Краси Йорданова / Биография


Краси Йорданова е българска певица, носителка на много международни награди. Тя започва музикалната си кариера през 1997 година. Фронтменът на група „Импулс“ Илия Кънчев, след като чува нейни демо записи й предлага да изпее и запише негова авторска песен. Така се „ражда“ песента „На баща ми с любов“, и тя дава име и на първия самостоятелен албум на певицата. Албумът съдържа 10 песни на известните композитори Тончо Русев, Митко Щерев, Илия Кънчев, Галин Беличовски, Максим Христов и поетите Евтим Евтимов, Жива Кюлджиева, Петър Москов и др. Песните от албума вземат челни места в радиокласациите и се заснемат за различни телевизионни предавания. Песента „На баща ми с любов“ носи голям успех на Краси Йорданова и се превръща в нейна визитна картичка. Тя е отличена и с наградата на публиката на „Златният Орфей“ през 1997 година. Следват много концертни изяви в страната. Успоредно с това Краси Йорданова започва да представя България на международни фестивали за изпълнители. През 1998 година печели Трета награда на международния конкурс „Ялта – море друзей“ в Ялта, Украйна, при конкуренция на певци от 15 държави. През 1999 година печели втора награда на международния фестивал „Полет към звездите“ в Черкаси, Украйна. През 2001 Краси Йорданова е поканена да изнесе самостоятелен рецитал в Гала вечерта на фестивала „Ялта – море друзей“. Организаторите на фестивала са толкова впечатлени от таланта и сценичното присъствие на Краси Йорданова, че й отреждат място в програмата заедно с Филип Киркоров и голямата украинска звезда Александър Пономарьов. 
През годините Краси работи съвместно с Биг Бенда на БНР, „Динамит Брас Бенд“, Васил Петров, Орлин Горанов, Мирослав Костадинов от дует „Каризма“ и композитора Мага, който написва за нея баладата „Какво направи с мен“. 
През следващите години Краси Йорданова се изявява предимно извън България. От 2009 до 2015 година работи за американската компания Royal Caribbean, като солистка на поп-джаз триото „Evergreen“. Това е най-ползотворният период в професионалния й път като певица. Колегите на Краси, Надежда и Михаил Ставреви - изключителни музиканти и професионалисти виждат в нея таланта и потенциала й и предавайки й своя опит и знания, й помагат да покаже най-доброто от себе си в различни музикални стилове. В продължение на 6 години заедно с тях тя натрупва впечатляващ репертоар от над 150 песни на 7 езика, включващ стиловете джаз, поп, боса нова, латино, кънтри и др. По време на работата си за Royal Caribbean, Краси Йорданова като част от трио “Evergreen” печели почитатели от цял свят, които започват да ги следват по време на различните им контракти.
В началото на 2016 година Краси Йорданова решава отново да се върне към българската сцена, като към репертоара си от чуждоезични песни добавя и специален репертоар включващ златните български хитове. Продължава да изпълнява и песните написани специално за нея.

Източници
www.facebook.com/yordanova.krassi

Последна редакция от krassiyordanova - 23.09.2018, 14:04

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Краси Йорданова

Администратори

Страницата се администрира от:

/krassiyordanova

Фенове

  • Посещения:2032
  • Редакции:4
  • Коментари:0

Най-слушана музика

Най-активни

lubopitka76

lubopitka76

Последно редактирани: pop-folk -bg

Последно слушани: pop-folk -bg

cerenmoray

cerenmoray

Последно редактирани: Hilary Duff(Хилари Дъф) , Disney Stars , Nina Dobrev

Последно слушани: Jennifer Lopez-J.LO , Amon Amarth

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg