Hannah Montana / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 4

Хана Монтана

.

 

Хана Монтана
Hannah Montana

Жанр

Комедия
Мюзикъл

Създател(и)

Майкъл Поръс
Ричард Корел
Бари О'Брайън

Актьори

Майли Сайръс
Емили Осмънт
Мичъл Мюсо
Били Рей Сайръс
Моузес Ариас

Страна

 САЩ

Език

Английски

Сезони

4

Епизоди

88

Продукция

Времетраене

около 23 минути

Излъчване

ТВ Канал

Disney Channel

Формат на картината

NTSC

Излъчване

24 март 2006 

Външни препратки

„Хана Монтана“ (на английски: Hannah Montana) e американски комедиен сериал, който дебютира на 24 март 2006 г. В него участва Майли Сайръс и се излъчва по Disney Channel. Той разказва за момиче на име Майли Стюарт, което е родено в Тенеси, но семейството ѝ се премества в Малибу. Баща и е Роби Рей Стюарт (Били Рей Сайръс), а брат и Джаксън Стюарт (Джейсън Ърлс). Майка ѝ загива при автомобилна катастрофа, докато Майли е още малка. Главната героиня живее двойствен живот. В една част от живота си тя е нормално момиче като всички други, ходи на училище, пише домашните си и върши домакинската работа, а в друга е поп-сензацията Хана Монтана. За нейния двоен живот знаят само роднините ѝ, а след това разбират и най-близките ѝ приятели Лили и Оливър.

Актьори и герои 

Главни герои 

Майли Стюарт / Хана Монтана - Майли Сайръс

§  Лили Тръскот / Лола Луфнейгъл - Емили Осмънт

§  Оливър Оукън - Мичъл Мусо

§  Джаксън Стюърт - Джейсън Ърлс

§  Роби Стюърт - Били Рей Сайръс

§  Рико - Моузес Ариас

Допълнителни роли

Рокси Рокър - Франсис Калиър

§  Джейк Райън/Лесли -Коди Линли

§  Сюзън Стюърт - Брук Шийлдс

§  Амбър Адисън - Шаника Ноулс

§  Ашли Диуит - Ана Мария Перес де Тейгъл

§  Трейси Ван Хорн - Роми Деймс

§  Джоуни Паломбо - Хейли Чейс

§  Леля Доли - Доли Партън

§  Баба Рути - Вики Лорънс

§  Микейла - Селена Гомез

§  Сара - Моргън Йорк

§  Малко момиченце (това е малка роля, но се използва често) - Ноа Сайръс

§  Керън Кънкъл - Ерин Матюс

§  Албърт Дондзи - Пол Вогх

§  Тор - Андрю Калдуел

Епизоди 

Сезон 1 

Номер

Заглавие на епизода

***

1

Лили, искаш ли да разбереш тайната?

Хана е много разстроена, защото най-близките ѝ приятели и съученици въобще не подозират за другото ѝ лице – на поп звезда, а тя не иска да ги лъже.

2

Майли, вземи си дъвката!

Майли е доволна, че най-близката ѝ приятелка Лили е научила тайната ѝ. А Лили обмисля своето звездно битие, като най-близка приятелка на звездата. По-тежко е положението с Оливър, който не знае още нищо и е лудо влюбен в Хана.

3

Тя е много потайна

Майли и брат ѝ са наказани да не излизат вечерта, за да си научат уроците. Но те се измъкват въпреки забраната и това им помага да научат една добре пазена тайна на баща им.

4

Не мога те накарам да харесваш Хана

Майли се влюбва в по-голямо момче, което обаче не харесва нейната музика.

5

Това си е моя работа, ако искам, ще излъжа

Новата звездна среда на Хана не одобрява поведението на Лили и не я приема. Но Хана решава, че това не може да промени отношението ѝ към любимата приятелка.

6

Бабите не трябва да имат любимци

Хана ще пее за внучката на Кралицата, но по същото време брат ѝ трябва да участва в Големия турнир по волейбол. Кой ли от ангажиментите е по-важен?

7

Този свят е за модели

Майли скоро ще има рожден ден и много се безпокои какво ли ще ѝ купи баща ѝ. Досега неговите подаръци са били ужасни, а тя е трябвало да ги носи, за да не нарани чувствата му.

8

Талисман за любов

Майли кани приятелката си Лили да участва в отбора на мажоретките, за да могат да бъдат повече време заедно. Но за нейна огромна изненада, като мажоретка е избрана само Лили, а тя самата трябва да изпълнява ролята на талисман на отбора...

9

Ама че опасна жена

Майли и нейната приятелка Лили трябва да отидат на екскурзия с класа си, въпреки че идеята хич не им се нрави, защото имат две съученички, които не могат да понасят. Въпреки това те си обещават да бъдат добри. Но лесно ли се изпълнява подобно обещание?

10

Можеш ли кажи... как бяха думите?

Хана научава, колко притеснен може да бъде човек, когато е на сцената — забрави ли си текста, всички му се подиграват.

11

Опа! Пак се забърках!

Майли и Лили разбират, че тяхна съученичка е влюбена в приятеля им Оливър. Двете момичета решават да помогнат на връзката.

12

Отново на път

Майли научава, че баща ѝ се е отказал от много успешната си кариера като певец, за да се грижи за нея и брат ѝ. И тя решава да го върне отново на сцената.

13

Ти си толкова суетна

Хана е избрана за рекламно лице на крем срещу младежки пъпки. Фотографката, която трябва да я заснеме за билборд решава, че на лицето ѝ трябва да има пъпка, което ужасява момичето. Кой ли ще надделее и има ли смисъл от война за нещо такова?

14

Ново хлапе в училище

В класа на Майли и Лили идва ново момче – звезда в популярен филм. Всички се втурват да го ухажват, а на Майли това никак не ѝ харесва.

15

Нещо повече от зомби

Хана е поканена да участва във филма, в който съученикът ѝ Джейк е звезда. Това я кара коренно да промени отношението си към него.

16

Добре дошла, кръстнице!

Майли разбира, че все повече харесва Джейк, но не иска да го признае, а и не знае как би могла да сподели чувствата си. На помощ ѝ идва Доли Партън.

17

Разкъсан между две Хани

На гости на Хана пристига братовчедка ѝ, с която я свързват много лоши детски спомени. Хана твърди, че братовчедка ѝ е зла, но никой не ѝ вярва.

18

Хора, които се възползват

Майли иска да накара Джейк да ревнува и се прави, че излиза с Уилис – момче, с което се запознава на плажа. Оказва се обаче, че Уилис, въпреки че изглежда доста голям, е само на 11 години и Хана си навлича белята с него.

19

Лесни пари, тежка вина

Класът на Майли и Лили трябва да участват в благотворителна кампания, а събралият най-много пари, ще получи награда. И кампанията се превръща в жестоко състезание.

20

Нека да дължи

Майли получава първата си кредитна карта и научава, че това освен, че носи облаги, изисква и голяма отговорност.

21

Джейсън ми е гадже и надушвам неприятности

За да не бъде разкрита самоличността на Хана, двамата с брат ѝ съобщават, че са гаджета. Това много се харесва на Джаксън, който разбира какво е да си известен.

22

Ние сме семейство! А сега ми дайте вода!

Майли иска да помогне на брат си като му издейства увеличение на заплатата. Но добрите намерения не водят до добри резултати и Джаксън е уволнен.

23

Неприятности в училище

В училището на Майли и Лили идва ново момиче, с лошата слава на грубиянка. Хана опитва да се сприятели с новата съученичка, което ѝ струва много неприятности.

24

Аз съм идол!

Майли и Лили са последни в годишната класация на Амбър и Ашли „Кой е най-готин”. Никой не иска да общува с тях, за да не си навлече лоша слава.

25

Мирише на тинейджърски проблем

Хана трябва да рекламира парфюм, чийто аромат извиква лоши детски спомени. Дали да хвали нещо, което не харесва, или да каже истината?

26

Преследване на лошия елен

Майли научава какво му е на брат ѝ, когато го принуждават да пренебрегва личните си планове заради нея. Това става по особено болезнен начин – тя трябва да се грижи за глезено и нахално комшийско дете.

Сезон 2 

Номер

***

27

Майли, която въобще не е спортен тип, се оплаква на Лили, че винаги капитаните на отборите по футбол я избират последна, с явно нежелание. Но когато и най-близката ѝ приятелка постъпва по същия начин, тя е направо потресена.

28

Хана решава, че Лили има прекалено момчешко излъчване и ѝ трябва учителка по женственост. Но дали момчето, което харесва приятелката ѝ, ще хареса новия ѝ имидж.

29

Хана получава sms „Знам тайната ти”. Оказва се, че е от Рико, който започва да я изнудва, но се разбира, че всъщност малкият мошеник не знае нищо.

30

Хана е поканена да пее в Европа, но баща ѝ няма да ѝ разреши да замине, ако не си оправи оценката по биология.

31

Хана разбира какъв би бил животът ѝ, ако се откаже от ежедневието си на обикновено момиче.

32

Хана пее на концерт цяла нощ и на другия ден гласът ѝ изчезва. Трябва да ѝ бъде направена операция, но дали след нея ще може да пее отново?

33

Хана и брат ѝ са принудени да използват една и съща баня, което страшно ги изтормозва, но ги научава да са по-търпеливи един към друг.

34

Хана е предизвикана на сценичен „двубой” от друга начинаеща поп звезда, а баща ѝ научава, че дъщеря му вече е пораснала и може да се бори и без неговата помощ.

35

Лили е влюбена за първи път и е много щастлива. Но Хана случайно открива, че момчето, което се кълне във вярност на приятелката ѝ, има и друга изгора.

36

Хана се опитва да убеди бодигарда си Рокси, че има право на личен живот, в който няма място за нея. Рокси е много засегната и решава да напусне работодателката си. Но и двете разбират, че не могат една без друга.

37

Джейк – бившето гадже на Хана, е завършил филма си и се е завърнал, за да се бори отново за сърцето на своята любима. Но дали Хана ще е готова да поднови връзката им?

38

Хана е казала на Джейк, че също като него е звезда. Но дали това ще помогне или ще навреди на връзката им?

39

Роби е написал за Хана нова песен, а тя трябва да изчака няколко дни, за да я чуе. Но липсата на търпение у младата поп звезда ѝ създава много неприятности.

40

Лили решава да запише песен в свое изпълнение на CD, като подарък за рождения ден на майка ѝ. Хана полага всички усилия, за да прикрие при записа пълната липса на музикалност у приятелката ѝ, но това ѝ изиграва много лоша шега.

41

Оливър се оплаква, че е пренебрегван от Хана и никога не е канен зад сцената. Хана го съжалява и му дава пропуск, след което плаща за добрината си.

42

Бащата на Хана и майката на Лили сякаш се харесват. Възможността да станат сестри и да живеят заедно вдъхновява двете момичета. Но дали не избързват със „сродяването”?

43

Бащата на Хана решава да пише песни и за момчешката група Джонас Брадърс. Това така го очарова, че дъщеря му започва да ревнува и отношенията им страшно се объркват.

44

Хана печели международна музикална награда и за връчването ѝ очаква скъпи гости – кръстницата ѝ Доли Партън и любимата ѝ баба, които страшно се мразят заради случка от младостта им. Дали голямото събитие ще успее да ги помири?

45

Хана е на турне и едно странно събитие я прави свидетел на запознанството на майка ѝ и баща ѝ, преди много години.

46

Джаксън, без да иска, разкъсва любимото мече на Хана, а тя за да си върне, унищожава топката му с автограф на известна бейзболна звезда. След всичко това и двамата разбират, че не са били прави.

47

Хана се влюбва в милиардерски син, който е много добро момче, обаче родителите му са сноби. Дали такава връзка би могла да оцелее?

48

Хана е обсебена от мисълта да има последен модел мобилен телефон, но баща ѝ категорично отказва да изпълни прищявката ѝ.

49

50

Хана отново се сблъска със старата си любов Джейк. Дали ще могат да останат само приятели?

51

Хана и брат ѝ забравят рождения ден на баща си. Това много го наскърбява и те замислят план, за да им прости.

52

Хана е изправена пред възможността един много зъл музикален критик да разбие кариерата ѝ. Всичко зависи от предстоящия концерт, на който обаче се появява прословутият чичо Ърл.

 

 „Хана Монтана“ в България 

В България сериалът е първо излъчван по Jetix по кабелните телевизии, а по-късно започва излъчване на 23 март 2009 г. по БНТ 1, всяка събота от 17:40, дублиран на български. За момента са излъчени първите два сезона. Ролите се озвучават от артистите Татяна Захова, Даниела Горанова, Вера Методиева, Симеон Владов и Цанко Тасев.

„Хана Монтана“ се излъчва и със синхронен дублаж на студио Александра Аудио по Disney Channel.

Синхронен дублаж 

Озвучаващи артисти 

Роля

Изпълнител

Майли Стюарт/Хана Монтана

Цвета Колева

Лили Тръскот

Грета Михайлова

Джаксън Стюарт

Мартин Герасков

Оливър Оукън

Явор Караиванов

Роби Рей Стюарт

Здравко Димитров

Рокси

Светлана Смолева

Екип 

Изпълнителен продуцент

Васил Новаков

Преводач

Милена Васкова

Тонрежисьор

Петър Костов

Режисьор на дублажа

Василка Сугарева

Записът е обществен в студио

Александра аудио

Издания на DVD в България 

Първи и втори сезон са издадени на DVD със субтитри на български от А+Films. Първи сезон се състои от четири диска, а втори от пет

Източници
Wikipedia

Последна редакция от iv3a4 - 12.12.2010, 15:37

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Hannah Montana

Администратори

Страницата се администрира от:

/rusalka2000 /rajabaja /Cyrus /boritoo /mystanga69 /d1515 /Lady_Gaga_99 /dael /scho1 /iv3a4 /mileycyrus14 /Kariie

Фенове

monsSss

monsSss

™ ˙·٠•● HilaryY DuF ●•٠·˙™
rajabaja

rajabaja

Столичани в повече
Cyrus

Cyrus

Camp rock 2 Final jam
waterliy

waterliy

Hannah Montana
boritoo

boritoo

Eli_99

Eli_99

Justin Bieber
mileycyrus14

mileycy...

jennettemccurdy

jennett...

Bella i Zendaya
iv3a4

iv3a4

Pussycat Dolls
Lady_Gaga_99

Lady_Ga...

Lady_Gaga_fans
  • Посещения:66020
  • Редакции:13683
  • Коментари:3

Най-слушана музика

Най-активни

emil_antonov

emil_antonov

Последно редактирани: Преслава , Blue , Mike Posner

Последно слушани: Нервозни Пощар , Jencarlos Canela , Галин

allpetrov

allpetrov

Последно редактирани: Bruce Springsteen , Група Магазин , Adriano_Celentano

Последно слушани: Danijela Martinovic





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg