Sinead O'Connor / Биография


Версия 2

Sinead O'Connor

На 15г. O'Connor записва песента "Take My Hand" с групата In Tua Nua. Членовете на бандата обаче преценяват, че момичето е прекалено младо за да се присъедини към тях.

Биография

Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Шиниъд О'Конър) е ирландска поп-изпълнителка и автор на текстове. В допълнение към музикалната си кариера, тя е известна с нестандартния си външен вид и противоречиви мнения, които поражда.

През 1984г. Sinéad се свързва с Columb Farrelly и с негова помощ събира членове за групата Ton Ton Macoute. Групата получава положително внимание благодарения на сценичното присъствие на O'Connor.

През 1985г. майка й умира в автомобилна катастрофа, след което тя напуска групата и се мести в Лондон.

Времето, прекарано с Ton Ton Macoute, привлича вниманието на музикалната индустрия към младата изпълнителка и тя посписва с Ensign Records. Първият сериозен проект на O'Connor е песента Heroine, която тя пише с китариста на U2, The Edge за саундтрака на филма “Captive”. Покрай менъджера си O'Ceallaigh, O'Connor свиква да прави неподходящи изказвания по политически въпроси, като в един момент критикува и U2, които силно подкрепят кариерата й. Нещата в студиото се развиват по сходен начин, певицата не се разбира с продуцента си, а по време на записите забременява от барабаниста John Reynolds. Главно благодарение на O'Celallaigh, музикалната компания позволява на 20 годишната певица, бременна в седмия месец, да издаде албума си.

Първите 2 албума на O'Connor - The Lion & the Cobra от 1988г. и I Do Not Want What I Haven't Got от 1990г. получават значително внимание и главно положителни ревюта. Уникалният й глас и стил са високо оценени. Бръснатата й глава и странните дрехи също привличат внимание.

I Do Not Want What I Haven't Got съдържа и най-големия хит на изпълнителката Nothing Compares 2 U. През 1990г. песента държи 11 седмици първото място в Ирландия и 3 седмици в Англия. Същата година O'Connor се присъединява с много други изпълнители към мега-концерта на Pink Floyd - The Wall, в Берлин.

Със следващите си проекти певицата губи широката комерсиална подкрепа на която се радва до този момент. През 1994г. издава по-конвенционалния албум Universal Mother, но не успява да си върне масовото одобрение на публиката, въпреки че откриващото парче Fire On Babylon е сред любимите на феновете.

Faith And Courage от 2000г. се смята за голямото й завръщане. Албумът включва сингъла No Man's Woman.

Sean-Nós Nua от 2002г. включва множество елементи от ирландския фолк. След това O'Connor обявява отеглянето си от музиката. Това не продължава дълго тъй като през 2005г. излиза албума Throw Down Your Arms, посветен на ямайския бит и култура. Той, както й едноименният сингъл, не печелят широка популярност.

Последна редакция от Joro37 - 13.06.2011, 09:05

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Sinead O'Connor

Администратори

Страницата се администрира от:

/Joro37

Фенове

  • Посещения:39758
  • Редакции:8895
  • Коментари:0

Най-слушана музика

Най-активни

kadrishen

kadrishen

Последно редактирани: Оркестър Козари

Последно слушани: Оркестър Козари

evil_monkey

evil_monkey

Последно редактирани: Children Of Bodom , Christina Aguilera , Metallica

Последно слушани: Grace Jones

r66

r66

Последно редактирани: Gloria , Тони Дачева , NASKO *STAR*

Последно слушани: Gloria





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg