Michael Jackson / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 6


Майкъл Джоузеф Джаксън е роден на 29.08.1958г. в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от общо девет деца на фамилията Джаксън. Освен него, в семейството му има още три момичета и пет момчета. Баща му, стоманолеяр, подтиква децата си да пеят от много рано. През 1993 година Майкъл Джаксън за първи път разказва за физическия и емоционален тормоз на който е подложен като дете от страна на баща си в интервю с Опра Уинфри.[5] Братята му Джаки, Тито и Джърмейн сформират групата „The Jackson Brothers“. През 1964 Майкъл и Марлън се присъединяват към нея и по-късно я прекръстват на „The Jackson 5“,[6] a още по-късно на „The Jacksons“. В периода 1966-1968 често свирят в стрийптийз клубове и други нощни заведения. През 1968 подписват първия си договор с Motown Records и записват песните „I want you back“ „ABC“, „The Love You Save“ и „I'll Be There“. Успехът е зашеметяващ и всички те достигат до номер едно в класациите Billboard Hot 100. Списанието Rolling Stone нарича Майкъл Джаксън гений с невероятна музикална дарба. През 1971 албумите им са най-купуваните в Щатите. Те аписват 4 албума, но към края на 1973 година продажбите намаляват и те напускат Motown Records през 1975.

 

 

 Майкъл Джексън е Кралят на поп. Това не е заглавие, което той сам е дал. Беше дадена му от неговите милиони фенове по целия свят и от своите колеги, сред които той няма равен. Как е той получи титлата, питаш? Той дойде от нея по старомодния начин. Той го заслужи! Никой друг изпълнител в историята, генерирани на масивни продажби, които той има. Никой друг изпълнител в историята е получила най-много награди и отличия, както той е. Никой друг изпълнител в историята равенства от вида на възбуда и истерия маса, които той прави. И никой друг изпълнител в историята е направил толкова много по пътя на хуманитарните усилия, отколкото той. Никога не е бил един като него и преди, и никога не ще бъде един като него отново. Той е в един клас, всички със себе си.

Майкъл стана суперзвезда на възраст, когато повечето други деца да учат неща като азбуката и как да брои до 20. Роден на 29-ти август 1958 г. Той е седмото дете в семейство от девет души. Михаил и неговите по-големи братя (Джаки, Тито, Джърмейн и Марлон) се заби в светлината на прожекторите, когато баща им, Джоузеф Джаксън, работник стоманодобивен завод в Гери, Индиана, формирали певческа група от синовете му и ги нарече The Jackson 5. Въпреки, че Майкъл беше най-младият, той веднага става ясно, че той е нещо специално. Въоръжен с магически глас зрял извън неговата оферта години и тълпата-очарователен харизма, които rivaled всички подправени артист, малко Майкъл поведе своите братя от печели местните конкурси талант на договор със Motown Records в края на 1960 на. Групата започва бързо се превръща хит след хит за новия си лейбъл и остава хит за вземане на цялата машина '70 's. По време на престоя им в Motown, Майкъл също започва успешна солова кариера запис, който ще работи паралелно с работата си с братята си.

В 1976, На Jacksons ляво и подписва с Motown Epic Records , където те продължили да се манивела един удар след друга.

В 1978 Майкъл впуска в филм, когато той участва срещу Даяна Рос в В Wiz, Афро-американски римейк на "Магьосникът от Оз". Самият филм е обикновен, но го е пускал Майкъл на сблъсък със съдбата, тъй като го запознава с легендарния производител Куинси Джоунс които подредени резултат на филма.

Майкъл и Куинси сътрудничили на следващия си солов проект, 'Off The Wall. " И с този албум Майкъл беше незабавно превърна от сладко малко хлапе в един акт за възрастни суперзвезда. Албумът е издаден през 1979 до критични похвала за кросоувър му смесване на душата и скални и нон-стоп буги горичка. С помощта на номер едно хитове "Не спирайте Докато Вие Get Enough" и "Rock With You" от албума продадени 10 милиона копия и отиде multiplatinum. Трудно е да се смята, че всеки артист може да надвиши един успех като този.

Но в 1982, Това е точно това, което Майкъл е с освобождаването на чудовището на албум "Трилър. " "Трилър" счупи всички видове записи. Към днешна дата тя е продала повече от 108 милиона копия по целия свят (това е повече от всеки друг албум, преди или след това). Албумът зареди запис шест хитовите сингли и записа чупене прекарал 37 седмици под номер едно. Той остава най-продаваният албум на всички времена. През същата година Майкъл също спечели безпрецедентен осем награди "Грами" - 7, за "Трилър "и 1 за"E.T.-Storybook на албуми. " Голяма част от Трилър's Успехът се дължи отчасти на ново нещо, наречено музикални клипове. Хитове като "Billie Jean", "изчезвай" и "Трилър" излезе жив пред очите ни, когато свърже с хладен сюжет и невероятна способност на Майкъл танци. Късометражни филма на Майкъл не само помогнаха за пионер на видео носителя, но и счупи на MTV цвят пречка в този процес. "Трилър" Произведено Майкъл Джексън американска поп иконата.

И така, какво правиш след записване на номер едно в най-продаваният албум в историята? Записвате номер две най-продаваният албум в историята, разбира се! "Лош, "До Майкъл солов проект излиза през 1987, Които се продават над 25 милиона копия по целия свят и включва хит синглите "Аз просто не може да спре Loving", "The Way You Feel Направи ме" и "Man In The Mirror." Придружен от първия си соло някога световно турне (най-големият концерт турне в историята), лошото албум, генерирани 5 последователни номер едно хита (подвиг, тъй като ненадмината).

В 1991, Със следващите си албум "Опасни, "Майкъл продължи астрономически цифри от продажбите с 23 милиона копия продадени в цял свят. С опасни дойде повече състоянието на техниката видеоклипове и друго невероятно турне концерт в 1992.

В 1993 Майкъл прави телевизия история, когато известен с частни суперзвезда седна за 90-минутна живо интервю с беседа Extraordinaire шоу, Опра Уинфри. Интервюто е проведено от дома на Майкъл, Neverland Valley Ranch в Санта Ynez, Калифорния и е най-гледаната програма през 1993 г., привличане на близо 100 милиона зрители по целия свят. Също така в 1993 Майкъл стана първият голям художник записване за извършване на Супер Боул показват полувреме, като на Супер Боул това е най-голямата телевизионна аудитория към днешна дата.

В 1995, Майкъл издава своя най-амбициозен проект все още. "История минало, настояще и бъдеще книга I"Беше огромен двоен албум, съдържащ 15 от най-големите хитове на Майкъл от предишните си четири албума и 15 чисто нови песни. "История" видя Майкъл превръща един ъгъл творчески като 15 нови песни са едни от най-личните песни той е някога. От януари 1996, "История" са били сертифицирани шест пъти платинен в Щатите и тя все още е най-успешния двоен албум на всички времена.

В Мога на 1997 Майкъл освободен "Кръв на дансинга: История в микса."Албумът съдържа 5 нови песни (някои от най-добрите работи той е правил това, според много критици), и ремикси от 8 "История. " Някои видя този ремикс CD като брилянтна идея, защото тя донесе две години назад албум на преден план. Също така в пролетта на 1997, Майкъл и братята му (The Jackson 5) бяха въведени в Рок енд рол залата на славата. Артисти отговаря на условията за въвеждане 25 години след пускането на първия си запис. В Декември на 1997 Майкъл най-амбициозните видео, което някога е била освободена. Видеото, или кратък филм, е "Призраци"И тя включва една песен от" албум история "и две песни от" Кръв На албум на Dancefloor ". Видеото съдържа наистина страхотен сюжет, в който Майкъл играе няколко от основните себе си знака. 1997 също видях началото на един нов свят за Майкъл и в личен план. В Февруари на тази година съпругата му Деби, когото се е омъжила през ноември 1996 г., роди първото си дете, син на име "Принц" Майкъл Джоузеф Джаксън младши. А дъщеря, Париж-Майкъл Катрин Джаксън, последван през Април на 1998. Майкъл е казал, че бащинството е най-голямата си мечта.

2001 е друг голям година за Майкъл. На първо място, в пролет на тази година, Майкъл беше въведен в Рок енд рол залата на славата за втори път, този път като соло артист. След това, в чест на неговия 30-та годишнина като соло изпълнител, Майкъл присъстваха две "почит" концерти на 7-ми и 10 септември. По време на тези концерти на известни много приятели на Майкъл, както и някои от най-големите имена в музикалната индустрия, отдаде почит към него от изпълнението на своите песни. Истинското лечение за феновете обаче, дойде към края на концертите, когато Кинг се на самия етап; първото изпълнение с братята му и след това с такива звезди като N'Sync, Бритни Спиърс и Usher. В Октомври от 2001 г. Майкъл накрая издава своя дългоочакван нов албум, 'Invincible. " Като цяло, "Invincible" е хубава, гладка, R & B Vibe става, много напомня на неговия "Off The Wall" дни. За съжаление, спорове между изпълнителя и етикет предотвратени "Invincible" от получаване на промоция, че го заслужава, в резултат на ниските продажби запис. (ЗАБЕЛЕЖКА: Имайте предвид, че когато се говори за Майкъл, фразата "ниските продажби досие" е относително понятие, тъй като продажбите му винаги са астрономически. Следователно, "ниска" за него е, всъщност, доста добре за повечето други художници).

В 2002 Майкъл става отново, когато баща му трето дете е роден; наименуван син Княз Михаил II, Известен като предано "Одеяло."

В Ноември 2003, Майкъл публикува Greatest Hits компилация, наречена "Номер 1's. " Този албум преди включени 16 парчета обхваща кариерата му от "Off The Wall" чрез "Invincible;" плюс нов сингъл "още един шанс." Тя включва живи версия на своята # 1 хит "Бен" на САЩ натискане и "Blood On The Dance Floor" на Европейския натискане.

2004 е още един зает година. Март излиза на DVD "Michael Jackson-The One. " В DVD включени 44 минути, взета от КБС специални, кадри от историята обиколка и зад кулисите кадри. В Април Майкъл бе представен със Златен слон за работата му борба със СПИН в Африка от AASA (африканските посланици "Съпрузите асоциация). В Ноември дългоочаквания "Майкъл Джаксън: The Ultimate Collection"Най-накрая пристигна. Този 5 диска антология е пълен с песни, които се простират в целия извънредно кариера на Краля на попа "(от 1969-2004). Тя също така включва началото на демонстрации на някои любимите хитове плюс няколко редки скъпоценни камъни никога освободен преди. Също така в Ноември, Майкъл беше въведен в Първо Великобритания Зала на славата за музика.

Обратно през 1993 г., Майкъл са изправени пред фалшиви обвинения на детето безпокоене. Официално такси никога не са били предявени срещу него и делото бе договорена от съда. За съжаление, Томас Sneddon, окръжен прокурор на окръг Санта Барбара, започна едно десетилетие дълго вендета. С истината е диво обсъждане, на медиите по света става неволна съучастник в този парцел да "сваля" суперзвезда най-големите в света. В света натиснете боядисани цел по гръб на Майкъл Джексън и беше само въпрос на време някой се прицели. Завинаги доверие, и желание да услужите с ръка на тези в нужда, Майкъл отвори сърцето си и дома си на друго семейство, което от своя страна, се възползва от неговата доброта. В същото време, той също откри своя живот до таблоид Videographer. Какво следва бяха жестоки и болезнени обвинения, наказателни такси и продължителен процес съда, който се оказа с умствени и физически изтощително за Майкъл, неговото семейство, и феновете му по цял свят. Въпреки това, въз 13-ти юни, 2005 година, След десет дни на разискванията, Майкъл бе оправдан, когато журито в делото срещу него се върна с присъдата на НЕ признат за виновен по всички броя. След пет месеца на показанията на знаменитост процес на века е най-накрая дойде до края и Майкъл Джексън е свободен човек.

В 2006 Sony-BMG Европа освободени 20 от най-големите хитове на Майкъл на нов CD / DVD формат. Кутията е в стаята, наречена "Мечтател: The Video Singles. " В сингъла в продължение на месец пет години и новото "двойно диск" формат характеристики на едно от едната страна с видеото на друга. Също така, за Коледа през 2006 г. кръстник на душата, Джеймс Браун, почина. Джеймс е един от най-големите влияния върху ефективността стил Майкъл. В речта си на погребението на Майкъл каза: "Джеймс Браун бе най-голямото ми вдъхновение." Той продължи да се припомни, че като дете, майка му го наричат към телевизора и дори го събуди, ако беше на Джеймс Браун. "Когато видях го преместите, бях хипнотизиран. Никога не съм виждал изпълнител извършва като Джеймс Браун, и точно тогава и там, знаех, че е точно това, което исках да направя за останалата част от живота ми."

2007 видях много по подготовката за 25-та годишнина на най-продавания албум на всички времена. В честването на "Трилър, '25 години по-късно, Майкъл се появи на покриване на няколко списания по целия свят, сред тях Абанос (САЩ), L'ОМО Vogue (Италия) и Rolling Stone (Япония).

В Януари 2008, Като част от честването на 25-та годишнина, Майкъл позволи на песента "Трилър" да се използват в една рекламна кампания за Канали Живот водите. Търговският, които черта сладко малко гущери (логото на Канал) прави танца Трилър с супермодел Наоми Кембъл, излъчен по време на Super Bowl и бе избран за един от любимците на вечерта. В албума, "Трилър 25, "Е издаден в световен мащаб в началото на февруари 2008. Това ново съобщение черта оригиналния албум плюс 7 нови песни бонус, 6 от тях неиздавани. Някои от новите бонус песни включени ремикси от Akon, will.i.am, Kanye West, и Фърги. "Трилър" е определено издържа изпитанието на времето, защото 25 години този стар албум да се проведе на номер едно или номер две класации позиция по целия свят през първите три седмици от това е съобщение, което доказва още веднъж, че Майкъл Джексън е наистина, и винаги ще остане една и само крал на поп!

2009 обеща да бъде специална година за Майкъл и неговите милиони фенове по цял свят. В Март на тази година, Майкъл обяви, че той ще бъде изпълнение на последната си концерти в Лондон по време на лятото на '09 на O2 Arena. "Това е то," той го нарича! Фен отговор е преобладаващото така, че обявените брой показва бързо се е увеличил от 10 до 50 и всички 50 показва, продадени в рамките на един въпрос на няколко часа. Фенове по целия свят са изпълнени с вълнение и очакване, тъй като това ще бъде първият крал на поп концерт турне в 12 години.

За съжаление, "това е" обиколка не е трябвало да бъде. Само две седмици преди откриването нощта, 25-ти юни 2009 Майкъл Джексън е откарана в болница с видима сърдечна атака. Само минути по-късно дойде ужасяваща новина е, че Краля на попа е в действителност няма.

По време на разследването, които последваха, бе решено, че Майкъл умира в ръцете на личния му лекар, д-р Конрад Мъри. Тъй като последният човек, за да видите Майкъл жив, Мъри е фокусна точка на полицейско разследване, тъй като този трагичен ден през юни. Мъри призна, че той се администрира мощен болница упойка пропофол и други успокоителни на Майкъл, тъй като той е хроничен страдащ от безсъние, и се бореше да спя.

На 8-ми февруари 2010, Мъри не пледирам за виновен по обвинението за Принудителна Manslaughter в смъртта на Майкъл Джаксън. Той влезе правно си в Лос Анджелис Върховния съд само часове, след като той е бил обвинен.

Ако бъдат осъдени, Мъри ще се получават само четири години в затвора.

Сърцата ни са разбити. Ние сме затрупани с тъга. Но ние винаги ще помня извънредното талант от най-великите артисти в света и сладко, нежно душата на човека. Защото наистина никога няма да бъде някой друг като него ..... винаги пак.

В крайна сметка, най-важното нещо е да бъдеш верен на себе си и тези, които обичат и да работят усилено. Работи, сякаш че няма утре. Влак. Стремете се. Наистина обучават и отглеждат своя талант в най-високата степен. Бъди най-добрия в това, което правиш. Да се научи повече за областта си, отколкото който и да е жив. Използвайте инструментите си на търговия, когато това е книги или да танцува на пода или на орган на вода, за да плува инча Каквото и да е, това е твое. Това е, което винаги съм се опитвал да си спомня. " (Michael Jackson)

Части от тази биография, където взети от Майкъл Джаксън, на Visual Документален "с Ейдриън Грант, публикувани от омнибус Прес. Следващ>  

if (!self.jaNewsflash) { jaNewsflash = new Object(); } jaNewsflash.animation = 'scroll_right'; jaNewsflash.livesite = 'http://www.mjfanclub.net/home/'; jaNewsflash.delaytime = 10; jaNewsflash.splitter = "97c8730aa693f60439cf3cf4558ce5ea"; jaNewsflash.interval= 1000; jaNewsflash.currentItem = 2; jaNewsflash.totalItem = 7; jaNewsflash.modid = 45;



Be part of a one-of-a-kind Michael Jackson Tribute Portrait project.



Learn How You Too Can Become An MJFC Supoorting Member and be entered into our Annual Raffle!

MJFC Семейство

MJFC Великобритания
Посетете Kop ФК, нашето семейство в Обединеното кралство.

MJFC Италия
Посетете MJFC Италия, нашето семейство в Италия.

MJFC Белгия
Посетете TMC, семейството си в Белгия.

MJFC Германия
Посетете JAM, нашето семейство в Германия.


Последна редакция от thewiz - 08.03.2010, 13:14

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

thewiz - 16:17:03 10.03.2010

thewiz
МАЙКЪЛ,беше талантливото,доброто и човечното,което можеше да ни се случи в този живот,на тази земя,в това време.Гордея се,че бях негов съвременник и няма да позволя МАЙКЪЛ и неговите таланти да бъдат забравени с времето.НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ.!!!


Страница Michael Jackson

Администратори

Страницата се администрира от:

/suncho21 /speshterliev /michael_jackson /koni11 /thewiz /Lady_Gaga_99 /sunnni /karlo2002 /slimarata

Фенове

PavelKolev

PavelKolev

Metallica
Akinfa

Akinfa

Импулс
tandjela

tandjela

Iron Maiden
emi78

emi78

Michael Jackson
florrie2011

florrie...

Jazz music
dundolina

dundolina

Michael Jackson :P
koni11

koni11

jessie j
Drakoni

Drakoni

Michael Jackson
blue_girl_fan

blue_gi...

Black best
bokata_betz

bokata_...

Michael Jackson
  • Посещения:439551
  • Редакции:187195
  • Коментари:59

Най-слушана музика

Най-активни

r66

r66

Последно редактирани: Gloria , Тони Дачева , NASKO *STAR*

Последно слушани: Gloria

kadrishen

kadrishen

Последно редактирани: Оркестър Козари

Последно слушани: Оркестър Козари

kitty_12

kitty_12

Последно редактирани: Анелия , Деси Слава

Последно слушани: Basshunter , Деси Слава





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg