Eminem / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 4

        Историята на Marshall Mathers.Човекът нямал нищо и постигнал всичко...

Животът на Еминем започва с трудно детство. Майка му, която е наркоманка, го ражда на крехката 15-годишна възраст, а баща му ги изоставя, когато бебето Ем е само на три месеца и никога повече не се връща. С неговата майка се местят от град в град и той така и не успява да създаде никъде приятелства, нито да пусне по-трайни корени. Окончателно се заселват в Детройт на 8 mile, когато Маршал е на 12, и той трябва да напусне училище, за да се хване на работа. В тези бедни години няколко пъти малкото момче попада в лоши компании, редовно се връща пребит вкъщи и дори веднъж е в кома в продължение на девет дни.

Постепенно Маршал навлиза в ъндърграунд средите на хип-хопа. Започва да пуска произведенията си по радията и през 1996 г. издава първия си самостоятелен албум Infinite. От него се продават едва около 1000 копия.През 1997 издава Slim Shady EP. Този албум също не е неговият триумф, но заради него е поканен на МС битки в Лос Анджелис. Там бива забелязан от dr. Dre,влиятелна личност на хип-хопа. Две години по-късно с помощта на Дрей, издава Slim Shady LP.Това е пърият визход на рапъра. Продават се около 9 000 000 копия за цялата година и става тройно платинен. През следващата година издава Marshall Mathers LP, който се продава в два милиона екземпляра само през първата седмица. Паралелно с това започват и скандалите - заради откритите нападки в негови песни срещу гей общността, а много родители, учители и пуритани го обвиняват заради съдържанието на песните му, в което има много теми на насилие и секс. Скандалите продължават и в личния живот на Еминем. Майка му го съди за сумата от 10 милиона долара заради това, че публично я е нарекъл „наркоманка" и я е оклеветил в албума си The Slim Shady LP, а през 2001 г. сам се признава за виновен по обвинение за притежание на оръжие.

Той ходи с отдавнашната си любов Кимбърли Ан Скот. С нея са заедно от 1989 г., а десет години по-късно се женят за първи път. Първият им развод е две години по-късно. Месец преди той да поиска развод, Ким прави опит за самоубийство. През 2006 г. се женят отново и се развеждат по-малко от три месеца след сватбата. Тогава се съгласяват и на общо попечителство над дъщеря им Хейли Джейд Скот, родена през 1995 г. Еминем е осиновил още две момиченца - Алайна, дъщеря на сестрата на Кимбърли, и Утни - дъщеря на Кимбърли от друг мъж.

През лятото на 2002 г. излиза третият му голям проект The Eminem Show, а през 2004-а и четвъртият Encor, в който рапърът иронизира Майкъл Джаксън. Много поддръжници на Краля възроптават срещу глупостта на Еминем и наричат наглостта му „да сриташ някого, когато той е долу".

През 2005-а предвещаваха края на кариерата на Еминем след шест години успех и няколко мултиплатинени албума.
На 5 март 2009 г. Еминем съобщава, че през тази година ще издаде два нови албума. Първият от тях Relapse излиза на 19 май.

Рапърът се пробва и на големия екран. Дебютът му е в 8 mile (страхотен филм), за който той записва и няколко пърчета. Lose yourself печели Oscar за най-добра оригинална песен към филм.

Прякорът Eminem има своята история. Той идва от името му Marshall Mathers, като взема двете М (MnM)

Вторият му прякор Slim Shady е като име на тъмната му страна,лошите му постъпки. Ккато той сам казва "Shady е изрод, той е паразит. Slim Shady позволява на хората да разберат кога съм сериозен и кога не съм".

Източници
Ами написах биографията му набързо, има още какво да се желае. Обещавам, че в най-скоро време ще я довърша, за да е пълна.

Последна редакция от shady_crazy - 28.01.2010, 20:46

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

yoan0 - 12:22:12 27.11.2010

yoan0
CoOl,cOoLГотиноСмяхИзвънземен


Страница Eminem

Администратори

Страницата се администрира от:

/love_98 /vanivani07 /gerit /eminem_ /shady_crazy /vbox7_0 /crazy_princes1998 /px4 /eminemka91 /_Debby_ /eminem98 /gatev1 /jurn /gogo202003 /mariika_87

Фенове

iamg

iamg

100 кила
yankee_slojnoto25

yankee_...

Eminem
gricha74

gricha74

Eminem
MiSs_ShAdY

MiSs_ShAdY

armin van buuren
hando

hando

Георги Христов
eminem_

eminem_

Chicago
sweety_

sweety_

Eminem
eminem7

eminem7

Ice Cube
amy_lee

amy_lee

Vangelis
zaicheto_006

zaichet...

Ахат
  • Посещения:187598
  • Редакции:51379
  • Коментари:51

Най-слушана музика

Най-активни

ajk

ajk

Последно редактирани: andon kostov

Последно слушани: Iskren Petzov , andon kostov

stelinkata

stelinkata

Последно редактирани: Miley Cyrus , Selena Gomez , luxeon

Последно слушани: Преслава , Disney Music

salexbg

salexbg

Последно редактирани: Релакс , Dio , Modern Talking

Последно слушани: FOX LIMA , Fredi Merkury





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg