Shakira / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 7

Шакира (‘ящна жена’ в превод от арабски) е родена на февруари 1977 г. в Бранкиля, Колумбия. Баща ѝ е с американско гражданство, но е от Ливан, а майка ѝ е колумбийка. На 13 години Шакира се меси да живее и дава първи албум, с име “Maic”, който стига слаб успех и само в родната ѝ страна. Следващият ѝ албум “Daer” има същата част и Шакира се захваща с актьорство. Първа роля е колумбийски сериал с името “El Oasis”, но оказва, че и актьорство е се дава. По това време звукозаписна компания Music, продуцира първи два албума, и лага задача да пише песен, която да бъде ключ в музикална компилация “Rock en Espanol”. Шакира създава парче “Donde Est Coron”. Така тя отново се връща към калната си кариера и дава албум с име “Pies Deszos” (Бос крак), който включва песен “Dode Estas Coron” и принася на поле за желан успех на пълнителката.

Шакира почва местна работа с Емилио Евес Млади по едва и бум, наречен “Where are the thieves”. Продукцията струва 3 долара и стига бивал успех като всички я делят за най-добра реализация на Шакира. Най-значим успешни пълнения от бума са “Inevible” и световни “Ojos Asi”. Съчетание на рок ритми в този албум го правят много популярен по цял свят и така Шакира е поканена в MTV Unplugged, от където е и варианта на “Where are the thieves”. Шакира шава да насочи към англоговорещия пазар и почва да пише бум “Laundry Serv”, който е пак държа колко песни . Някои хора метнали, че английският на Шакира бил на достатъчно високо ниво, за да създава добри текстове на песните си, но въпреки това албумът отново стига огромен. Сингъл “Whenever, Wherever”, включен в албума, го изстрелва до челни места в топ класации за 2002 г. Полулярността на Шакира бързо нараства, за това допринася и етната графия на сценични танци с многобройни чувствени движения и известна арабски.

През същата 2002 г. Шакира дава един сборен албум с големите си хитове “Grandes exitos. Shakira: Live & Off the Recod, VD пилация и дик от нейно турне 2002-03 “Tour the Mongoose”, издаден през 2004 г.

През 2005 г. Шакира реализира албума на испански език, носи името “Fijación Oral Vol. 1” и лиза на юни 2005 г.  английският варант лиза на зара през 2005 г. по името “Oral Fixation Vol. 2”.

През Юни 2009 г. дава нов сингъл заглавие She wolf. Той шества новия албум със същото , който излиза на пазар от ври.

Официалният химн на Световното Първенство по Футбол през 2010 е пълнен от Шакира - Уака Уака ( Shakira - aka aka ) е приет добро за лика от химн на Световно първенство по футбол през 2002 г.-БУМ изпълняван от Анастейша.

През септември 2010 се очаква да излезе новият й албум, озаглавен "Sale el sol".

Източници
http://bg.wikipedia.org/...D1%80%D0%B0

Последна редакция от Chromatic - 27.10.2010, 21:00

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Shakira

Администратори

Страницата се администрира от:

/love_98 /SaRa_SuN /Ruben4ooo /Bistreto /miminceto_1 /toto_123 /aleks_98 /poly_vladeva

Фенове

teriivelii

teriivelii

Shakira
emogglavata

emoggla...

The Beatles
Cyrus

Cyrus

Camp rock 2 Final jam
fionic

fionic

Christina Aguilera
koko

koko

Toni Dimitrova
darina200

darina200

Слави Трифонов и Ку - Ку Бенд
doroteia6

doroteia6

Shakira
ratko

ratko

Shakira
San_Migel

San_Migel

Basshunter
simeon11

simeon11

Raina
  • Посещения:81976
  • Редакции:45044
  • Коментари:7

Най-слушана музика

Най-активни

Kleo-

Kleo-

Последно редактирани: Sirenia , Lake Of Tears , Рок и метъл балади

Последно слушани: Sirenia , инструментали , Stratovarius

BGBellaDonna

BGBellaDonna

Последно редактирани: Celine Dion , Selena Gomez , Тони Димитрова

Последно слушани: morandi

lotos30

lotos30

Последно редактирани: Камелия , Паша Христова , Amduskia

Последно слушани: Паша Христова , Amduskia





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg