а два дни по-късно майката и новороденото се прибират в Сунгурларе, където Тони прекарва първите 20 години от живота си.
Израснала в семейство на музиканти, Тони от малка изпитва влечение към музиката. В детските си години мечта някой ден да бъде певица или лекарка и макар в игрите често да се е превъплъщава в медик, голямо удоволствие й доставя, още в ранна детска възраст, да изнася импровизирани концерти пред съседи и приятели.
Първият си запис бъдещата „майка на попфолка” прави на седем годинки в студио в Сунгурларе на песента „Отиде, Янка, отиде в тая гора зелена”. По-късно, вече в пети клас, става една от солистките на самодейния състав към читалището в родния си град и там започва нейното развитие като певица. Без музикално образование и професионални уроци по пеене, единствено с таланта и умението си бързо да възприема всяка нова мелодия, Тони уверено върви по избрания път – на музиката.
Следващата крачка в своето музикално развитие прави отново в читалището на Сунгурларе с групата „Бакхус”, съставена от самодейни музиканти и заедно с тях, на 16-17 години, започва да изнася концерти по различни поводи в Сунгурларе и региона.
Средното си образование завършва в УПК по машиностроене и след това изкарва курс за машинописка, който й помага започне работа като секретар на читалището в родния си град. Две години работи там и паралелно с това продължава да се изявява в самодейния състав на читалището. Но усеща, че това не е нейното поприще и няма дълго да остане на това работно място.
Един ден съдбата й дава шанс да промени живота си. Музикант, познат на родителите й, й предлага да напусне Сунгурларе и да заработи с един оркестър от Ямбол.
На 25 ноември 1987 година Тони Дачева за пръв път среща Красимир Христов и музикантите от „Кристал” и тръгва по пътя към успеха. Своеобразното „прослушване” на бъдещата солистка е в ресторанта, където оркестъра работи по това време. Пред гостите на заведението Тони се представя с песните „Топъл дъжд” и „Обещай ми любов” на Силвия Кацарова и „Сурова нежност” на Кичка Бодурова. С тези изпълнения впечатлява „Кристал” и започва работа при тях. Тогава за Тони Дачева, а по-късно ще се окаже и за целия музикален живота на страната, започва един нов период – „Ерата на Тони Дачева и орк. „Кристал”.
В началото Тони е един от многото изпълнители на оркестъра, с който по това време, в зависимост от случая, работят Гинка Иванова, Христо Минков и Андон Събев. През това време тя трупа опит и обогатява репертоара си.
За началото на своята кариера Гранддамата разказва, че е разчитала на Краси Христов и колегите си от „Кристал”. През първите години те се грижат за нея, помагат й и през единадесетте им години съвместна дейност те са нейното второ семейство.
През 1988 година „Кристал” решават да издадат първият си албум, в който Тони не взема участие. Проекта съдържа песни с цигански и ориенталски мотиви, а техен изпълнител е Андон Събев. Част от този албум е един от първите „чалга хитове” – „Камъните падат”.
Година по-късно оркестърът реализира и друг албум, който включва народна музика, а основен солист е народната певица Гинка Иванова. Тони Дачева взема участие в този албум с три песни, като една от тях е и първият й официален хит – „Звезди ли искаш да ти свалям”. Тази песен се оказва най-харесваната от албума и за отрицателно време става една от най-слушаните композиции. Благодарение на нея Тони Дачева и орк. „Кристал” стават познати на широката публика. Тони споделя, че този албум не носи приходи на формацията и пускането му на пазара е било основно с рекламна цел, а това несъмнено е постигнато.
След като създават първите си хитове, Тони Дачева и орк. „Кристал” заминават за съседна Югославия. Пътуването се осъществява в края на 1989 година. Там Тони значително обогатява репертоара си и трупа опит с ежедневно пеене от по 12 часа. С нея и оркестъра за Югославия заминава и друга изпълнителка и за да е в контраст с черните й коси, Тони прави още една промяна, но този път във визията си – става руса, като запазва този цвят като основен и до днес.
След близо 8-месечен престой в западната ни съседка, натрупали опит и множество сръбски песни в репертоара си, Тони и „Кристал” се завръщат в България. Вече на родна земя Красимир Христов решава да реализира плановете си за нови албуми и популяризиране на оркестъра. Така формацията започва работа по новите си песни. Ръководителя е основния композитор и аранжор, а Тони Дачева влиза в ролята на текстописец. Сред тези песни са и някои от първите кавъри на жанра в България. Завърнали се от чужбина, те правят български текстове на много сръбски и гръцки хитове и ги правят разбираеми за публиката си.
По това време правят редица концерти в Националния цирк. В продължение на 15 дни Тони и „Кристал” изнасят по два концерта дневно за своите почитатели, които остават ненаситни. Всеки концерт се радва на завиден интерес и никога не остават свободни места. Тогава ги забелязват от „Българско видео” и им предлагат да ги заснемат и да издадат материала на видео. Касетата се реализира за 4 дни, през които 16 композиции получават своите видео версии. Албумът е издаден в края на 1991 и се радва на огромен успех. И до днес това е най-продаваната видеокасета в България с тираж над 100 000, според официалните данни, но множество нелегални копия заливат пазара, затова точната цифра на продадените албуми остава загадка.
През 1993 година на пазара излиза първият напълно официален и легален аудио албум на Тони Дачева и оркестър „Кристал”, който носи заглавието „Робиня съм твоя”. Част от него са два от евъргрийните на формацията и на жанра като цяло – „Бедни и богати” и „Три кила банани”. Издател на аудио и видеокасетата е филмовата компания „Александра видео”.
През 1994 година Тони Дачева и „Кристал” подписват договор с ямболската музикална компания „Перфект”, с които работят 3 години. Тогава излиза албумът „Мили мой” на аудио и видео носител и се радва на голям успех.
През 1995 година бива реализиран албум с дует „Шанс”, който е с развлекателен характер, повечето песни са леки и майтапчийски. В проекта Тони Дачева има три самостоятелни песни, а по-голяма част от останалите композиции изпълнява съвместно с радио водещите Волен Митев и Кольо Пехливанов.
Същата година Тони Дачева и „Кристал” предлагат на пазара още един съвместен проект, но този път с Мустафа Чаушев. С легендарния изпълнител се запознават през 1993 година и тогава се ражда идеята за общ албум. За него Красимир Христов композира още един неувяхващ и до днес хит на жанра – „Шоколади, бонбони”. Негово дело са и останалите дуети в албума, а автори на текстовете са техните изпълнители – Тони и Мустафа. Освен дуетните изпълнения, в албумът място намират и няколко самостоятелни песни на Първата дама на фолка, както и един от незабравимите хитове на Мустафа Чаушев – „Къде сте приятели”.
Още един албум издава през 1995 година оркестъра, но този път радостта за феновете е на видео, а не в аудио формат. Касетата носи името „Кристал” и приятели” и съдържа видео версии на част от песните, издадени в аудиокасетите от същата година, и изпълнения на Светла и Цани Николич. По това време в оркестъра се извършват някои смени и част от екипа става братът на Тони – Петър Дачев, които се изявява като клавирист.
През 1996 година, вече в променен състав, Тони Дачева и „Кристал” предлагат на пазара аудио и видеокасетата „Кралица съм аз”. Това е последният албум на формацията, който излиза с логото на музикална компания „Перфект”, а е записан в студиото на набиращата популярност фирма „Пайнер”. В „Кралица съм аз” като хитове се открояват голям брой композиции, сред които и заглавната, но несъмнено най-запомняща се е песента „Жица, жица”.
През 1997 година в един албум се събират някои от най-добрите песни на Тони и оркестъра, а продуктът е предложен на ценителите на хубавата музика от „Пайнер”. Именно с този албум Тони Дачева и оркестър „Кристал” стават част от голямото семейство на димитровградската компания. С него те отбелязват и първите си 10 години съвместна дейност. През това десетилетие оркестърът и неговата солистка се радват на небивал интерес. Обикалят страна и изнасят множество концерти. Стават част от много празници и стоплят хиляди сърца.
Повратна точка за Тони Дачева, „Кристал” и жанра, който те създават – поп-фолка, е 1998 година. Останали верни на традицията, те отново пускат на пазара аудио и видео албум – „Всичко е любов”. Част от него са още две незабравими песни на формацията – „Бащината къща” и „Губя те”. Това са и последните съвместни хитове на вече легендарните Тони Дачева и оркестър „Кристал”, защото след издаването на този албум те се разделят. В този момент Гранддамата решава, че е време да тръгне сама по музикалния си път и да гради самостоятелна кариера. Разделят се без спорове и лоши чувства и си остават приятели.
След 11 години съвместна дейност Тони Дачева и оркестър „Кристал” могат да се похвалят с множество постижения, но най-значимото от тях несъмнено е новият музикален стил, който създават. В началото те не знаят как да нарекат зараждащият се жанр, смесица между фолклор и естрада. Не е и необходимо, медиите стават „кръстници” на новата музика, а за нейни създатели и до днес се считат Тони Дачева и оркестър „Кристал”! Те познават истинския успех и проправят пътя на най-слушания музикален стил в България.
Макар от раздялата им да е изминало вече десетилетие и до днес те остават неразривно свързани в спомените на почитателите си!
След раздяла за Тони настъпва период на запознанства. Време е да мисли за нов албум и нови лица, които да й помогнат при създаването му. За новото начало спомагат авторите Надежда Захариева, Пейо Пеев, Атанас Капралов, Светослав Лобошки, Владимир, Ленко Драганов, Митко Петров, Шеки, Светослав Лобошки и Илия Загоров. Самата тя също се изявява като текстописец на половината от песните в новия си проект, добре трениран талант от времето й с оркестъра, изявява се и като композитор на една мелодия. Така през 1999 година на феновете е предложен първият самостоятелен албум на Тони Дачева - „Добрата фея”. Със заглавната песен звездата се явява на фестивала „Такия фолк” и с Лено Драганов печелят наградат за аранжимент.
Четири песни от новият проект се сдобиват с видеоклипове, които се реализират през 1999 и през 2000 година.
В края на 2000 година за Тони е време за още едно ново начало. Като експеримент в студиото на „Пайнер” е записана нова дуетна песен, която след първото си официално представяне на по случай брой 100 на музикалното предаване „Фолкмаратон” в началото на 2001 година, завладява сърцата а хората и бързо се изкачва по върховете на касациите. Песента носи заглавието „Грях ли е” и е дуетно изпълнение на Тони Дачева и житейската й половинка Найден Милков.
След появата на тази песен интересът към личния живот на Тони и Найден е огромен. Чувствата между тях пламват през лятото на 1997 година в прословутата каравана „Чайка” на Слънчев бряг. Найден е чест гост там и не пропуска възможност да грабне микрофона и да попее за приятелите си. Още тогава той има многочасов репертоар, за който голяма част от професионалните изпълнители могат само да му завиждат. След няколко месеца познанство, в началото на октомври 1997, отношенията между Тони и Найден стават по-сериозни, а датата, на която те празнуват своите годишнини е 8 октомври.
Но друг дует през същата година съперничи по успех и значимост с романтичното любовно признание „Грях ли е”. Песента се казва „Жените са цветя” и е съвместно изпълнение на Тони Дачева с другата Прима на жанра – Глория. Клипът излиза на екран на връх 8 март, а двете изпълнителки посвещават тази песен на всички жени. „Жените са цветя” и последвалият го ремикс разбиват класациите и бързо стават любими на многобройната публика. През лятото на 2001 година Глория, Тони Дачева и Найден Милков правят серия концерти по Южното Черноморие.
На 13 март Тони Дачева излиза на концерта по повод наградите на списание „Нов Фолк”, за да приеме наградат си „За принос към развитие на музикалната индустрия в България”. От сцената Гранддамата благодари на своите продуценти, на оркестър „Кристал”, на семейството си и на всички свои почитатели за подкрепата през годините.
На 15 май 2001 година на пазара излиза вторият самостоятелен албум на Тони Дачева, който носи заглавието „Пей сърце”. Феновете, критиците и колегите на Гранддамата са единодушни, че това е най-добрият албум в кариерата й до този момент. На 18 май в комплекс „Приказките” е направено официално представяне на проекта. За водещи на празника са избрани изгряващата по това време Ивана и половинката на Тони – Найден Милков.
Освен дуетните хитове, от албума на завиден интерес се радват и самостоятелните песни „Седем нощи, седем дни”, „Тръгвам босонога” и „Приказка си ти”. Но преди края на 2001 година феновете имат още един повод за празнуване – на 17 октомври е издаден първият дуетен албум на Тони и Найден, който носи заглавието на първият им хит – „Грях ли е”.
Албумът излиза на 35-тия рожден ден на Найден, а двойният празник е отбелязан в компанията на колеги и приятели в хотел „България” в Бургас, родният град на Найден Милков.
След натоварените месеци, в края на 2001 година, дуетът на сцената и в живота предприема кратко пътуване до Доминиканската република, едно от най-романтичните изживявания в живота им.
Като признание за прекрасните съвместни изпълнения, на церемонията по случай четвъртите годишни награди на списание „Нов Фолк”, Тони и Найден печелят приза за „Вокална формация на 2001 година”. След това шеметно начало на 2002 година през годината биват реализирани множество песни от албумите „Пей сърце” и „Грях ли е”.
През втората половина на 2002 година, за ценителите на хубавата музика и неувяхващите хитове, на пазара излиза „The Best” на Тони Дачева, събрал на едно място част от най-добрите песни на Първата дама и оркестър „Кристал”. Свои нови версии получават вечните „Бедни и богати”, „Звезди ли искаш да ти свалям” и „Губя те”, а 17 незабравими хита са събрани в два микса. В албума има и едно ново заглавие – „Тъжни планети”, съвместно изпълнение на Тони и Найден. Макар и да не е планувано, вторият „The Best” в кариерата на звездата излиза само месец преди Тони Дачева да отбележи своите 15 години на сцената.
2003 година започва не по-зле от 2002 година. В края на февруари, на церемонията за годишните музикални награди на телевизия „Планета”, Тони и Найден ствата носителни на специалната награда на „Пайнер мюзик”, а статуетката им е връчена от изпълнителният директор на компанията Панчо Запрянов.
Едва 20 дни по-рано, на 6 февруари, комплекс „Приказките” отново бива разтърсен от елита на поп-фолка, а „виновници” са Тони, Найден и техният троен празник. На тази дата на пазара излиза първият самостоятелен албум на Найден Милков, който носи заглавието „Рицар на честта”. В същия ден излиза и нов съвместен проект на Тони и Найден – първото DVD на поп-фолка, събрало някои от най-добрите клипове и песни на Тони Дачева и Найден Милков за последните 2 години. Третият повод за празнуване е не по-малко празничен и тържествен oт първите два – рожденият ден на Първата дама на поп-фолка.
Малко преди тройният празник на звездния дует нов техен видеоклип се завърта в ефира на ТВ „Планета”. Видеото е към песента „Ако сълза си”, една от трите дуетни песни в „Рицар на честта”. Освен със дуети, Тони Дачева участва в проекта и с три самостоятелни песни, една от които – „Бог с любов отвръща”, се сдобива и с видеоклип. В албумът на своята дуетна и житейска половина, Тони показва не само певческия си талант, но и уменията си като текстописец.
През лятото на 2003 година още едно дуетно изпълнение на вече сработеното дуо Тони и Найден се изкачва в класациите и в сърцата на аудиторията. Песента носи заглавието „Игра на любов”, а първото й представяне е на Гала вечерта на фестивала „Тракия фолк 2003” – 15 юни.
На същият форум, но по време на конкурсната програма, шоуто бива прекъснато поради спиране на тока. В тази екстремна ситуация, на сцената, за да забавляват гостите на фестивала, съвсем изненадващо излизат Тони Дачева, Найден Милков, Ивана, Николай Славеев и водещият Драгомир Драганов. За своевременните си действия всяка от звездите получава специална грамота от организаторите на „Тракия фолк” - „За най-добра артистична реакция при извънредна ситуация”.
Две седмици по-късно Тони Дачева отново е на голяма сцена, но този път в зала 1 на НДК, където е специален гост в концерта на своята колежка и приятелка Глория. Двете изпълняват мега хита „Жените са цветя” и песента-емблема на Тони Дачева „Бедни и богати”.
През 2004 година, на Вторите годишни награди на ТВ „Планета”, Тони и Найден представят нов дует – „Защо”. Това е и първата песен от предстоящия самостоятелен албум на Гранддамата.
През март 2004 година започва и първото издание на кастинга „Планета търси супер звезда”, а Тони Дачева става част от журито. В продължение на няколко месеца прецизните съди отсяват младите таланти на България, а накрая някои от най-добрите получиха своя шанс да станат част от музикалния гигант „Пайнер”.
Паралелно с участието си в журито на конкурса, Гранддамата усилено работи по подготовката на новия си албум.
В последните дни на май, за радост на всички фенове, Тони Дачева представя албумът „Интуиция”. На 28 май продуктът има промоция в Бургас, а официалното му представяне е на 1-ви юни в „Приказките”. Част от албума е и един добре познат дует, но с нов аранжимент – ремикъст на първия хит на Тони и Найден „Грях ли е”. Още една нова версия, но този път не на своя песен, включва в „Интуиция” Добрата фея на поп-фолка. Тя прави своя версия на любимата си песен от репертоара на Силвия Кацарова – „Топъл дъжд”.
На 11 юни в ефира на ТВ „Планета” се завърта и дългочакания клип към песента „Още е рано”, една от водещите композиции в „Интуиция”. На същата дата Тони Дачева е гост в „Шоуто на Слави”, което се излъчва от Слънчев бряг.
Преди края на година с видеоклипове се сдобиват „Топъл дъжд” и дуетната „Обич, върни се”. Докато „Обич, върни се” набира популярност Тони Дачева подготвя нова изненада за почитателите си. Тя записва в студиото на „Пайнер” нова песен, която носи заглавието „Липсваш ми”. Но не с новата композиция решава да се представи звездата на концерта по повод рождения ден на телевизия „Планета” в края на годината. От сцената в залата 1 на НДК Тони Дачева представя друга песен от „Интуиция” – „Жадуваща душа”.
2005 година започва с традиционната за Тони и Найден ски почивка. Те прекарват първите дни на януари в австрийския курорт Хохгургл, но се завръщат в България, за да отпразнуват на родна земя именния ден на нежната половинка в дуета – Тони Дачева. По това време на екран излиза и видеото на песента „Липсваш ми”, която за броени дни става любима на публиката, а феновете на Гранддамата я нареждат до някои от най-успешни и обичани песни в кариерата й! Песента е първото ново заглавие от предстоящият дуетен албум на Тони и Найден.
През април обичания дует заснема видео и към съвместна си песен „Като на кино”, която дава заглавието си и на новия им албум. Промоцията на албума „Като на кино” е на 31 май, по традиция в комплекс „Приказките” край Харманли. Там за пореден път дуета и звездните му гости правят шумен купон, а своите поздрави към тях отправят колегите им Камелия, Емилия, Магда, Нелина, Нончо Воденичаров, Милко Калайджиев, Галена, Димана, Валя, Магапаса, Мая, DJ Живко Микс, Близнаците, Илка Александрова и Поли Паскова.
На 10-ти септември 2005 година едно неприятно събитие разтърсва не само поп-фолк средите, а и цяла България. След края на свое участие Тони Дачева е насилствено задържана от собственика на заведението, в което е пяла, за срок от 24 часа. След намесата на полицията звездата е освободена, а виновникът задържан. Историята приключва благополучно и в кратки срокове, но сериозно се отразява на Тони Дачева.
Въпреки инцидента звездата не разочарова своите почитатели и до края на 2005 с виедеоклипове се добиват дуетната песен „Рано моя” и разтърсващата балада „Кукла”.
С тези две песни се изявя Тони Дачева и на концерта по случаи четвъртите годишни музикални награди на ТВ „Планета” в началото на 2006 година, за които има две номинации. Тя се качва на сцената само 5 дни след като се е завърнала от първото си гостуване в Испания, където пя за българската общност в курорта Бенидорм. Месец след гостуването си на Иберийския полуостров, Тони Дачева зарадва с прекрасните си изпълнения и сънародниците ни в Гърция.
На 17 май по „Планета” се завърта нова песен на звездата, която носи заглавието „Не искам това”.
На 11 юли Тони Дачева взема участие и в първата по рода си „Фолк карт формула”. Своите сили на пистата, освен нея, изпробват още Магда, Биляна, Соня Немска, Яница, весела и водещата на предаването „Фолкмаратон” Жени Койчева.
В разгара на лятото в ефира на „Планета” излиза и нова песен на обичаното дуо Тони и Найден, която носи заглавието „Ти и аз”.
В началото на декември Гранддамата има още едно задгранично участие, а дестинацията този път е столицата на Великобритания – Лондон.
Последната медийна изява на звездата за 2006 година е в празничната новогодишна програма на „Планета”, в която Тони представя и една съвсем нова песен – „Почивна нощ”.
Несъмнено паметна за Първата дама на жанра и за всички нейни почитатели ще остане 2007 година, когато Тони Дачева отбелязва своя творчески юбилей – 20 години на сцена.
През първата половина на годината Гранддамата е в трескава подготовка на дългоочаквания си нов албум, а пилотната песен от него излиза на 26 юли. Тя носи заглавието „Любовта за всичко е виновна” и е в дует с Найден Милков.
След излизането на дуета и с наближаване дата на юбилея медийният интерес към Първата дама на жанра е огромен. Тя е поканена да изнесе рецитал в гала вечерта на фестивала „Пирин фолк 2007”. На сцената в Сандански тя представя микс на някои от най-големите си хитове, както и песни от предстоящия си нов албум.
Новия проект на звездата излиза на пазара на 17 септември. Касетата включва 12 композиции, а бонус в компактдиска е песента на Найден Милков „Целувка с дъх на море”. Албумът съдържа един дует, две песни на Найден Милков и десет самостоятелни изпълнения на Тони Дачева, а една от най-добрите композициия в албума – баладата „Бяла лястовица”, дава име на новата творческа рожба на звездата.
Седмица след излизането на албума следва друга изненада за феновете. Списание „Нов Фолк” издава специален брой само за Тони Дачева – „Недокосната от тъмната страна на славата”. Ден по-късно Тони Дачева получава една от 5-те статуетки „Златна звезда” на „Планета клуб”, а поводът - дългите й години на музикалната сцена.
Освен 20 години на сцена, през 2007 година Тони отбелязва и друга годишнина. На 8 ноември двамата с Найден отбелязват 10 години откакто са заедно.
На 20 ноември в ресторант „Тунджа” в Ямбол има двоен празник - официалната промоция на албума „Бяла лястовица” и честването на творческия юбилей на Тони Дачева. На празника се събират много близки, колеги, приятели и фенове на звездата, а празникът, както се полага, продължава до зори.
През януари 2008 година в ефира на ТВ „Планета” излиза дългоочакваният клип на песена „Бяла лястовица”. Месец по-късно, на 26 февруари, Тони Дачева се качва на сцената на Шестите годишни музикални награди на „Планета”, за да приеме наградата си за „20 години присъствие на музикалната сцена”. На 23 април звездата заминава на първото си турне в САЩ, където в продължение на шест седмици изнася 12 концерта в 8 щата и се завръща в България на 5 юни.
През есента се заговаря за нов, мистериозен дуетен партньор в кариерата на Тони. След повече от месец догадки става ясно, че новата творческа половинка на Гранддамата е Жената глас - Нелина. Двете записват песента „Себе си бъди”. Клипът към парчето излиза на екран на 12 ноември, а официалното представяне на дуета пред публика е на концерта „Седем години ТВ „Планета” на 9 декември.
Преди края на годината различни светски издания твърдят, че Първата дама на жанра е прекратила близо 11-годишната си връзка с бизнесмена Найден Милков. Запитана при гостуването си във „Вечерното шоу на Азис” каква е истината, Тони потвърждава слуховете, че с Найден вече не са заедно.
2009 година започва с нов успех за песента на Тони и Нелина. „Себе си бъди” попада сред претендентите за приза „Дуетна песен на годината”. По същото време за пръв път в пресата излиза информация а подготвяния от звездата MP3 албум, съдържащ някои от най-големите й хитове през годините.
През април в звездното небе грейва звезда с името Toni Dacheva, подарък на изпълнителката от нейни верни фенове, а две седмици по-късно Тони изгрява на сцената на „Big Brother”, за да подкрепи своя приятел и колега Милко Калайджиев в надпреварата за оставането му в шоуто.
В началото на май Тони Дачева гостува в здравното предаване „Преди лекарствата”, за да разкаже как и кога е научила, че е болна от диабет и по какъв начин заболяването променя начина й на живот.
На 11 юли в ефира на ТВ „Планета” се завърта клипа към песента „По-силна съм от вчера”, която се радва на топлия прием на публиката и успех в летните музикални класации.
В самия край на годината, в навечерието на Рождество Христово, на пазара излиза дългоочаквания MP3 албум на певицата, който съдържа 42 песни от цялата 22-годишна кариера на певицата.

Източници
http://www.toni-dacheva.com/bio.htm

Последна редакция от r66 - 01.03.2011, 14:30

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Тони Дачева

Администратори

Страницата се администрира от:

/skitnica_f

Фенове

galaxy17

galaxy17

Тони Дачева
j_bieber

j_bieber

Justin Bieber
nip

nip

Marillion
r66

r66

Gloria
bobi1954

bobi1954

Малина
diala

diala

Celine Dion
petqaleksa

petqaleksa

pepiiliev65

pepiili...

Камелия
koteto9

koteto9

Smokie
  • Посещения:87660
  • Редакции:15382
  • Коментари:2

Най-слушана музика

Най-активни

nanculito

nanculito

Последно редактирани: Tommy James , Bobby Darin , Dion

Последно слушани: Bobby Darin

kimandini

kimandini

Последно редактирани: Edith Piaf , Scorpions

Последно слушани: Scorpions

kadrishen

kadrishen

Последно редактирани: Оркестър Козари

Последно слушани: Оркестър Козари

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg