Elena / Биография


Версия 254

Елена Ангелова Паришева, по-известна само като Елена, е българска попфолк певица.

БИОГРАФИЯ

Родена е на 2 август 1984 г. в Троян. Майка ѝ се казва Гинка, а баща ѝ – Ангел. Фамилията ѝ идва от дядо ѝ, който се казва Париш. Първата ѝ артистична изява е на 6-годишна възраст в читалището на село Козловец, където прекарва детството си. Има двама братя – Пламен и Емил, първият от които загива при инцидент, след удавяне в река на 2 август 2008 г.

Елена има петгодишна връзка с композитора на песните си Велислав Драганински, но двамата се разделят през 2009 г.

Омъжена е за футболиста Ивелин Попов, с когото са заедно от 2010 г. и имат две деца – син Ивелин-младши (р. на 17 декември 2011 г.) и дъщеря Емма (р. на 10 март 2016 г.).

КАРИЕРА

Кариерата ѝ стартира в началото на 2005 г., когато в ефира на ТВ Планета се завърта първата ѝ песен – Петък вечер, с която Елена става разпознаваема и печели симпатиите на попфолк феновете. След това певицата заснема първите видеоклипове в своята кариера към песните – Нямаш право на любов и Ако ме обичаш. През 2006 г. излиза и първия ѝ голям хит Тук и сега, съвместно с нейния колега DJ Живко Микс. Песента е отличена с награда за Дует на годината, на Петите годишни музикални награди на Планета ТВ. Успоредно с това Елена подготвя дебютния си албум, който става факт в края на годината и носи заглавието Пристрастена. Албумът съдържа 12 песни, като освен познатите и утвърдени хитове се открояват и прочувствените балади – Сърцето ми плаче, Ужасно късно е, Която и Не, не питай.

През пролетта на 2007 г. Елена снима ново видео към песента Безумна лудост, която се задържа няколко седмици на върха на класациите и става №1 хит в най-слушаното радио в Турция – MyDonose. В края на лятото излиза видеоклип на парчето Дай ми още. През февруари 2008 г. Елена представя Достатъчно, песен посветена на домашното насилие над жени. Видеоклипът към нея получава широк медиен интерес, като започва да се излъчва по MAD TV, а след това и по MTV Europe. Елена, Вероника, Магда, Димана и Илиян представят общия си проект Всичко се връща, с видеоклип през март. На 19 юни 2008 г. втория ѝ самостоятелен албум От упор е вече на пазара, а в него са включени 11 песни. Пилотният сингъл от него – Първата, последната излиза през м. май и се превръща в тотален хит, като по-късно печели приза Песен на годината на Седмите годишни награди на Планета ТВ. Сред наложилите се песни в албума попадат и Стой на място, Жив или мъртъв, както и дуета с DJ Стамен – Кой ще сложи края.

В разгара на лятото на 2008 г. Елена получава покана за участие в Националното турне Планета Дерби Плюс 2008, където се представя с микс от своите песни. През есента излиза видео към новото парче на Елена Не ме лъжи. През декември певицата представя видеоклип на Под прикритие. На 5 април 2009 г. се появява видеоклип на песента Не на мене тия. На 5 юни същата година излиза видеото към Още. Песента става един от най-големите хитове за годината и оглавява класацията Планета Хит 50, а също и тази на Сигнал бг, където се задържа на първо място в продължение на шест седмици. През лятото певицата участва на лятното турне Планета Дерби 2009 за втори път. На 26 октомври Елена представя с видеоклип Душата в Рая.

На 13 януари 2010 г. е премиерата на Къса памет. Във видеоклипа към песента Елена залага на изключително модерна визия. През април в интернет изтича Между две минути. На 4 май излиза видеото към Изгубена. Песента е с рок звучене, а в самия ден на видео премиерата Елена прави промоция на проекта в киносалон, на която събира колеги, журналисти и приятели. На 25 май излиза видеоклипа на дуетното парче на Елена и Преслава Пия за тебе, което се превръща в един от най-големите хитове на лято 2010. Певицата взима участие в Националното турне Планета Дерби 2010 за трета поредна година. На 27 октомври представя видеоклипа към Безсрамна. През декември Елена пуска песента Ще ме търсиш, която е без видеоклип. В нея с вокали се включва Илиян.

На 14 януари 2011 г. Елена представя с видеоклип Не пускай.

Последна редакция от liubostanchev2001 - 07.12.2022, 02:34

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Elena

Администратори

Страницата се администрира от:

/tsanko90

Фенове

mishlenceto99

mishlen...

toygar isikli
gumus_

gumus_

Raina
kozi_rog

kozi_rog

Дивна
LeNitta

LeNitta

Elena
pavkatta

pavkatta

tsanko90

tsanko90

Мира
  • Посещения:49175
  • Редакции:16007
  • Коментари:1

Най-слушана музика

Най-активни

allpetrov

allpetrov

Последно редактирани: Danijela Martinovic , Lepa Brena , Adriano_Celentano

Последно слушани: Danijela Martinovic

nanculito

nanculito

Последно редактирани: Billy Ocean , Herman's Hermits , Neil Sedaka

Последно слушани: Bobby Darin

r66

r66

Последно редактирани: Gloria , Тони Дачева , NASKO *STAR*

Последно слушани: Gloria





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg