Камелия / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 2

През пролетта на 1997 година Камелия се завръща в България. Месеци на ред тя си почива, но страстта към сцената е заразителна и в края на лятото с подкрепата на майка си и композитора Пламен Велинов отива в студиото на музикална компания "Пайнер" в Димитровград. Там тя изпълнява песента "Грях ли е това" (кавър на хит на Цеца Ражнатович). Продуцентите на фирмата я харесват и през август Камелия подписва договор с фирма "Пайнер". Започват записи на първите песни, които виждат бял свят в музикалната компилация "Фолк казино" ("Иди си", "Грях ли е това" и "Истински мъж"). Популярността на Камелия расте с всеки изминал ден, а участията по клубове и дискотеки стават ежедневие. В края на годината Камелия се запознава със сегашния си приятел Цветин Томов. Той става неин личен мениджър, а съвместното им съжителство и професионално сътрудничество продължава до днес.

Началото на 1998 година е изпъстрено с много работа защото Камелия подготвя песните за дебютния си албум. Така на 25 август на музикалният пазар излиза "Огън момиче". За повечето от песните певицата е работила в тандем с дългогодишния си колега, композитора Пламен Велинов. За текстовете в албума принос имат съгражданина и от Чипровци Георги Костодинов, а също така поетесите Надежда Захариева и Надя Димитрова. За популяризиране на албума се снимат клипове към песните "Огън момиче", "Грях ли е това", "Няма да те моля" и "Разбери ме, мили". Успехът на албума е много сереозен, а това впоследствие и носи призовете за дебют на годината от музикална компания "Пайнер" [3] и списание "Нов фолк" [4].

В периода на Великденските празници през 1999 година Камелия взима участие в организираното от музикална компания Пайнер мини-турне състояло се в различни градове на България. Там тя се изявява на една сцена заедно с колежките си Глория и Петра. След добрия прием от страна на публиката Камелия се зарежда с ентусиазъм, който допълнително я мотивира да работи още по-усърдно. В резултат на това, тя заснема и пуска нови клипове от албума "Огън момиче". Те са към песните "Само тази нощ" и "Защо повярвах", която в следствие на сериозният си прием от публиката е обявена за "Песен на годината" от фирма "Пайнер" и списание "Нов фолк". Общия тираж на албума "Огън момиче" достига 90 000 копия. На 7 декември 1999 година на музикалният пазар излиза втория самостоятелен албум на Камелия "Златна рибка".

През януари 2000 година Камелия заснема клип на песента "Няма шега" и е направена промоция на албума в комплекс "Приказките"[5] край Харманли. Лятото тя промотира едни от най-големите си хитове "Луда по тебе" и "Ти си...", който е първия черно-бял клип в шоубизнеса ни. През април 2000 година фирма Пайнер и БАМП [6] обявяват албума "Златна рибка" за златен по продажби и той става първият с такъв статут в България. Общият му тираж достига 200 000 копия, от които 30 000 CD-та, а това го прави лидер по продажби за годината в страната. През декември "Златна рибка" достига платинен тираж, което е прецедент в родния ни шоубизнес.[7]

На 25 август 2001 година Камелия пуска на музикалния пазар макси-сингълът на "Къде си ти". В него освен поп-фолк има рап, денс, латино и хаус версия на песента, а диска е мултимедиен. Песента звучи от сцената на "Пирин фолк"[8], в шоуто на Къци Вапцаров "Риск печели, риск губи" по БТВ[9], в предаването на Гала "На кафе" по "Нова телевизия", както и на международния поп-фолк фестивал във Варна "Златен мустанг". През есента Камелия записва песента "Tudji Svatovi" със сръбския певец Дуле Ресавац и я изпълняват на сцената на "Grand show" в ефира на сръбската RTV Pink. [10] На 13 ноември 2001 година стартира експерименталното излъчване на програмата на телевизия "Планета" и първият клип излъчен в програмата на телевизията е на песента "Къде си ти", която е обявена от фирма "Пайнер" и сп."Нов фолк" за песен и клип на годината.

На 21 април 2002 година излиза третият албум на Камелия "Нещо горещо". Камелия заснема заедно с екип на "Планета ТВ" музикална програма в клуб "Клеопатра" (Монтана) [11], която съдържа 6 песни от албума. Клипира се "Редно или нередно" и "Залеза и зората", която буквално завладява цяла България. Мега-хитът се превръща във фолк-емблемата на бранша и Камелия за 2002 година покорявайки за дълго върховете на всички музикални класации. Като трети хит от албума се откроява дуетната балада "Искаш да се върна", в която Камелия запява на гръцки с певеца Сакис Кукос. Албумът "Нещо горещо" се превръща в най-продаваното заглавие за 2002 година с тираж от малко над 65 000 копия.

През месец февруари 2003 година Камелия е удостоена с 3 награди на Първите годишни музикални награди на "Планета ТВ". Песента и клипа "Залеза и зората" са признати за №1 от зрителите на медията, а албума "Нещо горещо" е обявен за лидер по продажби за 2002 година. На наградите на списание "Нов фолк" Камелия получава най-голямото си признание в кариерата на певица. 3 години след появата си албумът "Златна рибка" е обявен от НМЦ към Министерство на Културата [12] за най-продавания в историята на попфолка.

На 14 февруари 2004 година излиза макси-сингълът "Презареждане". Той включва 5 нови песни и няколко версии към тях, а в истински хит се превръща песента "Стрелките спират". Камелия представя песните от макси-сингъла с интересни видеоклипове, а по-късно ги включва и в своя микс за 1-то националното турне "Planeta Prima`2004" организирано по стадионите на страната от фирма "Пайнер". Там Камелия носи надпис "Свобода за българските медици в Либия" върху тоалета си, с което дава началото на една своя инициатива превърнала се в общонационална 3 години по-късно.

На 29 юни 2005 година излиза четвъртият самостоятелен албум на Камелия "Има любов". Пилотната песен от него е с видео клип - "Ти ела". В края на юли Камелия прави промоция на албума в "Планета Пайнер клуб"-Несебър, а през август излиза клипа към песента "В сърцето си ми ти". Албумът "Има любов" достига тираж от 20 000 копия, а Камелия е част от 2-то националното турне "Planeta Prima`2005". През септември се снима в тв-реклама на кафето за отслабване "Vita gold". [13] На Коледа през 2005 година Камелия се появява със серия актови снимки в българското издание на мъжката библия сп."Playboy"[14]. Публикуваните снимки са направени от фотографа Васил Къркеланов, а списанието достига тираж от над 65 000 копия.

В началото на 2006 година се появява видеото към заглавната песен на албума "Има любов". В отговор на изключителния интерес от страна на публиката през месец юни списание "Playboy" издаде специален брой само за Камелия, с който върви и DVD-то "Две нощи с Камелия" продаден в тираж от над 30 000 броя. На 1 август Камелия издава сингъла "Kamelia — single + best collection". В него са събрани 6 от най-известните и популярни хитове на певицата в нейната кариера като "Защо повярвах", "Луда по тебе", "Къде си ти", "Залеза и зората", "Има любов" и "Целувай ме". През август Камелия взема участие в 3-то националното турне "Planeta Prima`2006", а през септември се снима в тв-реклама на енергийна напитка "Tantra".[15] В края на годината в анкета на сп. "Playboy" Камелия е обявена за "Най-сексапилната българка".

През февруари 2007 Камелия пуска песента и клипа "Забранена зона". На годишните награди на Планета ТВ през февруари тя се появява в рокля в цветовете на българският трибагреник, което предизвиква шувен скандал във всички национални медии. Причината за това е, че депутатът в 39-то Народно събрание, кандидат за Европарламента от ПП "АТАКА" и настоящ Евродепутат Димитър Стоянов сезира прокуратурата за това, че Камелия е осквернила национална светиня като знамето с появата си в НДК с рокля, която има цветовете на знамето на България. До съд обаче не се стига защото престъпление няма. През април Камелия пуска клипа към песента "Някой ден", а през юли участва в 4-то националното турне "Planeta Derby`2007". Август месец е времето когато Камелия представя клипа "Още те обичам" и се снима в тв-реклама на водка "Бяла мечка". [16] В края на 2007 година Камелия пътува до САЩ, където осъществява двумесечно турне, което се провежда предимно в градове с големи колонии от български имигранти. [17] В интервю пред журналист от уеб сайта Eurochikago [18] певицата се съгласява да се яви на тест за интелигентност. В края на годината Камелия за 2-ри път е обявена от сп. "Playboy" за "Най-сексапилната българка".

В началото на 2008 година Камелия се завръща от двумесечното си турне в САЩ. По време на церемонията за 6-те годишни музикални награди на Планета ТВ проведени в зала 1 на НДК тя представя най-новата си песен "Никотин" заедно с видео клипа към нея. Месец по късно тя е удостоена с наградата "Кавърверсия на десетилетието" за песента "Луда по тебе". Това се случва по време на годишните музикални награди на сп."Нов фолк". През лятото Камелия е част от 5-то национално турне "Planeta Derby`2008". В началото на октомври в ефира на Планета ТВ се завърта и видеото към песента "Фалшива кожа". Края на 2008 година Камелия отбелязва с мини-турне в няколко града на Република Македония. В началото на декември Камелия взима участие в традиционния концерт по случай РД на ТВ Планета. Там тя изпява песента "Фалшива кожа" и промотира най-новата си песен "Оргазъм".

През февруари 2009 година Камелия издава видеото към песента "Оргазъм". Малко след това тя получава предложение да стане водеща на забавно-хумористичното предаване "Голямата уста"  по "Нова телевизия"  което е съпътстващо шоу към националното риалити ВИП Брадър. Камелия приема предизвикателството да се изяви на поприще, което е чуждо за нея. Въпреки това обаче тя се справя чудесно като тв-водеща, а гостуването на проф. Юлиян Вучков е гледано от милионна аудитория. В края на самото риалити Камелия получава възможност да промотира и най-новата си песен "Черна кръв". Видео клипът към нея пък е излъчен в ефира на Планета ТВ на 20 юни 2009. През лятото на същата година за пореден път Камелия взе участие в 6-то национално турне на Пайнер - "Планета Дерби 2009". В края на октомври месец фолк фурията пуска най-новата си песен, която носи провокативното заглавие "Оставяш петна", а клипът е на екран от 30 октомври. Камелия е поканена да представи "Оставяш петна" в музикалното риалити "ВИП денс" излъчвано в ефира на "Нова ТВ" и това се случва на финала на шоуто проведено на 2 ноември 2009 година.

Последна редакция от korabnia - 07.03.2010, 22:21

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Камелия

Администратори

Страницата се администрира от:

/tedy222 /korabnia /lotos30 /kilner55 /samo_az1 /snejanka_sladurana

Фенове

Rssue

Rssue

Софи Маринова
emanyela

emanyela

Емануела
macola1953

macola1953

Мира
nadial62

nadial62

Любими песни
rusalina81

rusalina81

Емануела
maverickshooter

maveric...

tedy222

tedy222

Girlicious
martoki

martoki

Selena Gomez
sineo4ka2

sineo4ka2

Traqna
mishlenceto99

mishlen...

toygar isikli
  • Посещения:419880
  • Редакции:187188
  • Коментари:39

Най-слушана музика

Най-активни

VelislavaI

VelislavaI

Последно редактирани: W.A.S.P. , Aerosmith , Foreigner

Последно слушани: W.A.S.P. , инструментали

danipetrova1971

danipetrova1971

Последно редактирани: Alphaville , Raina , Shania Twain

Последно слушани: Shania Twain , Doris Dragovic





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg