Enya / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 1


На Eithne Ni Bhraonain - известен като Enya - Роден: Октомври 17, 1961 г. и прекарва детството си в Gweedore (графство Донегал, разположен в северо-западно от Ирландия - последният бастион на чистата ирландски език). Тя има четирима братя и четири сестри, възраст Enya - средното дете в семейството. Всички братя и сестри участва в различни музикални конкурси, печелейки и са известни в местните музикални среди.

За да изучава пиано и класическа музика Enya започва в гимназията. Тогава три от нейните братя и сестри, Бренан, Мери, Kieran Бренан и Пол Бренан с чичовците си, Патрик и Ноел Duggan'om Duggan'om, формира един милион ансамбъл за народна музика (въпреки че, първо с един милион американски наклон, но след това музиката им е станал по-ирландски, макар и с едно докосване на джаз повлияни артисти като Pentangle и други). Ансамбълът е обявен за Clannad - кратко за "семейството от Gweedore" (A семейство на Gweedore,) на ирландския. През 1980 г. по съвет на мениджъра си, Fachtna O'Kelly, те взеха групата и Ения, който участва в записите на два албума - Crann Ull и Fuaim . В допълнение към вокално изпълнение, тя играе на Wurlitzer електрическо пиано, а по-късно - на Пророка 5 синтезатор. С Clannad Enya изготвяни толкова често, докато през февруари 1982 г. ​​след едно европейско турне, тя - по неизвестни причини до сега - не е напуснал групата. Може би тя просто се умори да я третират като малка сестра.

От тогава тя е да живеят в Artania, северен квартал на Дъблин, заедно с Ники Райън (Nicky Ryan) и съпругата му ромите (Рома), първоначално от Белфаст. Те всички са по различно време, участващи в Clannad група. Ник Райън е работил в звуковата си инженер, когато групата е само набира скорост. През 1980 г., мениджър на групата Fachtna O'Kelly се премества в нова група процъфтяващи градове Плъхове и Ники си място. В собственото си домашно студио запис той основава Aigle, които, в частност, записва албум на Кристи Мур (Christy Мур) обикновен човек . В този албум, три песни в вокали и Ения.

Същото Fachtna O'Kelly след Enya Clannad ляво, я помолил да напише музика и песни за филми. И през 1984 г. тя пише първия си парче. Даде лента на филмов продуцент Дейвид Пътнам (David Puttnam), който вече е бил известен за картини като Среднощен експрес , огнени колесници и Лос Del Silencio Gritos, Roma Ryan . Пътнам, слушаше с лента, подредени Ене напишете мечтаната романтична музика в духа на 60-те години на игрален филм жаба принц .

С достъп до цялата домашно студио, Enya работи, почти без да напускат дома. Обикновено това е първата записана съпровод на клавиатурата Roland Juno 60, или на пробовземното Kurzweil, и след това добавя своя глас и пиано. Ники Райън помогна тя да направи смесването и даде окончателния вид на композицията.

Следния ред е получена от Би Би Си. Ние трябваше да пиша музика за телевизионен сериал документален филм, посветен на 2700-годишната история на цивилизацията на Селтик. Серията нарича Келтите ("Келтите") . Тази работа отне повече от десет месеца на Enya. Музиката беше толкова доволен от ръководството на Би Би Си, че е решила още преди шоуто, за да я издаде самостоятелен албум, озаглавен просто "Enya". И повечето от Ене на капака не е дума, се казва, и има само един знак, че този саундтрак. Когато самия албум на Enya играе почти всеки инструмент и вокална налагат до осем от страните членки, за да постигне своята характерен звук с гъста консистенция пленителен, замечтан светлина и въздух. Той е трябвало да бъде на украшение на пейзажа на съвременна аудио, написан с помощта на синтезатори и призовава за един невероятно разнообразие от емоции, от меланхолия на печален, жален стон с плач "Deireadh Един Tuath" екстатични празненства в на впечатляващите парче "Boadicea", висока енергия богат полифония. Ники Райън участва в създаването на песните като една продуцент и съавтор на режима, и неговата съпруга ромите пише за тях почти всички на текстове на песни, които се пеят в Латинска, uelskom или шотландски, келтски диалект, и понякога едва се чува, и неуловим, които дават на музиката изображение е мимолетно и неповторимо.

И само три композиции на гост-музиканти участват: Патрик Halling (Патрик Halling), един класически цигулар, често играе в най-известните групи скални в специално, Jethro Tull и Steve Howe добавя деликатните нюанси в пътната линия на финалния, и на известния тромпетист Лиъм постоянно на Ug O'Floinn (или Лиъм O'Flynn, основател на Planxty, в сътрудничество с композитора Шон Дейви) Любима песен в "The Sun в потока". И накрая, китаристът за Арти McGlynn (бивш член на Ван Морисън и Planxty група, и в момента е член на екипа на Патрик Street (Патрик ул.)) завърши със стилен музикални ударите, които се играят на чисто английски песента "Искам утре". По-късно тази песен се превърна в сингъл и видео музика на Ения, но в клипа - много странно! - По някаква причина на китара не се чува.

Албумът се покачи до първо място в ирландските карти, и оттогава започна музикална кариера на Enya.

На първо място, тя е в състояние да участват в записването на албума Шиниъд О'Конър The Lion "и" Кобра , където е малък текст, цитиран в песента "никога не се старите". 

На следващо място, Ене е предложен договор от международна звукозаписна компания WEA, като втория си албум Watermark , който успешно се преодолее бариерата от 10 милиона продадени копия по целия свят и е сертифициран платинен в 14 държави. Той също така придружава "Ориноко поток" сингъл, който се превръща в хит № 1 във Великобритания. Са постигнали подобен успех, и третият албум, овчарски Луни , който продължи в продължение на 199 седмици в класациите на Билборд в САЩ и е продаден в 11 милиона копия.

През 1995 г. нова версия на албума Enya - сега се нарича келтите - и също така дойде трети албум, певец, памет на дърветата, който също се превърна в моментален хит. Enya е номиниран за четири награди Грами и печели две от тях в номинацията "най-добрият албум в стила на Ню Ейдж", които се присъждат на албуми овчарски Луни (през 1992) и паметта на дървета (1997).

През 1997 година. публикува сборник от народни песни под името на Enya Боя The Sky С звезди, които са включени две нови песни: "Боя The Sky С Stars" и "Ако само ... " През същата година той публикува A Box на мечтите - Комплект от три компактен Enya CD-та и илюстрирани книжки. Дискове са били наричани океани , облаци и звезди , и обхваща цялото тяло на работа Enya, от дебютния си през 1987 г.  

През 2000 г., Enya издава нов сингъл "Само времето" и новата - първото от пет години насам студиен албум A Day Without Rain ("A Day Without Rain"). Тя коментира като име следва:.. "Изведнъж дойдоха много ярка и спокоен ден без дъжд Вие знаете, в Ирландия, в всички чести дъжд сезони Понякога това трае в продължение на много дни - така го е тогава И веднъж слънцето дойде,, Аз запали до сърцето ми и аз написах песен. И естествено това име! "

Нейната музика се играе в много bestselermi стана филми, включително "LA Story", "Зелена карта", "играчки", филм на Том Круз и Никол Кидман, "Далече, далече" и Мартин Скорсезе филм "Age Of Innocence". Нова песен на Enya "Единственият път, звуци във филма" Sweet November ", който засне с участието на Чарлийз Терон и Киану Рийвс. Филмът трябва да излезе през февруари 2001 г.

Участвала е в много полза, играл за папата, кралят и кралицата на Швеция, Обединеното кралство, но това не е пълният изпълнения "на живо" - често звучеше просто протокол, който играе или Enya, или пееха. "И това би било чудесно да изпълни всички наши планове са всъщност" - Enya казва на изпълнение на живо. - "!. Така че, ние мечтаем на следващата година да организира милион специална презентация телевизия, която трябва да бъде излъчен от катедралата ще присъства на оркестър и хор Това ще бъде фантастичен На типична сцена не може да се постигне на звука Но докато всичко това е само планове ..."

 Независимо от факта, че всички на произведения на Enya издава под името си, всъщност, работата си - резултат от взаимодействието на три хора: Enya себе си, който пише музика, пее и играе музикални инструменти, неговия производител, звукови техници и soaranzhirovschika, Ники Райън и му съпругата му, Рома Райън, който пише текстовете на песните. Enya подчертава, че без този проект на участниците Enya "не може да съществува.

Източници
google

Последна редакция от apandova - 28.07.2012, 16:44

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Enya

Администратори

Страницата се администрира от:

/apandova

Фенове

valentintonchev

valenti...

Gummy Bear Song
kaspecialna

kaspeci...

Nightwish
apandova

apandova

Celine Dion
  • Посещения:38398
  • Редакции:9305
  • Коментари:3

Най-слушана музика

Най-активни

ionnsy

ionnsy

Последно редактирани: Miley Cyrus fen , disney words , JONAS_BROTHERS_FEN

Последно слушани: Miley Cyrus fen

ajk

ajk

Последно редактирани: andon kostov

Последно слушани: Iskren Petzov , andon kostov





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg