Импулс / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Група Импулс е основана през март 1979 като студийна група към БНР. Първите членове на групата са Илия Кънчев (клавишни), Пейо Пеев (ударни), Чавдар Панев (вокал, китара) и Виктор Грънчаров (китара). Първите записи на групата са в началото на 1980 с вокалист Вили Кавалджиев, който по-късно е заменен от Красимир Манолов. Песента "Остава вечно" оглавява класациите на БНТ и БНР. Първият концерт на групата е през 1980 г. на стадион "Дружба" в София. Същата година участват на фестивала "Тракийска лира", а песните им "Есен в Стара Загора" и "Търся любовта" са издадени от Балкантон на малка плоча.

На следващата година Импулс вече са в нов състав, тъй като Пейо Пеев и Чавдар Панев основават група Спринт. Вокалист става Веселин Маринов, а също така групата е попълнена от Атанас Георгиев (бас) и Петър Петров - Шушу (ударни). По-късно се присъединява и Нелко Коларов, който композира някои от песните на Импулс. Първата записана песен с новият вокалист е "Среднощна музика". През 1984 Импулс печели награда на младежкият конкурс за забавна песен с песента "Ти дойде". Също така излиза сингълът "Закъсняло ехо", съдържащ едноименната песен и "Среднощна музика". Закъсняло ехо оглавява класациите на БНТ и с нея Импулс участват в новогодишна програма. Двете песни от този сингъл са използвани за основа на албумът "Импулс 1". Поради проблеми с гласните струни Веселин Маринов губи гласа си и вокал става басистът Атанас Георгиев. Най-големият хит от албума става "Ако ти си отидеш за миг" по стихове на Евтим Евтимов. През 1985 излиза вторият им албум - "380 волта", който е спрян заради "агресивно пеене" и "западно влиание". Групата участва в много турнета в СССР и Африка, а през 1987 участват на аматьорски фестивал за хеви метъл групи в Белгия.

В края на 1987 съставът на Импулс е коренно променен. Вокал става Георги Енчев, басист е Владимир Михайлов, а на барабаните е Емил Стефанов - Фашиста. Записана е песента "Гладиатор", която става първата метъл песен, излъчена в национален ефир. Това става в предаването "Мелодия на годината". През пролетта на 1989 излиза и едноименният албум. Той става най-успешният в историята на групата, като надхвърля многократно тиража си и е преиздаван 2 пъти. В него са включени песните от "380 волта" "Картина" и "Остани". Импулс получават предложение от Deep Purple за подгряваща група, но в последният момент англичаните отменят концерта си. През август 1990 групата свири на една сцена със Скорпиънс. В началото на 1991 прекратяват концертната си дейност.

В средата на 90те година групата издава още 2 албума, но без особен успех. През 1998 излиза компилацията "20 години здрав рок". В края на 90те Илия Кънчев емигрира с САЩ. През 2008 групата обмисля издаване на концертен албум и нов албум със заглавие "Желязната тояга", но това не се реализира. През ноември 2009 Илия Кънчев умира от рак.

 

Източници
http://bg.wikipedia.org/...0%BB%D1%81_(%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0)
http://katehizis.com/pub...iya_kunchev

Последна редакция от Akinfa - 14.06.2012, 11:32

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Импулс

Администратори

Страницата се администрира от:

/Akinfa

Фенове

thunderbolt_vt

thunder...

Импулс
Akinfa

Akinfa

Импулс
  • Посещения:76999
  • Редакции:39193
  • Коментари:1

Най-слушана музика

Най-активни

kitty_12

kitty_12

Последно редактирани: Анелия , Деси Слава

Последно слушани: Basshunter , Деси Слава

r66

r66

Последно редактирани: Gloria , Тони Дачева , NASKO *STAR*

Последно слушани: Gloria

4efo

4efo

Последно редактирани: Васил Найденов , Simon & Garfunkel , Fleetwood Mac





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg