Камелия / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 2

През пролетта на 1997 година Камелия се завръща в България. Месеци на ред тя си почива, но страстта към сцената е заразителна и в края на лятото с подкрепата на майка си и композитора Пламен Велинов отива в студиото на музикална компания "Пайнер" в Димитровград. Там тя изпълнява песента "Грях ли е това" (кавър на хит на Цеца Ражнатович). Продуцентите на фирмата я харесват и през август Камелия подписва договор с фирма "Пайнер". Започват записи на първите песни, които виждат бял свят в музикалната компилация "Фолк казино" ("Иди си", "Грях ли е това" и "Истински мъж"). Популярността на Камелия расте с всеки изминал ден, а участията по клубове и дискотеки стават ежедневие. В края на годината Камелия се запознава със сегашния си приятел Цветин Томов. Той става неин личен мениджър, а съвместното им съжителство и професионално сътрудничество продължава до днес.

Началото на 1998 година е изпъстрено с много работа защото Камелия подготвя песните за дебютния си албум. Така на 25 август на музикалният пазар излиза "Огън момиче". За повечето от песните певицата е работила в тандем с дългогодишния си колега, композитора Пламен Велинов. За текстовете в албума принос имат съгражданина и от Чипровци Георги Костодинов, а също така поетесите Надежда Захариева и Надя Димитрова. За популяризиране на албума се снимат клипове към песните "Огън момиче", "Грях ли е това", "Няма да те моля" и "Разбери ме, мили". Успехът на албума е много сереозен, а това впоследствие и носи призовете за дебют на годината от музикална компания "Пайнер" [3] и списание "Нов фолк" [4].

В периода на Великденските празници през 1999 година Камелия взима участие в организираното от музикална компания Пайнер мини-турне състояло се в различни градове на България. Там тя се изявява на една сцена заедно с колежките си Глория и Петра. След добрия прием от страна на публиката Камелия се зарежда с ентусиазъм, който допълнително я мотивира да работи още по-усърдно. В резултат на това, тя заснема и пуска нови клипове от албума "Огън момиче". Те са към песните "Само тази нощ" и "Защо повярвах", която в следствие на сериозният си прием от публиката е обявена за "Песен на годината" от фирма "Пайнер" и списание "Нов фолк". Общия тираж на албума "Огън момиче" достига 90 000 копия. На 7 декември 1999 година на музикалният пазар излиза втория самостоятелен албум на Камелия "Златна рибка".

През януари 2000 година Камелия заснема клип на песента "Няма шега" и е направена промоция на албума в комплекс "Приказките"[5] край Харманли. Лятото тя промотира едни от най-големите си хитове "Луда по тебе" и "Ти си...", който е първия черно-бял клип в шоубизнеса ни. През април 2000 година фирма Пайнер и БАМП [6] обявяват албума "Златна рибка" за златен по продажби и той става първият с такъв статут в България. Общият му тираж достига 200 000 копия, от които 30 000 CD-та, а това го прави лидер по продажби за годината в страната. През декември "Златна рибка" достига платинен тираж, което е прецедент в родния ни шоубизнес.[7]

На 25 август 2001 година Камелия пуска на музикалния пазар макси-сингълът на "Къде си ти". В него освен поп-фолк има рап, денс, латино и хаус версия на песента, а диска е мултимедиен. Песента звучи от сцената на "Пирин фолк"[8], в шоуто на Къци Вапцаров "Риск печели, риск губи" по БТВ[9], в предаването на Гала "На кафе" по "Нова телевизия", както и на международния поп-фолк фестивал във Варна "Златен мустанг". През есента Камелия записва песента "Tudji Svatovi" със сръбския певец Дуле Ресавац и я изпълняват на сцената на "Grand show" в ефира на сръбската RTV Pink. [10] На 13 ноември 2001 година стартира експерименталното излъчване на програмата на телевизия "Планета" и първият клип излъчен в програмата на телевизията е на песента "Къде си ти", която е обявена от фирма "Пайнер" и сп."Нов фолк" за песен и клип на годината.

На 21 април 2002 година излиза третият албум на Камелия "Нещо горещо". Камелия заснема заедно с екип на "Планета ТВ" музикална програма в клуб "Клеопатра" (Монтана) [11], която съдържа 6 песни от албума. Клипира се "Редно или нередно" и "Залеза и зората", която буквално завладява цяла България. Мега-хитът се превръща във фолк-емблемата на бранша и Камелия за 2002 година покорявайки за дълго върховете на всички музикални класации. Като трети хит от албума се откроява дуетната балада "Искаш да се върна", в която Камелия запява на гръцки с певеца Сакис Кукос. Албумът "Нещо горещо" се превръща в най-продаваното заглавие за 2002 година с тираж от малко над 65 000 копия.

През месец февруари 2003 година Камелия е удостоена с 3 награди на Първите годишни музикални награди на "Планета ТВ". Песента и клипа "Залеза и зората" са признати за №1 от зрителите на медията, а албума "Нещо горещо" е обявен за лидер по продажби за 2002 година. На наградите на списание "Нов фолк" Камелия получава най-голямото си признание в кариерата на певица. 3 години след появата си албумът "Златна рибка" е обявен от НМЦ към Министерство на Културата [12] за най-продавания в историята на попфолка.

На 14 февруари 2004 година излиза макси-сингълът "Презареждане". Той включва 5 нови песни и няколко версии към тях, а в истински хит се превръща песента "Стрелките спират". Камелия представя песните от макси-сингъла с интересни видеоклипове, а по-късно ги включва и в своя микс за 1-то националното турне "Planeta Prima`2004" организирано по стадионите на страната от фирма "Пайнер". Там Камелия носи надпис "Свобода за българските медици в Либия" върху тоалета си, с което дава началото на една своя инициатива превърнала се в общонационална 3 години по-късно.

На 29 юни 2005 година излиза четвъртият самостоятелен албум на Камелия "Има любов". Пилотната песен от него е с видео клип - "Ти ела". В края на юли Камелия прави промоция на албума в "Планета Пайнер клуб"-Несебър, а през август излиза клипа към песента "В сърцето си ми ти". Албумът "Има любов" достига тираж от 20 000 копия, а Камелия е част от 2-то националното турне "Planeta Prima`2005". През септември се снима в тв-реклама на кафето за отслабване "Vita gold". [13] На Коледа през 2005 година Камелия се появява със серия актови снимки в българското издание на мъжката библия сп."Playboy"[14]. Публикуваните снимки са направени от фотографа Васил Къркеланов, а списанието достига тираж от над 65 000 копия.

В началото на 2006 година се появява видеото към заглавната песен на албума "Има любов". В отговор на изключителния интерес от страна на публиката през месец юни списание "Playboy" издаде специален брой само за Камелия, с който върви и DVD-то "Две нощи с Камелия" продаден в тираж от над 30 000 броя. На 1 август Камелия издава сингъла "Kamelia — single + best collection". В него са събрани 6 от най-известните и популярни хитове на певицата в нейната кариера като "Защо повярвах", "Луда по тебе", "Къде си ти", "Залеза и зората", "Има любов" и "Целувай ме". През август Камелия взема участие в 3-то националното турне "Planeta Prima`2006", а през септември се снима в тв-реклама на енергийна напитка "Tantra".[15] В края на годината в анкета на сп. "Playboy" Камелия е обявена за "Най-сексапилната българка".

През февруари 2007 Камелия пуска песента и клипа "Забранена зона". На годишните награди на Планета ТВ през февруари тя се появява в рокля в цветовете на българският трибагреник, което предизвиква шувен скандал във всички национални медии. Причината за това е, че депутатът в 39-то Народно събрание, кандидат за Европарламента от ПП "АТАКА" и настоящ Евродепутат Димитър Стоянов сезира прокуратурата за това, че Камелия е осквернила национална светиня като знамето с появата си в НДК с рокля, която има цветовете на знамето на България. До съд обаче не се стига защото престъпление няма. През април Камелия пуска клипа към песента "Някой ден", а през юли участва в 4-то националното турне "Planeta Derby`2007". Август месец е времето когато Камелия представя клипа "Още те обичам" и се снима в тв-реклама на водка "Бяла мечка". [16] В края на 2007 година Камелия пътува до САЩ, където осъществява двумесечно турне, което се провежда предимно в градове с големи колонии от български имигранти. [17] В интервю пред журналист от уеб сайта Eurochikago [18] певицата се съгласява да се яви на тест за интелигентност. В края на годината Камелия за 2-ри път е обявена от сп. "Playboy" за "Най-сексапилната българка".

В началото на 2008 година Камелия се завръща от двумесечното си турне в САЩ. По време на церемонията за 6-те годишни музикални награди на Планета ТВ проведени в зала 1 на НДК тя представя най-новата си песен "Никотин" заедно с видео клипа към нея. Месец по късно тя е удостоена с наградата "Кавърверсия на десетилетието" за песента "Луда по тебе". Това се случва по време на годишните музикални награди на сп."Нов фолк". През лятото Камелия е част от 5-то национално турне "Planeta Derby`2008". В началото на октомври в ефира на Планета ТВ се завърта и видеото към песента "Фалшива кожа". Края на 2008 година Камелия отбелязва с мини-турне в няколко града на Република Македония. В началото на декември Камелия взима участие в традиционния концерт по случай РД на ТВ Планета. Там тя изпява песента "Фалшива кожа" и промотира най-новата си песен "Оргазъм".

През февруари 2009 година Камелия издава видеото към песента "Оргазъм". Малко след това тя получава предложение да стане водеща на забавно-хумористичното предаване "Голямата уста"  по "Нова телевизия"  което е съпътстващо шоу към националното риалити ВИП Брадър. Камелия приема предизвикателството да се изяви на поприще, което е чуждо за нея. Въпреки това обаче тя се справя чудесно като тв-водеща, а гостуването на проф. Юлиян Вучков е гледано от милионна аудитория. В края на самото риалити Камелия получава възможност да промотира и най-новата си песен "Черна кръв". Видео клипът към нея пък е излъчен в ефира на Планета ТВ на 20 юни 2009. През лятото на същата година за пореден път Камелия взе участие в 6-то национално турне на Пайнер - "Планета Дерби 2009". В края на октомври месец фолк фурията пуска най-новата си песен, която носи провокативното заглавие "Оставяш петна", а клипът е на екран от 30 октомври. Камелия е поканена да представи "Оставяш петна" в музикалното риалити "ВИП денс" излъчвано в ефира на "Нова ТВ" и това се случва на финала на шоуто проведено на 2 ноември 2009 година.

Последна редакция от korabnia - 07.03.2010, 22:21

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Камелия

Администратори

Страницата се администрира от:

/kilner55 /tedy222 /korabnia /lotos30 /samo_az1 /snejanka_sladurana

Фенове

rusalina81

rusalina81

Емануела
eva2001

eva2001

savov
martoki

martoki

Selena Gomez
JIoPPa

JIoPPa

Lacrimosa
safis

safis

Константин
dqvol4e_bez_sarce

dqvol4e...

Фамилия Тоника
mafa80

mafa80

Тони Стораро
_kaka_

_kaka_

Three Dog Night
krisi_010

krisi_010

maverickshooter

maveric...

  • Посещения:416118
  • Редакции:185474
  • Коментари:39

Най-слушана музика

Най-активни

eru

eru

Последно редактирани: Queen , John Mellencamp , Bobby Vinton

VRock

VRock

Последно редактирани: Kamelot , Nightwish , Ахат

Последно слушани: Xandria , Axel Rudi Pell

4efo

4efo

Последно редактирани: Васил Найденов , Rod Stewart , Celine Dion





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg