Маргарита Хранова / Биография


Версия 1

Маргарита Николова Хранова-Бойчева е българска естрадна певица. Родена е на 20 декември 1951 г. в София. Завършва Естрадния отдел при Музикална академия и постъпва в трио „Обектив“. От 1972 година започва солова кариера. Удостоена е с приза на Златният Орфей за цялостен принос.

След „Златни хитове“ (1997) и „С любов“ (1998), в края на 1999 година Маргарита Хранова издава албум „Маргарита Хранова и приятели“, включващ песни от последните 10 години (издаден от Поли саунд).

Политическа дейност

Маргарита Хранова е активен член на Партията на българските жени, която е коалиционен партньор на НДСВ, и e председател на комисията по култура в ПБЖ. Ръководството на НДСВ реши на 6 април да я включи на пето място в листата си за избори за членове на Европейския парламент през 2007 г. (http://www.bta.bg/site/izbori2007/).

Известни нейни песни са:

"В безкрая на нощта" "Албена" "Опиянение" "Вечнозелени дървета" "Мамо" "Старото писмо" "Песен за моя син" "Фантазия" "Когато се завърнеш в София" "Устрем" "Песен за моя син" "Младост" "Опиянение" "Копнеж" "В моя ден, в моята нощ" "Звездна фантазия" "Кактус" "Кръстопът" "Завръщане" - дует с Борис Гуджунов "Любовен танц" - дует с Теди Генев "Самота" - дует с Лорадо "Небесни ноти" - с Христо Кидиков, Васил Петров, Силвия Тенева и Цветан Цветанов - в памет на Вили Казасян

Източници
http://bg.wikipedia.org

Последна редакция от 4efo - 18.11.2009, 17:56

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg