Celtic thunder, Keith Harkin / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 1

Celtic thunder  е група, състояща се от пет, по настоящем вече шест момчета солисти, които изпълняват както соло, така и ансамбъл. В последният им албум към тях се присъединяват Neil Byrne, който свири на китара и пее бек вокал в предишният им албум. Селтик Thunder дебютира през август 2007 г. в The Helix в Дъблин, Ирландия..Те се придружават от Селтик Концерт оркестър под ръководството на Phil Coulter,музикален директор на групата.

След сформирането на групата, Celtic Thunder пусна четири албума: Celtic thunder(Act two, Take me home, It's Entertainment , както и три изпълнения на живо на DVD , озаглавени Селтик Thunder: The Show , Take me home и It's Entertainment! През декември 2009  списание Billboard издаде списание със заглавието "Celtic Thunder Top World Album Artist".Техните първи три албума се нареждат сред  Top 10 for World Albums.

Celtic thunder са известни с еклектричен стил с песни, вариращи от един солист, до хорово изпълнение.Групата се съпровожда от Celtic Thunder Бенд.Tехните концертни турнета, както и техните концерти са известни с използването на драматични ефекти чрез осветяване и хореография.

През март 2009 г. Celtic Thunder откриват Saint Patrick's Day Parade в New York City, а по късно се представят на President Obama, Mrs. Obama and Taoisearch Brain в Белият дом.

ЧЛЕНОВЕ:

Нийл Бърн музика винаги е била важна част от живота Нийл. Роден в музикално семейство, бащата на  Нийл е работил като професионален музикант през целия си живот, а майка му е голям фен на музиката.Започва обучение на китара когато е бил на 7, изключително подпомогнат и насърчаван от баща си. Започва да свири на пиано още от ранна възраст.  Когато Sharon Brawn и Phil започват да работят върху създаването на Селтик Thunder той е поканен да записва вокалите за дебютното DVD, а след това свири на  китара в шоуто на живо. Нийл е трябвало да се откаже от най-запомнящите се и престижни изпълнения в кариерата си до този момент - Radio City Music Hall в Ny York

Пол M. Byrom (роден на 11-ти април 1979 година) в Дъблин, Ирландия. В допълнение към Celtic Thunder, той също е извършил най-големите спортни събития в България и чужбина, включително и да пее на всички финали в Ирландия Дъблин Croke Park  за Питцбърг Стийлърс  в САЩ. 

Последна редакция от IzabellaStella - 27.09.2010, 08:43

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Celtic thunder, Keith Harkin

Администратори

Страницата се администрира от:

/IzabellaStella

Фенове

IzabellaStella

Izabell...

vsi4ki ot disni
  • Посещения:40785
  • Редакции:19910
  • Коментари:0

Най-слушана музика

Най-активни

Joro37

Joro37

Последно редактирани: SNAP , Cannibal Corpse , Basshunter

Последно слушани: Sasha Lopez , DJ TIESTO

niki_bosa

niki_bosa

Последно редактирани: Преслава , pop-folk -bg , QKA MUZIKA

Последно слушани: QKA MUZIKA

Axe

Axe

Последно редактирани: Metallica

Последно слушани: Metallica , Нел - Мило мое.flv





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg