Анелия / Биография


Редактирането е забранено от администратора на страницата

Версия 1

Родената в Стара Загора 21-годишна певица Анелия Георгиева Атанасова привлече вниманието на феновете и на специалистите със специфичния си тембър и богатата орнаментика на гласа - самият Азис признава,че се интересува от ней и й се възхищава.
Дебютната песен на Анелия-"Чужди устни" беше включена в първата компилация на лейбъла "Про мюзик"-"Фолк Парти 1" и се наложи като един от хитовете в сборната касета.Затова и интересът ще успее ли Анелия да затвърди добрите впечатления със следващата си песен беше оправдан. И отговорът дойде-с "Погледни ме в очите" Анелия твърдо върви нагоре.
Певицата пее още от малка.. Учителката й в началното училище Славка Иванова я и чула когато си пеела в час по музика. Изкарала навън всички деца и я накара да пея самостоятелно. Анелия й изпяла една македонска песен. Много я харесва и започва да я води във всички учебни стаи за да я чуят всички учителки. След това Славка Иванова започва да включва Анелия във всички възможни прояви. Учителката и инициаторът, на идеята Анелия и още две нейни съученички да направят трио “Гласовити тракийчета”. Славка Иванова е човекът, който ги завежда до "Балкантон", където те записват първата си собствена плоча. В плочата се записват само народни песни, главно от Тракия. Тогава певицата е била двананадесет годишна. Учителката е главния виновник Анелия да започне да се занимава с музика. Тогава тя е слушала страшно много музика и така се е учила да пее. Славка Иванова е и причината младата певица да постъпи в ансамбъл “Загорче”, а и по-късно Анелия да се запише в музикалното училище "Филип Кутев" в Котел. Тя постъпва там с инструмента гъдулка, с който е печелила няколко музикални награди. Учила е при Начко Влайков в Стара Загора. Той й дава основата. Едва 12 годишна е,когато триото записва в "Балкантон" плоча с народни песни,предимно от Тракия.Анелия пее и в ансамбъл "Загорче",освен това учи гъдулка при Начко Влайков в родния си град Стара Загора.С този музикален инструмент я приемат и в средното музикално училище "Филип Кутев" в Котел.
Веднага след като завършва училище, Драгия Русев й предлага работа в Швейцария. Само за месец Анелия прави репертоар от 100 песни и заминава за половин година да пее в Цюрих и Брик. Когато се връща, съдбата я среща с Милко Калайджиев - той я открива за "Пайнер". Мустакатият певец я чува в заведение, в което е отишъл на участие и остава очарован от изпълнението и явния й талант. След кратък разговор й предлага още на следващия ден да се срещнат в офиса на димитровградската компания. Представя я на Тодор Димитров, следва пробен запис в студиото и предложение за договор с "Пайнер" в младия творчески екип на "Про мюзик". Самата певица смята срещата си с Тодор Димитров - Токича за най-големият късмет в живота й.
След като записва "Чужди устни",Анелия отново заминава за Швейцария, за да довърши ангажимента, който е поела. Въпреки, че получава предложения да остане в страната на часовниците, тя е твърдо решена да се върне в родината си, където се чувства най-сигурна и пълноценна.
След второто си завръщане в България младата певица записва “Погледни ме в очите”. Това е нейната втора песен в “Пайнер”, и макар и изпълнена с надежди, даже и самата Анелия не е подготвена за бума, който предизвиква тази песен, правейки я кажи-речи мигновено в една от звездите на поп-фолка. “Погледни ме в очите” окупира челните места в почти всички класации за поп-фолк музика. Песента става толкова популярна, че е направен ремикс към него, който се сдобива и с клип.
По това време вече усилено се работи по дебютния албум на Анелия. И в края на месец декември 2002 година той вече е факт. Албумът носи заглавието на тоталния хит “Погледни ме в очите” и освен песента и ремикса й, са включени още девет парчета, две от който дуети с Нелина – “Лед и огън” – и с DJ Jerry – “Не ме лъжи”. Още с появата си на пазара албума се продава като топъл хляб и оглавява класациите за продажба до средата на май месец 2003г., въпреки че през това време издават нови албуми Слави Трифонов, Николина Чакърдъкова, Найден Милков, Малките Пантери, Рени и други. Дори и август месец, единствените албуми, които регистрират по-добри продажби са тези на Глория , Ивана и Азис.
На годишните награди на списание “Нов Фолк”, които се проведоха в зала 1 на НДК, където Анелия изпълни двата си хита “Погледни ме н очите” и “Само мене нямаш” и спечели наградата за откритие на годината. След като бе клипирана и пусната по телевизия Планета, “Само мене нямаш” успя да направи невероятното и да стане ако не по-голям, то поне хит от ранга на “Погледни ме в очите”. Доказателство за това е факта, че в летния брой на класацията “Фреш” на телевизия Планета “Само меня нямаш” стана първа, минавайки изпълнители като Деси Слава, Камелия, Глория, Емилия и Слави Трифонов.
На 15 юни феновете още веднъж доказват своята любов като на фестивала “Тракия Фолк 2003” й присъждат първа награда на публиката за песента “Обичай ме”.
За това време в личния живот на Анелия също настъпват големи промени. През април месец тя обявява, че ще се жени за бизнесмена Константин Динев. Приказната сватба се състоя на 1 юни в София, в църквата “Света Неделя”.
Още едно щастливо събитие очаква Анелия. В края на годината тя роди бебе, което носи името Ивон. На пазара е и втория й самостоятелен албум - "Не Поглеждай Назад".

Псевдоним:Анелия
Име:Анелия Георгиева Динева
Дата на раждане: 1 юли в гр.Стара Загора
Зодия:Рак
Очи:кафяви
Коса:черна
Ръст:170см.
Първи хит: «Погледни ме в очите»
Издадени албуми: «Погледни ме в очите», «Не поглеждай назад»
Първо увлечение:музиката
Любими цветя:рози
Любим цвят:бял
Любим парфюм:”Boss”
Любима музика:хубавият попфолк
Любима певица:Селин Дион
Любима актриса:Камерън Диас
Любим спорт:джогинг
Любими напитки: «Малибу»
Любими ястия:салата от зеленчуци
Любимо животно:коте
Автомобил:Ягуар
Любими книги:световната класика
Хоби:музиката
В какво вярва:в Бог
Девиз: «Бъди това,което си!»
Детска мечта:модния подиум
Трудно може да се опише гласът на Анелия, той трябва да се чуе. Брилянтен
глас, с който отлично изпълнява всякакъв жанр музика. Създава свой собствен уникален стил. Завършва музикалното училище в Котел, специалност „Гъдулка”.

Издадени албуми:
2002 - „Погледни ме в очите”
2004 - „Не поглеждай назад”
2005 - „Всичко води към теб”
2006 - „Пепел от рози”

Награди:
Кариерата и тръгва главоломно с тоталния хит „Погледни ме в очите” през 2002 година. Последователно става носител на наградата „Откритие на годината” на сп. „Нов фолк”, Първа награда на публиката на фестивала „Тракия фолк 2003” с песента „Обичай ме”, „Най-красивата личност на България за 2004 година”, присъдена от списание „Кой”. „Не поглеждай назад” е обявен за албум на годината на Третите годишни награди на ТВ „Планета” и на Седмите годишни награди на сп. „Нов фолк”. Пилотният сингъл от третия албум на певицата „Всичко води към теб” е обявен за хит на лято 2005 г. Награда на генералния спонсор на Петите годишни награди на ТВ „Планета” за 2006 г.

Мегаизяви:
През 2004 година Анелия е най-горещо аплодираната изпълнителка на националното турне „Планета Прима”. Специален гост на турне „Планета Прима 2005” във Варна и Пловдив. И през 2006-та Анелия бе една от 8-те Прими в турнето "Планета Прима".

Концерти зад граница:
Великобритания, Македония, Испания, Гърция, Франция, Кипър, Холандия.

Хитове:
„Погледни ме в очите”, „Само тази нощ”, „Само мене нямаш”, „Искам те”, „Една минута”, „Две тела”, „Не поглеждай назад”, „Обичай ме”, „Не знаеш”, „Всичко води към теб”, „Как предаде любовта”, „Не спирай”, „Пепел от рози”, „Ден без теб”, „Само за миг”.

Източници
mp3-bg.com

Последна редакция от goplay89 - 18.12.2009, 08:19

Докладвай нередност Предишни редакции...

Коментари

Добави коментар

Няма публикувани коментари

Страница Анелия

Администратори

Страницата се администрира от:

/dokuzova1966 /Genoff

Фенове

veselq4kata

veselq4...

Преслава
KRISI12

KRISI12

Любими песни
black_dream

black_d...

Траяна
plamen321

plamen321

Ceca Raznatovic
aycan

aycan

Анелия
neim

neim

lysi59

lysi59

Глория
mishlenceto99

mishlen...

toygar isikli
2876

2876

svetlag

svetlag

Ceca Raznatovic
  • Посещения:142022
  • Редакции:42890
  • Коментари:5

Най-слушана музика

Най-активни

Joro37

Joro37

Последно редактирани: Bob Sinclar , Faithless-Im , Sinead O'Connor

Последно слушани: Sasha Lopez , DJ TIESTO

nanculito

nanculito

Последно редактирани: Barry Manilow , The Beach Boys , Roy Orbison

Последно слушани: Bobby Darin

lidencetoyo

lidencetoyo

Последно редактирани: Billie Holiday , Jamiroquai , Al Jarreau

Последно слушани: Billie Holiday





tralalal654@abv.bg, merryplay1983@abv.bg, asfadad@abv.bg