Elena / Биография


Версия 313

Елена Ангелова Паришева, по-известна само като Елена, е българска попфолк певица.

БИОГРАФИЯ

Родена е на 2 август 1984 г. в Троян. Майка ѝ се казва Гинка, а баща ѝ – Ангел. Фамилията ѝ идва от дядо ѝ, който се казва Париш. Първата ѝ артистична изява е на 6-годишна възраст в читалището на село Козловец, където прекарва детството си. Има двама братя – Пламен и Емил, първият от които загива при инцидент, след удавяне в река на 2 август 2008 г.

Елена има петгодишна връзка с композитора на песните си Велислав Драганински, но двамата се разделят през 2009 г.

От 2010 г. е обвързана с футболиста Ивелин Попов, от когото има син Ивелин-младши (р. на 17 декември 2011 г.) и дъщеря Емма (р. на 10 март 2016 г.).

КАРИЕРА

Кариерата ѝ стартира в началото на 2005 г., когато в ефира на ТВ Планета се завърта първата ѝ песен – Петък вечер, с която Елена става разпознаваема и печели симпатиите на попфолк феновете. След това певицата заснема първите видеоклипове в своята кариера към песните – Нямаш право на любов и Ако ме обичаш. През 2006 г. излиза и първия ѝ голям хит Тук и сега, съвместно с нейния колега DJ Живко Микс. Песента е отличена с награда за Дует на годината, на Петите годишни музикални награди на Планета ТВ. Успоредно с това Елена подготвя дебютния си албум, който става факт в края на годината и носи заглавието Пристрастена. Албумът съдържа 12 песни, като освен познатите и утвърдени хитове се открояват и прочувствените балади – Сърцето ми плаче, Която и Не, не питай.

През 2007 г. Елена снима клипове към песните Безумна лудост и Дай ми още, първата от които се задържа няколко седмици на върха на класациите и става №11 хит в най-слушаното радио в Турция – MyDonose. През февруари 2008 г. Елена представя Достатъчно – песен посветена на домашното насилие над жени, като в нея освен попфолк има и рок елементи. Видеоклипът към песента получава широк медиен интерес и започва да се излъчва по MAD TV, а след това и по MTV Europe. Елена, Вероника, Магда, Димана и Илиян представят общия си проект Всичко се връща, с видеоклип през март. На 19 юни 2008 г. втория ѝ самостоятелен албум От упор е вече на пазара, а в него са включени 11 песни. Пилотният сингъл от него – Първата, последната излиза през м. май и се превръща в тотален хит, като по-късно печели приза Песен на годината на Седмите годишни награди на Планета ТВ. Сред наложилите се песни в албума попадат и Стой на място, Жив или мъртъв и дуета с DJ Стамен Кой ще сложи края.

В разгара на лятото на 2008 г. Елена получава покана за участие в Националното турне Планета Дерби Плюс 2008, където се представя с микс от своите песни. През есента излиза видео към новото парче на Елена Не ме лъжи. През декември певицата представя видеоклип на Под прикритие. На 5 април 2009 г. се появява видеоклип на песента Не на мене тия. На 5 юни същата година излиза видеото към Още. Песента става един от най-големите хитове за годината и оглавява класацията Планета Хит 50, а също и тази на Сигнал бг, където се задържа на първо място в продължение на шест седмици. През лятото певицата участва за втори път в лятното турне Планета Дерби 2009. На 26 октомври Елена представя с видеоклип Душата в Рая.

На 13 януари 2010 г. излиза Къса памет. Парчето е с модерно звучене, а във видеоклипа Елена показва впечатляваща визия. През април в интернет изтича Между две минути. На 4 май се появява видеото към Изгубена. Песента е по текст на певицата и е втората в кариерата ѝ, която се отличава с рок звучене. В самия ден на видео премиерата Елена прави промоция на проекта в киносалон, на която събира колеги, журналисти и приятели. На 25 май излиза видеоклипа на дуетното парче на Елена и Преслава Пия за тебе, което се превръща в един от най-големите хитове на лято 2010. Певицата взима участие в турнето Планета Дерби 2010 за трета поредна година. На 27 октомври представя видеоклипа към Безсрамна. През декември Елена пуска песента Ще ме търсиш, която е без видеоклип. В нея с вокали се включва Илиян.

На 14 януари 2011 г. Елена представя с видеоклип Не пускай. През март с ТВ версия излиза Нека ми е зле. Същата година певицата забременява от половинката си – футболиста Ивелин Попов и решава да прекрати музикалната си кариера, като се отдава на семейството и на майчинството. На 30 април 2013 г. излиза новата серия от поредицата Златните хитове на Пайнер. Елена е включена с диск под №11, който съдържа 10 от най-добрите ѝ песни през годините.

Последна редакция от liubostanchev2001 - 09.12.2022, 11:04

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Elena

Администратори

Страницата се администрира от:

/tsanko90

Фенове

pavkatta

pavkatta

mishlenceto99

mishlen...

toygar isikli
LeNitta

LeNitta

Elena
tsanko90

tsanko90

Мира
kozi_rog

kozi_rog

Дивна
gumus_

gumus_

Raina
  • Посещения:49193
  • Редакции:16008
  • Коментари:1

Най-слушана музика

Най-активни

c0LLiDe

c0LLiDe

Последно редактирани: Disturbed , AFTER FOREVER , Project Arcadia

Последно слушани: Project Arcadia

gerit

gerit

Последно редактирани: Akon , Руши Видинлиев , silviq kacarova

Последно слушани: Ricky Nelson , silviq kacarova

Joro37

Joro37

Последно редактирани: Loona , Anahi*RBD* , Jenny Petterson-Velvet

Последно слушани: Sasha Lopez , DJ TIESTO





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg