Елвира Георгиева / Биография


  Елвира е родена на 9 юни в гр.Смолян, но е израстнала в гр. Казанлък. Потомък на фамилия от лютиери /майстори на цигулки/ - баща и дядо, тя завършва музикално училище със специалност цигулка.
   Смолянският певчески ген си казва думата и Елвира продължава музикалната си кариера като певица в бюро "Естрада". Един конкурс за вокалистка при група "Сребърни звезди" в ансамбъла на армията я прави софиянка и я среща с композитора Владимир Наумов, който по-късно става и неин съпруг. С неговата песен "Зимно море" през 1988 г. тя печели трета награда на Бургаския фестивал, а с песента му "Копнеж" през 1997 г. печели трета награда на "Златният Орфей". Плодовете на този творчески тандем дават началото на професионалната кариера на Елвира като поп певица.
   До 2005 г. са издадени една малка, две дългосвирещи плочи и пет албума на аудио касети, от които първият е "The best". Следващите четири "Завръщане", "Няма да ти дам", "Борчо борчо" и "На кафе" са издадени и на компактдискове.
   Едни от най-популярните песни в нейно изпълнение са "Мечта за всички" /Коминочистачът/ - муз. Вл. Наумов т.Волен Николаев и "Няма пътища назад" - муз. Димитър Пенев т. Тодор Анастасов. Елвира притежава характерен леко дрезгав тембър на гласа, който подсилва драматичния оттенък при изпълнение на балади. Нейният репертоар е ориентиран предимно към почитателите на шлагера. Певицата успешно експериментира и в стил „поп фолк” с песни и видео клипове с леко еротична визия, която се провокира и оправдава от превъзходния имидж на Елвира.

Последна редакция от pepr2 - 15.02.2010, 11:49

Докладвай нередност Предишни редакции... | Редактирай

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Елвира Георгиева

Администратори

Тази страница няма администратори

Фенове

pepr2

pepr2

Дует Ритон
mishlenceto99

mishlen...

toygar isikli
Papa_Roy

Papa_Roy

Елвира Георгиева
  • Посещения:53762
  • Редакции:5257
  • Коментари:0

Най-слушана музика

Най-активни

krisso

krisso

Последно редактирани: Bobby Darin , Kenny Rogers , Fleetwood Mac

Последно слушани: Dead Can Dance , wardruna

Cyrus

Cyrus

Последно редактирани: cariba heine , Nicholas Jerry Jonas , Jonas Brothers JB

Последно слушани: the offspring , Camp rock 2 Final jam

VRock

VRock

Последно редактирани: Steel Attack , Kamelot , Dream Theater

Последно слушани: Xandria , Axel Rudi Pell

tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg